reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Hallo Kochane!
"tradycja" się odbyła, ale tylko godzinę i 15 minut, bo myślałam, że nas z pola zwieje:baffled: Koła od wózka mam tak uwalone, od błota, i koop końskich, że jak M zobaczy to na zawał zejdzie:-p A tak w ogóle to ja się mogę Go właściwie pozbyć, bo od 100 lat nie słyszałam od niego tyle komplementów, co Od WAS!!! Z mojego 1.62 zrobiło mi się 1.72 ze szczęścia!
Palemka Własnie się zastanawiałam jak to jest, młoda w dzień beka po 5 razy, i jeszcze muszę ją podnosić, bo się wierci, i jeszcze beknie następne 5 razy! A w nocy ochla się, a beknie raz, albo wcale, mimo że ją trzymam i trzymam, i śpi jak zabita:nerd: I ciesz się, że nie ulewa, bo to dobrze jest, a nie źle:-) Moja też nie ulała jeszcze ani razu!!!
Grudki w kupce, to niestrawiony pokarm. Pokarm mamy jest bardziej strawny, więc kupki są rzadsze, i bez grudek, a sztuczny, to sztuczny, i dziecko wszystkiego nie strawi, tak że spokojnie!!!
Stokrotka Gratuluję suwaczka! Udało Ci się nareszcie, bo ile w ciąży można chodzić:-p
Tygrysek rany! Ja już się boję wyjazdu na święta do Polski, jak ja się zabiorę:szok:
Polisia, ja 65, a powinnam najwięcej 52, to tak dla pocieszenia! A że kurdupel jestem, to te kilogramy bardzo widać! Mój inteligentny M powiedział ostatnio, że mam nogi jak bułgarski zapaśnik:dry:
Gorgusia Śliczne zdjęcia! Tort prawie taki sam apetyczny jak Mąż:-D

Ostatnia edycja:
reklama
witajcie dziewczyny.
Nie było mnie jakiś czas. te problemy z karmieniem Jasia, byliśmy u pediatry kazał spróbować sztuczne ale i tak krzyczał i płakał więc skierowała nas do szpitala na badania. byliśmy od poniedziałku do środy z podejrzeniem zakażenia dróg moczowych. ale okazało się że to nie to tylko zapalenie uszka. i wypisali nas z zaleceniem wkraplać kropelki i okłady ciepłe na uszko. przez to szczepienie i moja wizyta u gin została przeniesiona na przyszły wtorek. Jaś śpi a ja mam czas dla siebie.
Jaś ważył w dniu wypisu 4400g. ładnie przybiera. a ja też się zważyłam przy okazji mam wagę z przed ciąży - 57 kg. ale według badania zawartości tkanki tłuszczowej to troszkę przekroczyłam.
lekarz kazał mi jeszcze odstawić białko i smażone. Jaś miał jeszcze USG brzuszka i ma dużo pęcherzyków powietrza. używam espumisan ale chyba on jakoś kiepsko działa. myślę o zminanie, słyszałam o
sab simplex. macie jakieś opinie na temat tego leku??

zapraszam do polubienia mojej strony - https://www.facebook.com/JoannaDraganWiersze?ref=hl

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Axarai- powiem M,że taki apetyczny to pęknie z dumy :-D
My już po spacerku i Kacper śpi od 11 :-)
Maluszek-dobrze,że znacie przyczynę i Jaś bierze leki. U nas lepiej niż espumisan działa bobotic-ma więcej symeticonu. Sab simplex ma jeszcze więcej,ale słyszałam,że często przy jego stosowaniu dzieci mocno ulewają.
Ja Kacpra zawsze odbijam po jedzeniu. I w dzień i w nocy. I beka jak stary chłop po piwie :-D

Ostatnia edycja:
malenstwo - ja mam na zbyciu sab simplex 3 op. Uzywaliśmy przy synku i teraz kazałam asekuracyjnie przywieźć znajomym z Niemiec dla córci, ale nam się nie przydają. Jak jesteś zainteresowana, daj znać.

A więc po wizycie u pediatry : mamy wykupić czopki Viburcol 3x na dobe i Colonix czy coś takiego na kolki , skaza na buzi nie jest najgorsza, ale Pani doktor, kazał zmienic Bebiko na Bebiko Ha, lub Bebilo 9 bo podobno Bebilon i Bebiko Ha to to samo - ten sam producent ) :szok:
Powiedziała, że mała jest niespokojna i tak bylejak śpi, bo ma mini kolki, małe ale często ...

stokrotka-protestujesz ????????????? moja dzidzia w dzien spi 2x po 30 min a w nocy pobudka co 2h, od 4 rano co 1h i o 6 pobudka :baffled:

No i nie wiem co zrobic, kupic bebiko Ha czy Bebilon ?

Ostatnia edycja:
Megan nooo własnie, a ja ćwiczę, chodzę i nic, po prostu nic :( nie wiem już co robić z tą wagą głupią

Palemko dokładnie! :D haha no prawie, ale w dzień w zasadzie nie śpi :)

u nas rytm dnia jest wstawać o 6 (ratunku!) potem się bawimy, drzemka, 9 znowu jeść, zabawa, sen, spacer, jeść, zabawa, drzemka :) potem kąpiel, sen i co 2-3 godziny w nocy
Podoba mi się, że ma już swój rytm jakiś plus minus to mi łatwiej to wszystko ogarniać.
Jedyny minus taki, że chodzę niewyspana, bo jak zaśnie ok. 21-22 to ja zamiast iść spać to jeszcze nadrabiam domowe zaległości do północy a potem wstawanie w noc i pobudka o 6 i padam na nos. Muszę pomyślać o jakiejś zmianie rytmu dnia

reklama
polisia - a czym ty karmisz sztucznym czy cycowym ? Bo widze, ze dzieci mamy w podobnym "wieku", wiec chciałam zapytac ile zjada Twój w dzień ml ? jeśli oczywiscie MM karmisz ;-) bo moja Nata cos mało ostatnio je , niby co 2h, ale inne miarki zupełnie

Do góry