reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
My mamy dwa ząbki i kolejne w drodze od tygodnia...:confused2: Masakra normalnie, Młoda jęczy całymi dniami:baffled: Niech to się już skończy...
Gratki zęboli. :tak:

Mój maluszek zaczął przemieszczać się na nóżkach pchając karton po pampersach, zastanawiam sie czy nie zakupić mu pchacza, co myślicie?
Dobrze, że dostałaś tego pchacza od koleżanki, bo nasz piękny lew stoi, a Weronika z krzesełkiem chodzi. :-p A lew pchacz służy do wciskania melodyjek na nosie. :laugh2:

Upatrzyla sobie pieska. Musi ja dokarmiac albo przynajmniej przed nosem machac jedzeniem i patrzyc co zrobi . a jak zrzuci na podloge i szybko jej podniesiemy przed psem to ma taka mine niezadowolona i zaskoczona ze szok. I tak jakos jej sie udaje dozywic psiaka.:tak:
Hehe dzieciaki są jednak zbyt bystre. :-p

Co zębów u nas wyszedł pierwszy po 8 mc a teraz drugi :)

Mamy 9 mc, dwa ząbki, ciągle pełzamy, nie siadamy, nie raczkujemy, ale jak mama postawi w pionie przy kanapie to są piski i krzyki radości i walenie rączkami radosne :) ale sam chyba nieprędko wpadnie na to, że może jakoś do tego dojść :)
Gratulacje zęboli, ach dzieci potrafią tak cieszyć się całym sobą. :tak:

Polisia my też mamy rozmiar 80, chociaż koszulki z krótkim rękawkiem mamy 86 bo u mojego łobuziaka koszulki zawsze idą 'do góry' i odkrywają mu bodziaka ;-)
My też koszulki 86 bo tak swobodniej jest nam. ;-) Cycowe grubaski. :-p
oooooooo a jaki numer wiesz? ;-)
Do busa z tego co mi wiadomo to wózek tylko spacerówka, o ile się składa, u nas głębokich i tych dużych spacerówek-landar nie biorą.

Pomierzyłam się, idę zaraz fotki zrobić, oprócz robienia skalpela chcę widzieć te efekty po miesiącu, dwóch, trzech itd. :confused2:

U nas dziś słońce. Tylko ciiiiiiii, żeby się nie rozmyśliło. ;-)

Idę po kawę. A w międzyczasie Weronikę uśpić, bo obudziła się mała zrzęda, :confused2: więc niech dośpi i wstanie prawą nogą. :-p

Witam
U nas niestety słońca brak. Lilijanna zazdroszczę! Na termometrze 13 stopni, normalnie masakra!!!!!!!
A jak zima była, to marzyłam o kwietniu/maju/czerwcu i długich spacerach z Małym, o krótkich rękawkach i bosych nóżkach....
Po mału wątpię czy w ogóle się doczekam. :eek:
Mój Mały przez ostatnie 2 dni miał biegunkę i bręczący jakiś. Wczoraj nie spał od 11.30 do 18 (w końcu padł), gdzie normalnie po 3 h zasypia. Marudził, spać mu się chciało, ale jakoś nie szło. Nie wiem... Dziś pobudka o 6.30 (a ja wczoraj o 1 szłam spać:eek:) i o 9 zasnął. Hmm... chciałam okna dziś myć, ale chęci brak, pogoda zachęca wyłącznie do spania.
Może się skuszę??? :rofl2:

witam się

trochę mnie nie było bo czasu brakuje ale czytałam

chwalę się bez skrupułów że wczoraj odkryliśmy pierwszego ząbka - lewa dolna jedyneczka :) ostra jak brzytwa ;)

Oliwier mniejwięcej od tygodnia maruda straszna, od 2 tyg nie je w nocy już - prędzej piciu chce.

ogólnie jest przekochany, przylep straszny, do mamusi zwłaszcza.

buziaki dla Was

A ja juz zaliczyłam urzad pracy podpisałam liste i na miesiac spokoj:cool2: u nas deczko lepiej juz nawet przerwami nie pada i zaliczyłysmy spacerek oby to słonce przyszło jak zapowiadaja bo:no: no i zachaczyłysmy o lumpek i małe conieco mamy:zawstydzona/y::-D młoda nauczyła sie kosi -łapki i cały czas klaszcze i sie smieje :-D

Miłego dnia :-)

a u nas pogoda bajeczna, wyszłam na chwilkę spodziewając się zimna i musiałam sweter ściągnąć i na krótkim rękawku śmigać bo tak ciepło. Zaraz wezme Krystiana i na zakupy owocowe. Truskawki u nas za 6 ziko już!

Wczoraj dostałam pożyczonego pchacza i mały od razu załapał o co chodzi i śmigał.. taką miał radoche że dopiero zasnął o 23 z tych wrażeń.

Martuś gratuluję zębola, u nas pustki ;-)

Martusia - gratulacje ząbka.

U nas pogoda tak samo bajeczna jak na pomorzu. Słońce i 20 stopni. Byłyśmy się przejechać pociągiem, na lodach i zakupach. Obiad trza robić, a póki co nakarmiłam dzieci bułkami. :zawstydzona/y:

reklama
U nas też słoneczko zaświtało. Ach jak przyjemnie :rofl2:. Niech już tak zostanie.
Choć moja mama mówi, że lata nie będzie. Będzie tak jak teraz. :baffled:
Przedłużyłam sobie wychowawczy, został mi ostatnie 2 m-ce. Od sierpnia wracam do roboty :confused2:.
A teraz, skoro słonko świeci idę myć okna..........

Do góry