reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2012 ;)

FutureMummy mój maluszek dostaje mm bebilon ar bo strasznie ulewał, staram się nie wsypywać większych miarek wręcz przeciwnie takie niepełne, pewnie dlatego takie kupki bo to mleczko gęste, ale zauważyłam że rano jest twarda a popołudniu zdarza mu się zrobić drugą i ona jest już ok, nie wiem czemu tak się dzieję.. co do ilości to on od początku jadł więcej ale duży z niego chłopak ma dwa miesiące a waży 7300 i ma jakieś 67cm. więc potrzebuję więcej, czasem to mam wrażenie że po tych 160 dalej głodny ale smok i jest ok

Wow!!!!!!!!! a myslalam,ze ja mam duzego Facecika. Moj ma pewnie kolo 6 kg i 58 cm,ale skubany czasami to i 180 ml juz umie wciagnac.

Pisalyscie cos o zwierzakach. Ja mam kotke,ktora nie znosi moich dzieci,wiec luz.. tzn. omija ich z daleka. Czasami podejdzie na sekundke,powacha ich czy oddychaja i tyle. Starszaka unika jak ognia,bo On ciagle za nia biega :-D myslelismy o piesku,bo Starszak kocha psy. Jak opiekowala sie nim Niania to miala czarnego labradora. Ten pies kochal go nad zycie i pozwalal totalnie na wszystko... :tak: ale poki co dam sobie czas zeby ich odchowac!

Co stosujecie na katar? moj Syncio sie przeziebil...4 tygodnie temu wygladowalismy w szpitalu,bo mial zapalenie oskrzeli i wlasnie zaczelo sie od kataru. Oby tym razem tak sie nie skonczylo...

P.S mam nadzieje,ze nie macie nic przeciwko,ze czasami cos skrobne i was podczytyje.

Pozdrawiam

reklama
Fajnie ze tak piszecie przynajmniej wiem że to nie żadne anomalia przyrodnicze że się ostatnio nasz A trochę inaczej zachowuje.

Np kiedy jest głodny to nie pokazuje tak jak wcześniej przez ruchy buzia czy rączek już nie wsadza do dzioba tylko płacze. .. więc nie zawsze jestem pewna czy to na jedzenie.

Trochę trudniej się go czyta ale generalnie jest kochanym chlopcem mamusi i tatusia.

Megan mam nadzieję że się niebawem dogadacie czasem trzeba wiele cierpliwości z obu stron i zrozumienia intencji.

Tycia zagladaj do nas codziennie!

Ciekawe jaka nocka dziś u nas. Mam nadzieję że będzie lepiej z zasypianiem aniżeli wczoraj bo mąż idzie na nocke. A ja zamierzam dzis sobie puścić Paranormal Activity 4. Mam nadzieję ze potem nie będę się bać :D

Risia
Ryba
Tygrysek
ZDRÓWKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

U nas z usypianiem różnie. Od 2 dni młoda pada - dosłownie - ok 18 na jakąś godzinę
potem karmienie, kąpanie i podejście drugie do spania i jak wcześniej nie było problemu teraz trochę jest
ale nie płacze tylko pojękuje, nawołuje...
Doskakujemy. Młoda zawsze złapiemnie za rączkę i tak stoję, głaszczę ją po główce i zasypia :)
Jak nie śpi a leży to projektor jest ok, ale jak zasypia to jej już przeszkadza.

Mama w szpitalu :(
Jutro nawiedzi mnie siostra.

Otworzyli u nas pierogarnie i lepią ręcznie pierogi - dziś wszamałam ruskie - pychota ;)

taycia ja nie mam ;-)

mój Jaś ma 64cm i na gwałt muszę mu kupić bluzeczki na 68cm

a ja zwariowałam po całej dobie tulenia porcelany i oddawania nawet wody zjadłam malej cheetosy i co i jakimś cudem się przyjęły heh bynajmniej na razie :zawstydzona/y:

mam patent na przespanie całej nocy przez juniora :tak: wystarczy dać mu butlę 150ml (normalnie zjada 120ml) i młody przesypia 8h :szok:

