reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2012 ;)

Dobry na wieczór! :)

A ja mam kolejne pytanko stwierdzilam, ze nie bede sie smarowala specyfikami na rozstepy bo podobno jak maja wyjsc to wyjda i tak od poczatku stosuje oliwke w zelu Jonhsona codziennie po kapieli, a dzis rano zauwazylam ze w gornych partiach i z boku mam sucha skore:/ jak dotad skora byla super nawilzona mieciutka i blyszczaca a tu dzis takie cos, M powiedzial ze to dlatego ze spie na boku i brzuchol mi wlasnie po bokach ciagnie skore i w tym miejscu sie bardziej naciaga hehe faceci jak cos wymysla.... nie wiecie o co chodzi moze jednak powinnam sie zaczac czym konkretnym smarowac bo jak pomysle o rozstepach ........
Joasiu, wiele wiele zależy od rodzaju skóry, od genów... Moja mama ma mnóstwo rozstępów po 3ech córkach a moja ciotka po czwórce dzieci ani jednego :eek:
Tu chodzi o włókna elastynowe skóry, od ich "możliwości", czy szybko się odbudują czy zostaną wręcz uszkodzone podczas ciązowego rozciągania się skóry. W ciąży też wiele się zmienia ze względu na burze hormonów, które mają duży wpływ na naszą skórę (często jest sucha, łuszczy się i żaden najlepszy balsam nie jest w stanie jej nawilżyć. Wtedy peeling, tłusty krem, np. Nivea a na mega suche miejsca maść ochronna z wit.A - tubka w aptekach kosztuje ok.2,5-3zł)
W przypadku rozstępów najważniejsza jest profilaktyka bo rozstępy nie poddają się leczeniu, jedynie redukcji. Jeśli są czerwono-sine można je wybielić, natomiast te białe jedynie "zwęzić".
Co do pielęgnacji to dla jednych wystarczające będzie stosowanie profilaktycznie zwykłej oliwki, dla innych maści ochronnej z wit.A a ktoś inny będzie potrzebował kremów typu Vichy czy Ziai dla Mam. Po ciąży pomocny będzie Contratubex - maść z wyciągiem z cebuli, stosowany typowo na blizny. :)

się rozpisałam :p

czas iść pookupować lodówkę bo bulga mi w żołądku :D

Dobrej nocy Wrześnióweczki :)

Ostatnia edycja:
reklama
hejka u nas piękne świeci słoneczko i w końcu przestał padać deszcz super od razu człowiekowi lepiej:)
maluszek te kieliszki fajny pomysł:)
Ja dziś wizyte mam przełożoną z 16 na 14, trochę się stresuję czy z dzidzią wszystko ok bo nie zawsze czuje ruchy a ja zaraz panikuję że coś nie tak hmm łatwo powiedzieć nie stresuj się po poronieniu człowiek troszke inaczej podchodzi do ciąży.
Piję właśnie kawkę,muszę jeszcze naszykować małej rzeczy bo podżucę ją do mamy potem ja do lekarza,kórdę stąd do lekarza mam 35km tłuke się autobusem poszukam chyba sobie bliżej lekarza ale dziś muszę iść do tamtego lekarza.
Miłego dzionka kochane:)

witam sie
ja tylko na chwilke bo do mamy jade... jutro fryzjera mam
także bedzie mnie mało...

Misiaczek
bedzie dobrze:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ansure łatwego sprzątnia ;-)

Oj łatwenie było i jeszcze mi zostało. Niestety z brzuszkiem to już nie tak łatwao. Wszystko wolniej się robi!
Babcia i Prababcia szczęśliwe, że będzie wnusia :)
Wczoraj z M pojechaliśmy na zakupy : melduję kupno piłki do ćwiczeń ;) i mam zamiar z niej korzystać :)).
Z pracy oczywiście pierwsze sms/telefony i stresik... nawet tak mnie dopadnie bo przecież nie zostawilam wszystkiego w idealnym stanie a o paru rzeczach zapomniałem..ech.
Muszę nabrać dystansu!
Futuremummy - cieszę się, że badania OKI
Futuremummy, maluszek - piszecie o ZG, bo ja się urodziłam w Żarach -niedaleko ;)) ale wywiało mnie do Wawy
misiaczek - trzymam kciuki za wizytę

a teraz na zakupy w necie ;) poszukam też ćwiczeń z piłką:)

Ostatnia edycja:
Misiaczek zgadzam sie z Tobą, po poronieniu człowiek całkiem inaczej do wszystkiego podchodzi...i wszystko sie łatwo mówi a nikt nie rozumie ( tak jak kilka moich znajomych)
ale będzie git :) my tu wszystkie trzymamy &&&&&&&&&&&&&& a wiesz już,że one cuda zdziałają :*:)

U mnie dzis tez słoneczko świeci aż chce sie wstać i funkcjonowac :)

Dziewczyny, a ja z innej beczki. Jakiś czas temu pisałyście o balsamach brązujących. Możecie mi coś polecić, bo 9 czerwca idziemy na wesele, a nie chciałabym wyglądać jak z młyna.:-D Tylko nie chodzi mi o samoopalacze a balsamy i chyba nie są one szkodliwe, jak myślicie?

anmika ja wlasnie zaczelam sie smarowac takim balsamem sss z avonu. pięknie brązuje i nie śmierdzi. ale juz dawno go nie widzialam w katalogu. ale moze w necie. teraz sie smarowalam w niedzielę wieczorem ,ale same nogi, bo jechalam do gina, a biala jak z mlyna, i rano się obudzilam, a mialam piekne nózie.
ale ja zawsze sie jeszcze rano kąpie po brązerach i samoopalaczach i nawilzam zwyklym balsamem. chociaz nienawidze sie smarowac. brzucha wogole nie smaruje...bo nie nawidze.

Ansure - samochod kupilam w zarach i mam mnostwo znajomych ze studiów z żar ;)

ja ide w maju na komunie, a w czerwcu na wesele normalnie tez muszę coś pomyslec, bo szok takim bialym byc. chociaz pewnie się trochę opalę na spacerach z Ziutką no ale nie bardzo mozna się wystawiac na słońce.

Ostatnia edycja:
Witam dziewczynki:-) dzis mi krew siagali :-pzobaczymy jak wyniki wyjda w poniedzialek wizyta .
Mega banana mam od rana na twarzy bo poczułam w nocy nie bulgotki ale centralnie w brzusio kopniaczka:-D,pogoda dzis lepsza troche szału nie ma ale nie pada chociaz:laugh2: posprzatałam chałupke a teraz czekam na psiapsiułke moja na kawke ma wpasc.Ja tez biała jak corka młynarza:eek:,na dodatek tak jak od poczatku ciazy miałam super cere to mi teraz z jednej strony twarzy wysypało:crazy:.
Z Dorotka musze do lekarza isc bo zaczeło sie znowu jak co roku prawie o tej porze skora sucha wysypana drapie sie ze szok .Znowu masci robione i tabletki w ruch ,młoda ma AZS i niestety cały rok na okragło myje sie smaruje Emolium lub Oilatum .Mam nadzieje ze dzidzia nie bedzie miała tego dziadostwa:no:.

reklama
Do góry