reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
w Krakowie o przyjęciu do żłobka decyduje kolejność zapisów więc nie mam uprzywilejowanej sytuacji
przy przyjęciu do przedszkola jest konkurs i są dodatkowe punkty za samotne rodzicielstwo
ale to nie gwarantuje przyjęcia do przedszkola, bo punkty są też za inne rzeczy, np. za to, że jedno dziecko już chodzi do tego samego przedszkola

awersja to kiedy by się trzeba zapisać żeby się dostać przed ciążą chyba heh no ale u nas w promieniu 30km nie ma państwowego żłobka heh
kasieq dzięki ale nie, wstałam się najeść jutro rano będę dzwonić do lekarza

apropo niani oglądał ktos program pt idealna niania na tvn style w czw o 21.45

Ostatnia edycja:
Ech.... :(
Przedszkola powinny być wszystkie prowadzone przez prywatne firmy i każde dziecko powinno bez zbędnego oczekiwania być przyjęte a państwo powinno dopłacać do przedszkola w zależności od dochodów rodziny mniej lub nawet 100% dla najuboższych. Jak bezrobotny rodzic ma podjąć pracę bez dostępu do opieki nad dzieckiem?! A tu podziały panstwowe, prywatne, jedzenie trzeba dopłacać ciekawe czy za pieluszki też. ..

Awersja życzę Ci cudu... oby wzieli pod uwagę Twoją sytuację.

Tygrysie zdrówka! !

Adasio spi a my ogladamy Kevina w Nowym Jorku hihi

No ja wykorzystam macierzyński i zaległy urlop wypoczynkowy, więc Mały bedzie mial 7,5 m-ca. chce wrocić do pracy nawet nie ze wzgledu na finanse, bo spokojnie bysmy dali rade z pensji męża, ale przede wszystkim dlatego, że mam świetną pracę (dobrze platna też), i po prostu nie chcę żeby mnie ktoś wygryzł ;P Chcę zachowac stanowisko, a teraz zastepuje mnie ktos tak dorywczo, obawiam się, ze gdybym miała pójść na wychowawczy to szef musiałby zatrudnic kogos na stałe. Pewnie, że żal będzie zostawiac Antosia z nianią, ale mam nadzieje, że znajdę dobra opiekunkę, zamierzam też zorganizowac sobie monitoring online w domu - nie smiejcie się, bedę duzo spokojniejsza jak będę mogła podglądnąć w pracy co robi synek, no i może się uda załatwić w pracy zebym mogla byc tam 6 godz. a reszte w domu zrobić.

a ja od poczatku ciazy bezrobotna bo szefowa mnie zwolnila na sama wiesc o ciazy w miedzyczasie maz zmienil prace z prywatnej na panstwowa i poki co nie brakuje nam niczego. oczywiscie zamierzam pracy szukac ale chce tez byc z Oliwkiem w domu mysle do roku nauczyc go podstawowych rzeczy od roku gora poltora chce tez oduczyc go pampersow, smoczka, raczek itp. ale jak wyjdzie w praktyce to nie mam pojecia bo plany planami...

chcialabym wyjechac do Irlandii czy kraju zblizonego ale maz sie nie zgadza.

AWERSJA no to pewnie trzeba zapisywać zaraz jak się pesel dostanie RYBA a masz zamiar powiadomić nianie o monitoringu? Wiesz że nagrywanie bez zgody niani jest karalne? Ja jako niania bym się nie zgodziła mimo że nie mam sobie nic do zarzucenia

reklama
Do góry