reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Cyniczna dokladnie :):) ja w pierwszy dzień swiat młodego mialam gdzieś kolo pęcherza kopał tak, ze co 10 min latalam do kobelka... wczoraj walil mi po żoładku...:-D

Polisia głaszczę cię słońce po główce, też bym się wnerwiła... Ech jak tak można.

A mnie póki co kopanie mojej dzidzi łaskocze :D, wie dziecko, że mamusia ma za mało poczucia humoru :). Już się nie mogę doczekać wizyty u gina

gorgusia gratki polowkowego:)usciskaj brzuszek ode mnie:-)

anmika gratulacje ruchow:):)

Kasia P-P powodzenia w wiosennych porzadkach no i trzymamy kciuki za czwartkowe polowkowe:-)

Ansure, gorgusia rowniez powodzenia na czwartkowej wizycie:-)same polowkowe w czwartek juz polowa za Wami u mnie jeszcze troszke;)

maja racja z tymi zmartwieniami o Maluszki, jak cos od czasu do czasu zakluje czy zaboli nie ma co wpadac w histerie ja tez tak mam ze chodze narzekam ze tu boli tu cisnie a przy wizycie jak bylam z emkiem polozna pytala czy jakies bole to powiedzialam ze nie i emek do mnie ze przeciez czasami pol dnia marudzisz a ja mu na to ze w koncu rozwija sie we mnie Dziec i musze cos czuc :-D

nagapalma nie ma co wyszukiwac w internecie interpretacji wynikow i sie niepotrzebnie zamartwiac lekarz na wizycie powie Ci co i jak i ewentualnie cos przepisze nie stresuj sie Kochana na zapas prosze!

demetrios czekamy na fotke brzucholka:-)

polisia wspolczuje ehhh i znowu odliczanie do wizyty....ale Dzidzia bedzie wieksza i lepiej widoczna tak na pocieszenie:*

Brygitte gartulacje pieknego kg n plusie:-D

fasolka ja mam dokladnie tak jak Pajka u lekarza na NFZ dodam;)

milego wieczorkowania mykam na inne watki posprawdzac co pisalyscie i jakas kolacyjke zmajstrowac:)

Dobrej Nocki Brzuchatki:*

Witam, mam na imię Michalina, jestem z Łodzi. Obecnie jestem w 17 tygodniu ciąży, termin mam zaplanowany na 9 września, choć mogę urodzić wcześniej, ponieważ będą bliźniaki :) To moja pierwsza ciąża. Jesteśmy z mężem bardzo szczęśliwi, póki co jest wszystko w porządku i mamy nadzieję, że tak będzie do rozwiązania.

blizniaki! marzenie mojego m, moj niespelniony koszmar :) miesiac po tym jak udalo nam sie zajsc naturalnie mialam wsiadac na hormony i mnozyc owulacje a potem iui robic i doktorka mowila, zeby ie przygotowac na duza szanse na blizniaki i pamietam, ze z przerazeniem wracalam do domu a moj m sie strasznie ucieszyl. jak poszlismy na usg to tylko czekal czy beda dwa, mimo ze w zadnej naszej rodzinie nie ma historii blizniakow, ani wspomagaczy nie bylo, wiec szanse nikle. strasznie sie gluptas zmartwil :-D

33 lata to nie jest duzo na ciaze! na zachodzie to jeszcze pozniej laski sie decyduja na pierwsze dziecko. To normalny ciazowy wiek i nie ma co mowic inaczej. Mam tu kolezanke 37 lat, ktora sie dopiero na dziecko zdecydowala i nie widziala tym nic dziwnego. A jeszcze jak sie staraliscie 9 lat - podziwiam sile! ja po 3 latach juz mialam serdecznie dosc.

dziewczynki dzięki za wyjaśnienie o tych neutrofilach, pewnie tak jak piszecie w ciąży sie pieprzy :)

Mam takie wzdęcie od południa, że chce mi się wyć i co zrobiłam, zamiast przystopować , znowu się obżarłam, boooooli , głupia jak but jestem :confused2: ide się położyć, bo się boję , że coś mi tam pęknie :szok::tak:;-)

kolorowych snów :happy2:

z tego, co pamietam poziom neutrofili w ciazy jest wyzszy niz normalnie. dlatego wlasnie w szwajcarii unikaja dawania wynikow pacjentom, bo my niemedyczni latwo popadamy w panike nawet kiedy nie trzeba. czasem nawet jak jest poza norma ale w stosunku do czegos innego jest ok to jest ok.

mnie juz wczoraj wieczorem wzdelo koszmarnie, boli, brzuch napiety koszmarnie i juz nie wiem co z tym zrobic. malo to komfortowe.

pajeczko - ja nie wiem... tu tak jest, ze jak nie ma wskazan to sie rzadko chodzi. ciezko mi to wytlumaczyc ale tu jest z jednej strony super profesjonalizm i jak cos sie dzieje natychmiastowa reakcja a z drugiej strony jest na luzie bezstresowo i bez pospiechu, z usmiechem. ja swojemu ginowi bardzo ufam i wiem, ze inni tez czesciej nie przyjmuja bez potrzeby. ale zobaczymy na kiedy mi nastepna wizyte ustawi.

Pok ale ja wcale nie krytykuje nikogo :):) dziwi mnie to trochę...bo skąd ja mam wiedzieć, ze nic tam się nie dzieje jak np rozwarcia się nie czuje, czy stracającej się szyjki, czy choćby jakiś innych rzeczy, ktorych się po prostu nie czuje...ja cxhyba bym ześwirowala :):) gdybym miała wizyty co 6-8 tygodni:) ja MUSZĘ widzieć swoje maleństwo przynajmniej raz w miesiacu :) a teraz bede miała fajnie bo widzialam dzisiaj, porem 27 prenatalne a potem 8 maja :D

hej dziewczynki. Dawno mnie nie było , muszę was troszkę ponadrabiać. Strasznie się pochorowałam przed samymi świętami. Gardło, ucho, zatoki do tego gorączka 39 stopni i .... panika. W piątek mialam wizytę domową , bo nie byłam nawet w stanie wstać z łóżka. Przepisali mi antybiotyk , ale polecili mi wsztrymać się jeszcze i popróbować domowych sposobów. Wytrzymałam , brałam tylko Apap 1/2 tabl. co 4 godziny na gorączkę. Dziś jestem do życia dopiero. Ale jutro mam wizytę u gina i strasznie się cieszę , że zobaczę moją kruszynkę , a może dowiem się o płci hmm...

reklama
Do góry