reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

maja16 mi włoski nie wrastają ale fakt, że skóra po kremie jest inna niż po maszynce. po kremie jest nawilżona a po maszynce stosuję łagodzący balsam po goleniu męża a na codzień smruję pachwiny alantanem, teraz w ciąży strasznie mi się skóra przesusza i raz po goleniu w nocy się obudziłam tak mnie skóra w pachwinach swędziała.
Szczerze? Myślę, że nie jest się wyrodną matką stosując krem do depilacji. Bez przesady. Zwłaszcza jak nie jest stosowany co drugi dzień a i brak jednoznacznych badań na szkodliwość. Ja bym po prostu kupiła do skóry wrażliwej i raczej trochę lepszy a nie jakiś firmy niewiadomo.

reklama
kasiaczku sorki nie tak to mialo zabrzmiec!!!:(
Pajka mi nie przeszkadza wielki brzuch (narazie) ale boje si eze zas mi wloski beda wrastac i bedzie swedzialo i mnie do szalu doprowadzalo:( ehhhhh no nic cos musze zrobic z tym fantem bo ilez mozna czekac :)

hehe jeśli nie chodzi o okolice bikini to raczej tym bardziej nie ma się czym martwić :) a Wyrodna się też nie czuje;)

Kasiaczq chodzi kochana o okolice bikini ale chodzi mi ze nei uwazam za wyrodna matke te kobiety co go uzywaja:) tak tylko napisalam w zarcie :) oo to mi chodzilo
to sprobuje jeszcze raz maszynka a jak bedzi eni etak no to juz nic mi nei pozostanie innego jak krem bo przeciez jak pojde na porodówke to beda musieli uzyc najpierw nozyc do żywopłotu:)))))))))))))))))))))))))

No to ja was podziwiam, bo mimo, ze naturalna blondi jestem, to mi się takim kremem mojego zarostu nigdy nie dało usunać:-D Ja maszynką się golę, a jak miałam wielki brzuch, to takie większe lustro postawiłam sobie za kran w wannie i doskonale widziałam gdzie się ogolić. Jak mój M próbował mnie ogolić, to tragedia była! Nie wolno igrać z życiem:-D

Kasieczek odnośnie brodaweczek, to jeszcze napiszę, że muszą być przygotowane na ból, a taki krem, to je ewentualnie zmiękczy (ale nie w 9 miesiącu, ponieważ drażnienie brodawek może spowodować przedwczesny poród), co i tak nic nie da, bo jak ssak je to i tak popękają i wtedy trzeba smarować! I trzeba je już wyciągać, jeżeli są wklęśnięte.

Ostatnia edycja:
axarai, może masz racje - ja nie mam doświadczenia więc się nie znam, wiem tyle ile usłyszę lub przeczytam;-) ale nie wyobrażam sobie takiego hartowania jak opisywałaś zwłaszcza teraz jak są bardzo wrażliwe nawet na miękką gąbkę przy myciu;) a wklęśnięte nie są:) najwyżej będę później żałować jak to mówią mądry Polak po szkodzie;)

Maja jest tzakie forum gdzie zadajesz pytanie ginekologowi dr n.med. Jacek Szamatowicz - Ginekolog - forum, porady, w ciąży tylko sie zaloguj w przeciągu 1-2 dni dostaniesz odpowiedź :)

Axarai pewnie, ze mozna się smarować nie mówie, ze nie, jednak nawet specjaliści mówią, ze większa część rozstępów to kwestia genetyczna , niektorzy nawet twierdzą, ze

Rozstępy mogą być spowodowane niedoborem niektórych składników odżywczych, zaburzeniami i obciążeniami w organizmie. Bardzo ważne jest aby dotrzeć do Przyczyn naszych dolegliwości. Łagodzenie lub eliminowanie objawów na czym koncentruje się większość z nas sprawia, że tylko na chwilę oddalamy problem

dziewczyny a jaki krem do depilacji stosujecie?? macie jakiś dobry?? bo ja miałam kilka i wszystkie byly do dupy...

