FutureMummy
Nieogarnięta mama dwójki!
Co do smoczka my też mieliśmy taki problem, kupiliśmy nowy smoczek również z Aventu ale taki od 0 do 6 jest dłuższy i Filip trzyma go troszkę dłużej, dziewczyny zaczęłam karmić maluszka tylko mm, popija herbatkę i wodę po czym wszystko uleje, a potem kupki takie twarde, jak robi to nie płaczę troszkę postęka jak zawsze ale martwi mnie ta konsystencja, sama nie wiem jak mu pomóc w ciągu dnia wypija ok. 200 ml. czy to za mało?? czytałam gdzieś że dziecko powinno dziennie wypijać w sumie tyle co na jedno karmienie czyli u nas ok 160 ml. macie jakieś rady??
ewa, dziecko 2 miesieczne powinno zjadac 120-150 na jedno karmienie. a co do kupki, to może za dużo mleczka wsypujesz. tzn proszku, trzeba lużno proszku mieć w łyżeczce, a Ty powinnaś wogóle spróbować nieco mnie j nasypac i dawaj wodę przegotowaną na czczo. najpierw na czczo, a pozniej normalnie.
awersja - Ty lezysz w łóżku z małą i masz wyrzyty...phhhhhhhh a faceci ciągle mogą leżeć w łóżku i nie mają wyrzutów. Jak im się nie powie (a czesto trzeba poprosic) to nie poodkurzają. a jak poodkurzają, to musisz poprawiac. ah, ja jestem cięta na mojego, wczoraj się dopiero pogodzilismy...bo mnie wkur....a dzis jak wychodził do pracy to znowu się pożarliśmy...eh...do dupy z nimi.
Antosi milion uścisków ;***
a słuchajcie u nas problem dalej. nie ma mowy o zastępstwie po naszej lekarce, dopiero od 1 stycznia. mały nie zaszczepiony, chyba muszę gdzieś indziej się zapisać. nie wiem sama. nie wiem nawet ile waży. masakra wogóle...
wczoraj byłam u gina, wszystko dobrze, rana pięknie się zagoiła, blizna równiutka. Dostalam tabsy ale jeszcze nie wykupiłam. eh jakoś nie mam ochoty na sex i tak. jestem zmeczona, zabiegana. wczoraj yprawa do mista 30km z 2 dzieci, z 2 wózkami. Dobrze, że moja mama po pracy do nas dołączyła. no i dałam radę kupić sukienke na wesele ))
Ostatnia edycja: