reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Dzień dobryk :-D:-D:-D się palma wita z kawiszonem w ręku ( nie z Nataszkiem;-):-D:-D )
Nataszek śpi, nakarmiłam ją o 6.30 jak się przebudziła, pocisneła kupę, ja wyrodna matka udałam, że tego nie słyszę i odłożyłam na dalszy sen:szok::baffled: pokima tak do 8 a ja mam wolne ręce ( na usprawiedliwienie mojego niecnego czynu, chciałam wszem i wobec oznajmic , iż dziecko me, nigdy jeszcze się nie odparzyło po tak owym pozostawiniu przez wyrodna matkę w kupecce :baffled: )

No a teraz przejdzmy do rzeczy :

mafu
- koniecznie wklej zdjęcie małego królewicza w nowym stanie włosowym :)

tajger, awersja - Wy tu kruca o leżaczkach, bujaczkach i hustawkach rozprawiacie, a ja juz wszystko co miałam posprzedawałam, nobo wiadomo dziecko doszło do wniosku, ze najfajniej to się buja na garbie mamy ;))) hahahahah :-D:-D ale tak na poważnie;-) to zastanawiam się czy nie popełniłam błędu sprzedając tą huśtawkę z fisher price elektryczną, wtedy małą jej nie kumałą, ateraz moze hustanie , wibracje itd by się jej spodobało ........ hm......... i co zaś mam ją kupować ????????

Verita - gratulejszyn z okazji 3 miesięcznicy :-):-):tak::tak:

gorgusia - trzymamy kciuki, żeby Kacperka ominęło choróbsko &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

axa - gdzie się chowasz, wyłaz z krzaków :blink:

cloudynka - też mam kawę - no to zdrówko :tak::tak::-D:-D;-) jak mała , jadłą coś więcej ?

PALEMKO zdrówko! Haha Ja też czasem jestem taka wyrodna :p np. kiedy zostało jakieś 20-30 min. do kąpieli i nie opłaca się zmieniać pieluchy, albo kiedy akurat jeszcze chcę coś dokończyć co akurat robię ;) No i nagminnie jestem wyrodna rano bo zamiast o 4-5 zmienić papmera po nocy to ja też udaję, że jego tam nie ma od godziny 20:00 dnia poprzedniego i śpimy z młodą dalej do 7-8 :p Tłumaczę sobie, że gdyby małej sprawiało to dyskomfort to by mi o tym powiedziała :p z resztą Zuzina chyba najwięcej sisi robo po 5 rano, bo kiedyś zdjęta wyrzutami sumienia dałam się do zmiany pieluszki ok 4, a tam było praktycznie suchutko) Na szczęście moja córcia też nie miała jak dotąd nawet trochę zaczerwienionej dupki :)

A moja młoda głodowała do 15:30 :szok::baffled: po czym już nie patrzyła co jest w butelce i wydoiła 180. Potem znowu nie chciała jeść (pewnie sama upomniałaby się o jedzenie po kolejnych kilkunastu godzinach :no: ) ale za to wypiła sok marchwiowy i zjadła kaszkę. Mleka nie tknęła, dopiero na śpiocha się nieco udało.

Powiedzcie mi babeczki jaki dźwięk związany z dzieckiem najbardziej lubicie? Bo ja kocham gaworzenie, śmiech, ziewanie, kichanie i to wszystko inne, ale jest jedna rzecz, która mnie rozwala. Ubóstwiam wręcz dźwięk ssania smoczka. Najbardziej jak się malusia do mnie przytuli i zasypia albo się zamyśli nad czymś. Ssie smoka, po czym przerwa... i za chwilę znowu takie głośne cium cium cium :-D a już leżę rozwalona na deskach, kiedy Zuzik popłacze, a potem z łezka w oku się skarży i narzeka. Z jednej strony chce zawodzić i jęczeć, a z drugiej ma silną potrzebę ssania. Wychodzi z tego taki iiijaaijaa ijaa ijaaja ymmm ymmm mniam umm umm ... No serce rośnie!!!

Ostatnia edycja:
Doberek,
Palma-a kleik dawałaś? Lepiej Nati spala?
My już na nogach, w sumie od 4 prawie nie śpię,bo Kac cudował i prowadził bardzo poważne rozmowy. Zresztą teraz też leży pod karuzelką i gaaaaada.
Dziś znowu zaczynam walkę o zwiększenie ilości mleczka...może się coś uda. Ale czuje,że moje cyce są dysfunkcyjne i nic z tego nie będzie.

gdzie jest Axa?!

Miłego dnia!

Ostatnia edycja:
gorgusia - dawałam wczoraj dwa razy kleik na 120 MM 1.5 łyżeczki kleiku kukurydzianego, mała lepiej spałą w dzien, żadnych sensacji brzuszkowych na szczęście nie było , no i kupa jak ta lala. Dziś też jej dam ze dwa razy w dzien i na noc :))))

Przez tego ząbka na dole, mała nie wyciąga ręki z buzi, ale nie jest marudna, tak się zastanawiam czy nie była tczasem przez te dwa tyg taka marudna z kuli tego ząbka ?

cloudynka
- a jakie kaszki dajez małej ? A tak wogóle próbowałaś mleka sojowego? Moja kolezanka takie dawała swoim dzieciom ? A co do dzwięku ssania smoka, ja takiego nie znam, Nacik od urodzenia smoka nie toleruje :)

Palma, nie przesadzaj z tym kleikiem,bo to jednak taki zapychacz. Ja daję tylko raz na noc. A Nacince na pewno ząbki dokuczaja. Ponoć dorosły by nie wytrzymał zabkowania :szok: Siadam zaraz do laktatora... Kacper je i zaraz odpadnie.

Palma chciałabym spróbować sojowego, ale to chyba tylko na receptę? Czy ktoś wie, czy można kupić mleko sojowe bez recepty? no i mam trochę obaw, bo już jej tyle razy zmieniałam mleko, że może to sojowe pod kierunkiem lekarza wprowadzić? Kaszkę daję z BoboVity bananową i malinową. Do tego mam jeszcze kleik z Nestle, ale jeszcze go nie otworzyłam.

WITAM:)

CLOUDYNKO hehe taa z tym smoczkiem to urocze jest :D a dobre jak usmiecha się a potem chce ssać a smoczuć w połowie uciekł mu w tym momencie i on go tak próbuje wessać do buxki :D też dla mnie jest słodkie jak trzymam go i wyjmuje cycusia a Marcelek w tym momencie takie fajne dźwięki wydaje nie to płacz nie to marudzenie ale takie coś no nie wiem jak opisac hehe tak fajnie poprostu robi ze już chce teraz cycusia a mama się tam grzebie z wyjmowaniem go :D no i oczywiście na pierwszym miejscu uśmiech gaworzenie itd.jak napisałaś :)
PALEMKO na pewno zabkowanie jakiś swój procent zrobiło marudzenie u córci :)

Co do pampersów to jak kupka przebieram od razu ale ale są takie momenty ze na dniu zrobi i zasnie a ze akurat chciałabym coś zrobić to nie przebieram :p w nocy już nie to przebiorę kupke bo jednak za długo by w tym spał a że ja i tak rozbudzona(bo przewaznie po karmieniu zrobi)to wiecie...ale siusiu nie jak tam wsio za wielki nie jest to nie przebieram :p tak samo z rana chyba że kupka ;)

Na zakupowy mi tu z sprzęciorami :p

MALUSZEK dziękuje :)
RYBA u mnie tak samo:)Z karmieniem...
FUTURE też uwielbiam kupować :D
GORGUSIA oby nie załapał...
MARTUSIA cudny :)

edit:pomóżcie mi na zakupowym :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja nie wiem czy ja źle robię ale czy diety nie rozszerza się po skończonym 4m-cu czyli jak Jaś ur się 12 września to po 12 stycznia mam zacząć tak???

patrysia
Na zakupowy mi tu z sprzęciorami :p
a no fakt :-D
Mufu pokaz focie obciętego Synka :tak:
palma zadzwoń do tych którym sprzedałaś ten leżaczek i powiedz ze się rozmyśliłaś i maja go oddać hahha :-D
Cloudynka pięknie opisałaś te odgłosy :tak:

właśnie Where she is Axa!!!!! a co tam specjalnie dla axy za kare hihiih
wo ist er axari????

reklama
Dietę się powinno rozszerzać jak dzieć będzie miało skończone 4 miesiące a nie jak jest w czwartym ;)to tak jak z tc jeteś w 36 ale nie masz go skończone to ci w ksiażeczkę wpisze że urodziłaś 35 tc :)

Także jak dla mnie się pospieszyłyście z tym wszystkim no ale to nie moja sprawa no nie ? :p

Do góry