reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
doberek, choć nie wiem czy na pewno skoro od samego rana takie wieści szczepionkowe :no:
a mój ma w połowie stycznia 3 dawkę podstawowych i 2 pneumo :baffled:

ja mam pytanko z innej beczki
robię, nazwę to roboczo....kulki z mięsa mielonego, które najpierw obtaczam w bułce tartej i delikatnie podsmażam a potem dusze w sosie pomidorowym
i chciałabym się dowiedzieć jaka jest różnica miedzy pulpetami a klopsikami :tak::confused:

i jeszcze w kwestii ręcznika na kaloryferze, kładziecie rozłożony na całym czy tylko na samej górze:confused:

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Adusiowi wyszly dwie dwojki :szok::szok::szok::szok: w szoku jestem już prawie przebite są :-D a Sebkowi wychodzą 5 więc mam kosmos :-D

łaaaał gratulacje. ale szybko.
doberek, choć nie wiem czy na pewno skoro od samego rana takie wieści szczepionkowe :no:
a mój ma w połowie stycznia 3 dawkę podstawowych i 2 pneumo :baffled:

ja mam pytanko z innej beczki
robię, nazwę to roboczo....kulki z mięsa mielonego, które najpierw obtaczam w bułce tartej i delikatnie podsmażam a potem dusze w sosie pomidorowym
i chciałabym się dowiedzieć jaka jest różnica miedzy pulpetami a klopsikami :tak::confused:

i jeszcze w kwestii ręcznika na kaloryferze, kładziecie rozłożony na całym czy tylko na samej górze:confused:

myślę, że klopsiki się gotuje, bez bułki, i robi się potem np w sosie koperkowym. a pulpety w bułce, na patelni, i potem oblewasz lub dusisz w sosie ;)

Stokrotka- nie wiem czy nie lepiej ręcznik kłaść/ wieszać obok kaloryfera ( np. na krześle, czy suszarce) bo na nim szybko wyschnie..Ja dostałam coś tego typu : NAWILŻACZE POWIETRZA SOWY 2 SZTUKI PROMOCJA!!! (2871458007) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. nalewasz do środka wody i to powoli paruje. My mamy żabkę i kaczuszkę;-)
Albo po prostu połóż gdzieś w pobliżu miskę z wodą. Bo tak mi się wydaje ze to więcej nawilża powietrze niż właśnie kładzenie mokrego ręcznika na kaloryfer, bo to max 1h i już suche

Patrysia- kurcze na prawdę? Hmm w sumie te co pokazałam stokrotce to jakieś wypaśne nie są i nie elektryczne.. i działają na zasadzie "miski z wodą".. więc wydaje mi się że to nie takie złe. Wiadomo higienę trzeba utrzymywać.. Ja je codziennie płukam i przemywam i na wieczór świeżą wode leje, bo wiadomo żeby się grzybol nie zaczaił:tak:

edit. mój brat miał alergie nie wiem na co dokaldnie ale ciagle męczył go taki suchy kaszel i nie raz się aż bidny dusił, bral jakieś wziewy, ale lekara właśnie mówiła mamie ze najlepsza jest miska z wodą postawione gdzieś w kąciku

Ostatnia edycja:
Nie wiem jak do konca z tym jest ale słyszałam ze szkodza...

Lepiej cześciej wietrzyć mieszkanie...

RISIA GRATULUJE:))

Ile juz mamy zabkujacych dzieciaczków :))

Jestem tak wsciekla ze szok:szok:. Umowilam sie na play grupe z kolezanka, juz wychodze z mieszkania z rozdartym dzieckiem bo goraco mu i co ?? kluczy nie ma. :wściekła/y: Moj inteligentny syn zabral sobie rano bo swoich od kilku dni znalesc nie moze a lepiej matki wziasc niz szukac bo musialby w pokoju posprzatac. Tylko nie pomyslal ze w raznie pozaru to jestesmy w ... bo ogrodem zanim wyjde to zapomne co mialam zrobic ( zreszta nie wiem gdzie klucze leza).Juz mu zabralam play station i zakaz komputera moze pomysli na drugi raz co robi.:no:

Risia gratki zabkow.U nas jeszcze ni widu ni slychu.
Słyszałam ze nawilzacze więcej szkody robia niż pozytku...
Tez tak slyszalam.
Ja wieszam pranie u gory na poreczy to jest wilgotno ale slyszalam znowu ze to moze powodowac alergie. Tak zle i tak nie dobrze...

reklama
NO co racja to racja.. wietrzenia nigdy dość;-)

Ale złapałam lenia..pół obiadu mam za sobą..zrobiłam barszcz z uszkami ( nie nie lepiłam:-p) jeszcze myślałam nad naleśnikami ze szpinakiem..ale to chyba później..bo w tym domu to nikt nigdy głodny nie jest jak się człowiek pyta...

Do góry