Palma on śpi w łóżeczku cały czas, nawet w nocy w swoim pokoju, mamy otwarte drzwi i jak zaczyna marudzić to wstajemy :tak: z racji "wędrówek" gondola już mu nie wystarcza ;-)

byliśmy dziś w kancelarii ustalić datę chrztu....i tak mnie ksiądz podniósł ciśnienie,że byłam bliska wyjścia stamtąd :wściekła/y:
nie dość,że kolejka straszna i nikt nas z dzieckiem nie chciał przepuścić to jeszcze młody ksiądz burzył się,że psa przywiązałam przed drzwiami i niby nikt nie może wejść (tyle,że non stop ktoś tam wchodził i wychodził i nie robił problemów), ja rozumiem,że księżulek mógł się bać (pies w kagańcu), ale bez przesady, walił jakieś teksty o skakaniu na klatę niby jego :no: ja się wkurzyłam i w końcu wale do niego z tekstem ,że przecież przez kaganiec do gardła mu się nie rzuci :wściekła/y: nie muszę dodawać,że pies łagodny tylko gabaryty straszą ;-)
mam nadzieję,że chrztu będzie udzielać inny ksiądz :no:
aaaaaaaaa jak on do nas przyjdzie po kolędzie to dopiero będą jaja :-D

Ayni dzieki, mam wlasnie taka nadzieje, bo narazie to mam lekka załamkę

U nas usypianie to ciezko nazwac to usypianiem, ok 19-20 kąpiel i papu no i idzie lulu na 30min:wściekła/y: (nic dłuzej, normalnie jakby budzik miala) i do nastepnego papu nie spi. Pozniej pada jak mucha i spi do rana (czasami z pobudka ok 4 na papu) Ogolnie nie bujam jej do snu, odkladam do łóżeczka i czekam az zasnie, czasami 5 min, czasami 40min.

Merlin_- u mnie było tak samo jak u Ciebie, zaczynałam usypiać po kąpieli ok 20 a usypiał ok 22-23 płacząc :no: w dzień zawsze zasypiał jak aniołek :tak: teraz się to już zmieniło :tak: w dzień śpi tak samo jak wcześniej ale po kąpieli cycuś a po cycusiu przytuli się i zasypia :tak: (chyba że jest już tak zmęczony że nie ma siły na cycusia to zasypia po kąpieli i budzi się za jakieś 20-30 min. zje i idzie spać)zmieniło się to jakieś 2 tygodnie temu :tak: od tego czasu histeria zdażyła się tylko raz ;-) u Was też niedługo się zmieni, trzymam &&& :tak:

witam sie :)

mialam wczesniej napisac ale Oli sie obudzil z placzem po raz trzeci i wiem juz ze mu cos dolega ale nie wiem co. poza tym wczoraj kolka. a butelki antykolkowe mamy, espumisan dostaje, odbijany jest i znow go meczylo... buzia w podkowke wygieta, placz no serce sie kraja... :-(

Risia zdrowka dla Was duzo sle macie chyba czarna serie jakas... buziaki i wracajcie do zdrowia :)
Tygrysku no masz teraz Ciebie cos wzielo ale grunt ze Jasio lepiej ;)
Taycia nie przesadzaj tylko pisz z nami smialo! :)
Axarai dziekuje bardzo nam milo a Oliwierek przesyla buziaki :)

jakos od 2 tyg brzuch mnie pobolewa w okolicy jajnikow... czyzby sie zanosilo na @? hm.
od jutra tata wraca do pracy wiec zostaje z Malutkim sama i bedzie mnie mniej na forum.

aa i dzis zalozylam Oliwierkowi spioszki na 62 i sa dobre. w ogole to mierzylam go sama w domu i czyni piekne postepy :) klata o 3.5cm a glowka o 2cm :) tylko wagi nie znam bo domowa pokazywala roznice 6100g a to troche niemozliwe.

a zapomnialam zapytac: jakich termometrow uzywacie do mierzenia temp u maluszkow? i gdzie ta temp najlepiej mierzyc?

Ostatnia edycja:
martusia ja mam elektroniczny termometr, ma funkcje mierzenia temp w uchu, na czole, pod jezykiem. Ja mierzyłam oczywiscie wszedzie :-D aby sprawdzic ewentualna roznice, róznica miedzy czołem, a u chem była 0.2 st a w uchu i pod jezykiem taka sama. I sama nie wiem ktora dokladniejsza, ale wydaje mi sie ze ta w uchu i pod jezykiem najbardziej prawdopodobna.

No i gdzie Wy jestescie??? Dzieci małe macie czy co??? Wysłałam M na nocke do pracy, mam swiety spokuj, pije herbacine z prądem po góralsku, mała ma drzemkę a ja buszuje po necie i pogadałabym ale ni ma z kim :(

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry