reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

:)

na nos i zawalone niebolace gardlo naprwade super jest taka sol fizjologiczna lub sol morska do nosa pod cisnieniem. ja kilka razy dziennie plukalam i bylo ekstra.
apap na bol glowy popieram jak najbardziej :) ja akurat migrenowiec jestem i umiem funkcjonowac w miare z bolem glowy, wiec wtedy 2-3 dni czekalam az sie poddalam, bo juz ledwo stalam.

reklama
demetrios kciuki za jutro, kopniaki są super
Brygitte tylko sie nie przeucz
marta strach sie Ciebie bac, zdrowka zycze, ja bym chyba jednak poszla do lekarza, bo jak masz rope na migdalach to bez antybiotyku nie dasz rady,
maluszek cytryny chyba nie wolno goraca woda zalewac bo traci witaminy

my jemy wlasnie zupe literkowa, rosol z makaronem literkowym i mala co literke sie pyta co to? heh

no i wciagnelam przed chwila ten rosol ij uz mam apetyt na obwzanka z serem wedzonym i swiezym ogorkiem
rofl.gif

Ostatnia edycja:
ja nie wiem, przed ciążą chorowałam raz na 2 lata, a teraz co chwila coś mnie łapie :(. co do lekarza -nie. a przynajmniej już nie w tej przychodni. jak ostatnio byłam to pani w rejestracji powiedziała tak: 'jak pani nie stanie w kolejkę to nie ma numerka - proste'. i co ja mam zrobić, nie wstanę tak wcześnie bo zejdę zaraz (już to sprawdziłam). chyba przejdę się do innej przychodni, może tam będą normalni ludzie ;|

hejka

A ja w krzakach od dwóch dni :rofl2:, żołądek nagle zaczął boleć wczoraj rano i jest coraz gorzej, bleeehhh plus mdłości , super - żyć nie umierać ;) Rety czy mnie musi wiecznie żołądek boleć !!! ???

ide spać ... wtedy bólu nie czuje przynajmniej ........ ciaooooooo

Marta mi lekarz pozwolił 2 razy wapno, i 2 x 2 rutinoscorbin

do tego robiłam taką herbatkę 3 plasterki imbiru, pół skrojonego w plasterki pomarańcza, 2 plasterki cytryny, Zalewasz, Czekasz z 10 minut, do tego sok malinowy

a i możesz łykać czosnek w kapsułkach

na gardło tantum verde i do nosa sól sizjologiczną lub wodę morską

można też inhalacje z rumianku

syrop z cebuli lub buraka

rosołek

Nagapalma mi pozwolił lekarz ranigast łykać i mięte pić. Mi to pomaga na bóle żołądka

Marta mi lekarz pozwolił 2 razy wapno, i 2 x 2 rutinoscorbin

do tego robiłam taką herbatkę 3 plasterki imbiru, pół skrojonego w plasterki pomarańcza, 2 plasterki cytryny, Zalewasz, Czekasz z 10 minut, do tego sok malinowy

a i możesz łykać czosnek w kapsułkach

na gardło tantum verde i do nosa sól sizjologiczną lub wodę morską

można też inhalacje z rumianku

syrop z cebuli lub buraka

rosołek

Nagapalma mi pozwolił lekarz ranigast łykać i mięte pić. Mi to pomaga na bóle żołądka

tak, tak już wszystko wiem, właśnie jedzie do mnie kuracja :) dzięki!

Hej Lejdis:)
Witam sie dopiero teraz bo rano najpierw problemy z netem,pewnie przez pogode, a pozniej z zoladkiem chyba bo nawet wymiotowalam takim niczym:/ chyba mnie M zarazil jakims wiruskiem bo O
n sie na week troszke meczyl ale wzial polopiryne i po 2 dniach zdrowy mam nadzieje ze to tylko chwilowe bo juz w sumie lepiej sie czuje:)

fasolcia gratulacje wzorowej Uczennicy:-)gratulacje ogromne kopniaczkow i zdrowka dla Corci:)

maluszek ten portret tez super sprawa ja sie za pozno obudzilam i powiekszylam zdjecie i dalam w ramke a taki portret na pewno bedzie pamiatka i na miejscu to tez pewnosc, ze zrobia na czas , bo z zamowieniami na allegro roznie bywa jeszcze nie przyjdzie na czas i bedzie klopsik;)

Future o prosze ja do Zielonki mam 20 min autem moze sie kiedys uda na siebie wpasc:-)

szysza widze ze wiedze na temat rozstepow, hormonow i suchej skory posiadasz niczym specjalista, wielkie dzieki za pomoc

Pajka udanej wizyty u mamy i fryzjera:rofl2:

Ansure tez sobie obiecalam ze zaczne cwiczyc a z pilka podobno bardzo bezpiecznie i pozniej podczas skorczy juz wiadomo jak sie zrelaksowac na takiej pileczce(chociaz tyle na ile to mozliwe;))co do pracy masz racje dystansik i bedzie dobrze:tak:

misiaczek nasze &&&&&& zacisniete i napewno bedzie dobrze czekamy na wiesci:*

martusia oby Malej zostala ta chec na chodzenie do szkoly do poznych lat;)

demetrios gratki kopniaczkow i &&& za jutrzejsze polowkowe:-)

Brygitte dobrze ze sie odezwalas;)zaliczaj tam na 5 i pisz prace a tu melduj jak zdrowko Twoje i Dzidzi kiedy tylko dasz rade, bo my tu sie martwimy:-)

marudka ja wlasnie tez jezeli to nie balsamy brazujace a takie typu rozswietlajaco-brazujacych z drobinkami ja mialam i jeszcze mam kolekcji Celin Dion Chic ktory dostalam w komplecie od tesciowej, za 2 tyg wybieramy sie na wesele wiec zamierzam sie nasmarowac od stop do glow hihi

marta niestety ja pierworodka wiec nic nie polece co mam sprawdzone dla kobiet w ciazy ale sluchaj sie innych doswiadczonych Kolezanek:) i zdroweczka:)

nagapalma slodkich snow oby bole szybko minely:-)

A wiecie ze w sobote ide na wieczor panienski dzis dostalam zaproszenie ale sie wybawie:-Dpopije, poskacze zabawa do rana:-Da tak serio to fajnie zawsze to jakies oderwanie od codziennej rutyny no i z babeczkami, bedzie moja bratowa w 8 m-cu ciazy wiec razem "poimprezujemy":-D

reklama
Do góry