reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Witam dziewczynki;-)
Przede wszystkim Zdrowia chorowitką !!
U nas od 2 dni fajnie Artur chyba powoli wychodzi ze skoku i jest na prawdę kochany :-) Już dawno taki grzeczniutki nie był.

Ayni- Wprowadzaj gluten śmiało:tak: Ostatnio rozmawialam z kuzynką ( jest na 6 roku medycyny) i właśnie też na temat glutenu i powiedziała mi o czym nie wiedziałam, że właśnie w 6 m-cu życia dziecko zyskuje taką barierę ochronną i np. wtedy podaje się gluten żeby w późniejszych m-cach uniknąć złych reakcji jak w tym miesiacu nie zaczniesz podawać to dopiero można w 10 miesiącu bo wtedy to samo się dzieje. Po prostu teraz jest czas ze istnieje znacznie zmniejszone ryzyko wystąpienia alergii i innych rzeczy po podaniu glutenu..NIe wiem czy dobrze się wyrazilam bo ona to naukowo mi tlumaczyła i przerobiłam sobie to na chłopski jezyk :-p Ja już od 2 tygodni podaje i jest super tzn. brak niepożądanych reakcji :-)

Future- to wysoki chłopak będzie:-) Mój tez wyrasta już i właśnie na zakupy wieczorem jadę bo mi się ciuszki kończą :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Moja tez dalej tempo exspres z rosnieciem 74 juz styk;-) my zaczełysmy tez gluten wprowadzac od kilku dni w postaci kaszki na noc ze słoiczka hippa :-p generalnie młoda wszystko co dozwolone w tym wieku wcina nie ma uczulen i sensacji brzuszkowych:-) a uwielbia chrupki ''giganty'' kukurydziane ;-)ale nie wiem co bardziej jej odpowiada smak czy to ze po dziasełkach jej sie podoba trzec nimi:-)

no my też już 74, chciałam jej trochę zapasów ciuszków na lato zrobić ale jak tu trafić z rozmiarem, żeby kasy w błoto nie wyrzucić

Ja juz na wiosne i lato kupuje jak jest jakas cenowa okazja na lato to ja mysle ze ok 86r zreszta te rozmiary sa tak nierowne ze bardziej na oko niz na rozmiarowke uwage zwracam :-)

Dokładnie z tymi rozmiarami różnie jest...ja teraz kupuje tylko na 74 pomimo że 68 ubierze ale to juz na styk gdzie i 74 tez nosimy ;)wole bezpieczniej kupić w razie czego wolę aby było nieco luźniejsze niż za ciasne chyba ze jak nie przez neta to na oko kupuje ;)

Mafu dzięki widzisz nie wiedziałam ale jednak ta matczyna intuicja mnie dobrze prowadzi ;-)

Super że nasze dzieciaki wszystko dobrze tolerują. Dobry miesiąc i rocznik hehe

A my też nosimy 74 ale gatki wyraźnie za duże, bluzki są okej. Mam juz też 80-tki ale czyhają w szafie na wiosne ; D

Ja kupuje juz 6-9 miesiecy, bo zamowilam komplet na 3-6 i jest taki na styk. Jak jest okazja to nawet na 2latka kupuje. Ostatnio udalo mi sie kupic sukienke wyjsciowa z nexta cena orginalna 18 funta na 6-9 mies za polowe ceny.Akurat na bierzmowanie u brata bedzie miala.:-D

Ayni- my juz tydzien na ekspozycji na gluten i nic sie zlego nie dzieje:tak:

mloda rozmiarowke nosi od 6-9 misesiaca, ja nie lubie jak cos jest na styk,wole luzniejsze :-)

Mafu super ze Arturek wraca do siebie:-Doby tak juz zostalo
Moja dalej marudna, wiec to chyba nie skok nbo cos za dlugo trwa:wściekła/y:

Dziewczyny jak Wam pija dzieciaczki z nowych buteleczek? u nas fajnie. tylko zmienilismy smoczek na 3+

Ostatnia edycja:
reklama
Hej hej,
U nas dziś pięęękny dzień, słoneczko świeciło, ulepiłam bałwana:-D Młodziaki dotlenione, Marcelina śpi, a Wojtek relaksuje się przy bajce i czekamy na przyjaciółkę, ale coś jej długo nie ma...Ma przyjechać z roczną córeczką. Swoją drogą jakie to dziwne, bo są z Marceliną z jednego roku, a taka różnica:tak: Tamta już biega...no ale później to się wyrówna:tak:

Co do ubranek to my 68-74, te na 6-9m też są ok już...ale myślę, że jeszcze dlugo będą dobre, bo teraz ten mój pulpecik więcej bryka :-D A z rozmiarówkami to cuda i dziwy, dostałam np dwie sukieneczki Next; jedna 3-6, druga 6-9, ta 6-9 dobra, a ta niby mniejsza za duża:baffled: Ja jak się da to też "na oko". A kupuję już na lato też.

Do góry