Kasiaczek ja nic z brodawkami nie robiłam,... karmiłam 8 miesięcy i ani razu mi nie popękały brodawki :) mi w szpitalu mówily polożne, ze dobrze trzeba włożyć brodawkę do buzi maluszka to wtedy nic się nie będzie dzialo... nic się nie działo nawet jak smyku mial juz pierwsze ząbki i gryzł mnie...ale miałam taki krem na brodawki na wszelki wypadek, ale nie pamiętam jak sie nazywal jak mi sie przypomni to Ci napiszę bo to był jedyny, ktorego nie trzeba było ścierać przed karmieniem :) tutaj masz linka http://www.doz.pl/apteka/p56098-Maltan_pielegnacja_brodawek_sutkowych_w_okresie_ciazy_karmienia_10_g

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja poprzednio nic z brodawkami nie robilam, Tomi mnie zmasakrowal od razu chyba w 3ciej dobie. okazalo sie ze ma za krotkie wedzidelko pod jezykiem i nie moze poprawnie ssac, chociaz brodawki mialam OK. wtedy cuda zdzialala masc Bepanthen. cudownie leczy brodawki i jest nieszkodliwa dla malucha, czyli nie trzeba jej czyscic przed podaniem dzieeecku piersi. dodatkowo maz mi kupil nakladki, o cos takiego CANPOL OSŁONKI NAKŁADKI NA PIERSI DO KARMIENIA (2192064455) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. mlody bez problemu przez nie ssał i dopiero wtedy poczulam, ze karmienie moze byc calkiem fajne ;-) tym razem bede robic tak samo. zadnego hartowania.

Lotka z tego co nawet wiem to juz teraz odradzają hartowanie brodawek... jak byłam na badaniach okresowych to nawet lekarka mowi, ze piersi sie nie tyka bo przygotowują się do laktacji...ale wiele zależy od tego jak maluch chwyci brodawkę... mój był leniwy i chcial ssać tylko z prawego cyca bo z lewego gorzej mu szło... walczyłam z nim aż w koncu załapał ;) i cycał z obu. Tak samo jestem przeciwniczką laktatorów bo mozna sobie szkody narobić... bo zazwyczaj nigdzie nie mówią, ze ile mleka się ściągnie tyle samo się uzupelnia... ja tak sobie doprowadziłam do mega zastoju i wyłam z bólu... bo za dużo sobie ściągnęłam a potem młody mniej jadł i gotowe bylo...teraz będę ściagała tylko w razie draki... a nie wiem czy nie lepsze bedzie podanie jednorazowo MM...

Lotka z tego co nawet wiem to juz teraz odradzają hartowanie brodawek... jak byłam na badaniach okresowych to nawet lekarka mowi, ze piersi sie nie tyka bo przygotowują się do laktacji...ale wiele zależy od tego jak maluch chwyci brodawkę... mój był leniwy i chcial ssać tylko z prawego cyca bo z lewego gorzej mu szło... walczyłam z nim aż w koncu załapał ;) i cycał z obu. Tak samo jestem przeciwniczką laktatorów bo mozna sobie szkody narobić... bo zazwyczaj nigdzie nie mówią, ze ile mleka się ściągnie tyle samo się uzupelnia... ja tak sobie doprowadziłam do mega zastoju i wyłam z bólu... bo za dużo sobie ściągnęłam a potem młody mniej jadł i gotowe bylo...teraz będę ściagała tylko w razie draki... a nie wiem czy nie lepsze bedzie podanie jednorazowo MM...
slyszalam kiedys podobne zdanie, ale nie pamietam zrodla. duzo z takich dawnych przesadow/wymyslow teraz jest odradzane, bo mozna sobie tylko zaszkodzic. no ale pewnie i tak kazda zrobi jak bedzie chciala. :-)

reklama
Do góry