reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2012 ;)

Lilijanna oj tam dwa luzniejsze dni ;-),i masz racje ze miedzy pomoca a wykorzystywaniem jest roznica :tak:,moje dzieciaki pomagaja i mam nadzieje ze nie przekrocze tej granicy bo ona cienka :tak:zreszta mała zakochana w nich i widze jak ich to cieszy jak przychodza ze szkoły i do niej zagadaja a ta mało nie odleci tak sie cieszy i macha konczynami i piszczy a ich duma rozpiera ,Szymon ostatnio powiedział ''ona chyba mnie kocha jak tak sie cieszy na moj widok nie ".... a Dorota jak gra na gitarze to mała kaze sobie przyniesc na łozko bo ta słucha jak zaczarowana z otwarta buzia:-D co nie zmienia faktu ze jak mała marudzi potrafia powiedziec Pati zamilcz bo uszy bola:-p:-D

reklama
ayni m pelzajacy bezcenne :-D po jakiemu On do malego gada i w jakim kraju mieszkacie i skad Twoj m pochodzi?
martusia no wiem, ze smieszna ta karta ale zawsze to choc na lizaka dla starszej hih
mufu Ty smieszko hih

Dziec spi na tarasie a ja robie poprawki malarskie :szok::rofl2:

Ostatnia edycja:
LILJANNA dzieci to by mogli siedziec i siedzieć na tym dworze :D co do zapowietrzania no u nas etż trzeba było nie raz w buźke dmuchnąć...teraz wystarczy przytulic i od razu wdech robi...
TYGRYSKU zapomniałam super taki plac zabaw:)u mnie też jest klika domów dalej plac zrobiony :)
MONALIZA zdrówka!katar infekcyjny się zrobił także odciagaj sola morska psikaj czy wlewaj(zalezy co masz) pilnuj tego...

Co do różnicy wieku to ja mam miedzy siostrami super:))ogólnie jesteśmy co dwa lata ;) kontakt super!zakupy dyskoteki spacerki ogólnie rozmowy oj fajnie było!!dzisiaj również rozmowy wsio fajnie:))dlatego ja nie czekałam z dzieciaczkami bo wiem jak jest/będzie im fajnie :))i też dlatego sie ciesze że chłopcy bynajmniej zawsze beda mieli co razem robić czy wspólne tematy mieć ;)
Co do pomocy to ona musi być...dzieci musza pomagać rodzicom :) wykorzystywanie to inna sprawa i spotkałam sie z tak czyms u znajomej ale nie będe tutaj tego wypisywac...szczerze nie raz jej współczułam...

no jestem
Guciu dalej antybiotyk i inne swinstwa, a Hesia syropki. eh...wydalam 140zł. to sie idzie załamać. niech oni jednak nie chorują mi...

Hesia ma kaszelek oskrxelowy, Guciowi na ucho lekarka powiedziala, ze zapalenie oskrzeli. ale okazalo się, ze nie. to tylko taki kaszelek, ale juz mu się odrywa. dała nieco inne leki, tylko antybiotyk zostal ten sam. no zobaczymy.

anusienka ja akurat bylam w anglii jak musielismy robic nauki, i ksiadz angielski nam podpisal. zadnych nauk nie robiłam. podpisał nam takie swiadectwo, potrzymal nas za rece i zyczyl wszystkiego dobrego. w polsce uznali i heja. mam męża.
a moja kuzynka siedziala w anglii i jej siostra z narzeczonym chodzili za nich na nauki ;)

ayni m pelzajacy bezcenne :-D po jakiemu On do malego gada i w jakim kraju mieszkacie i skad Twoj m pochodzi?
a ja robie poprawki malarskie :szok::rofl2:

Ty zdolniacho! Ja sie za takie meskie robotki nawet nie zabieram, bo 2 lewe rece mam! Moj M mowi do Adasia po arabsku, mieszkamy w Holandii, a pochodzi z Tunezji. :-)

Fasolka fajnie tak, nie? Ja osobiscie szczerze wspolczuje, ze ktos byl wykorzystywany do matczenia swojemu rodzenstwu, ja sobie zawsze na ten temat zartuje, ze mnie matka wykorzystala, ale nigdy nie zalowalam chwil spedzonych z braciszkiem.

Czy dzieci w wiekszym czy w mniejszym odstepie napewno dobrze miec rodzenstwo. Ja bylam przez 14 lat jedynaczka i jakos nie fajnie bylo, tymbardziej, ze w Polsce jedynkom przypisuje sie latke rozpieszczonych dzieci i ciagle te komentarze "jedynaczka to rozpieszczona pewnie" :nerd:

Wiecie co, nic dzis pozytycznego nie zrobilam... Wlaczylabym odkurzacz, ale maly spi.. Moze chociaz poskladam pranie :blink:

Future biedne te Twoje dzieci, mam nadzieje, ze zapisane leki szybko pomoga, pewnie jestes wykonczona i dzieci tez. No a cena ladna za lekarstwa ,nie powiem... :crazy:

FUTURE zdrówka!leki oj tak drogie sa...

Nadrabiamy:)

AYNI hehe no fajnie się bawi M :D a Adasiowi jak sie to podoba:)) tak sobie myslałąm ze M z takiego kraju pochodzi...a wy jak rozmawiacie w domu po polsku?bo ty mówisz Adam po polsku do synka czy tak też i po arabsku brzmi ?
FASOLKA ale boska minka Patusi na osiołka :D pt."czegoś tu chciał?to moja mata" :D synek juz nie synek ;)
KASIA no mało twego synka :))słodziak!
TYGRYSEK oj tak racja Oliwka jest sliczna!:)a Jasiu a kukuk :)
VERITA słodko spiocha :))
STOKROTKA Arturek bawi sie tak jak Marcelek na macie tymi pytkami wywija czy to na prawy boczek a może na lewy :D fajna ta ośmiorniczka:)

Ja jak słysze apteka to mi sie cos robi Dorota jak była mała bardzo chorowała i my miesiecznie potrafilismy od150-400 złoty(dziesiec lat temu) zostawic w aptece i to sie ciagło przez kilkanascie miesiecy a ile stresu te jej choroby mnie kosztowały :baffled: i zamartwiania o jej zdrowie masakra:nerd:

reklama
ayni Ty zdolniacho! Ja sie za takie meskie robotki nawet nie zabieram, bo 2 lewe rece mam! Moj M mowi do Adasia po arabsku, mieszkamy w Holandii, a pochodzi z Tunezji.
biggrin.gif

jak ja sie nie wezme to nikt a nie lubie miec scian wozkiem obstukanych w mieszkaniu albo brudnych lapek Oliwki na scianie,takmyslalam, ze to arabski ;-)mialam do czynienia z tym jezykiem jak bylam dluzszy czas w Szwecji

Do góry