reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
witam dziewczynki

ledwo żyję wczoraj chłopaki dali mi tak popalić, że hej, Adik usnął o 23:szok: on ogólnie jest anty łóżeczkowy i śpi tylko z mamusią w dużym łóżku... i tak śpię sobię z moimi chlopakami a mąż wyeksmitowany do dużego pokoju :-)ale on codziennie wstaje do pracy więc jemu lepiej jak się wyśpi :tak:ale na weekendy wraca do łask żony :-D

Jutro z rana mam wizytę u ginekolog zobaczymy co mi powie :tak:muszę też wziąć anty od niej

ja powinnam szczepić w następnym tygodniu, ale nie szczepię... odwlekę ile można :tak:niech mnie wzywają:tak:
ze starszakiem też tak było :tak:mam znajomych lekarzy, którzy twierdzą, że im później się zaszczepi tym lepiej bo organizm sobie lepiej poradzi:tak: zresztą Adik ma na nowo katar więc odpada szczepienie...

co do wagi i wyglądu po ciąży to ja muszę się pochwalić że wyglądam lepiej niż przed, wciskam się nawet w spodnie łatwiej. do tego w zeszłym tygodniu jak ubrałam jedne spodnie były w sam raz a teraz ciut z doopy mi spadają. a nie odchudzam się jem kiedy jestem głodna i ile chcę. mam w cycach 97, pod cycyami 75, brzuch (najszersze miejsce) 87, biodra 89, brzuch wcięcie 82. ogólnie rozmiar 38 teraz.
czyli ostatecznie jest oki.

maluszek sama chyba musisz pilnować szczepień i w dzień zgłaszasz. ale lepiej się upewnij dzwoniąc do przychodni.

Jaś dziś też często się budził bo co 1,5 godz. a wczoraj jak zjadł o 15 to potem miałam jakiś problem z pokarmem. niby leciało ale jakby mało. a laktatorem nic. i Jaś cyckał troszkę a potem po 20 normalnie w końcu zjadł.

kasiaP-P nie martw się będzie dobrze z tym napięciem. trzymam &&&&&

we wtorek idę do gin. chciałabym anty jakieś lecz jest kilka "ale" mój B jest przeciwny, gin jest katoliczką prorodzinna i nikomu nie przypisze anty, i też się boję bo anty to hormony a u mnie hormony mogą wpłynąć niekorzystnie na ch. genrtyczną. muszę się mocno zastanowić. zawsze można od innego gin anty załatwić i B nie musi wiedzieć.

ja powinnam szczepić w następnym tygodniu, ale nie szczepię... odwlekę ile można :tak:niech mnie wzywają:tak:
ze starszakiem też tak było :tak:mam znajomych lekarzy, którzy twierdzą, że im później się zaszczepi tym lepiej bo organizm sobie lepiej poradzi:tak: zresztą Adik ma na nowo katar więc odpada szczepienie...
Matko jak dobrze mi się to przeczytało, bo myślałam, że tylko ja tak robię, a tu tylko czytam, że minął 6tż i wszyscy u lekarza.

Dziewczyny miała któraś zastrzyk przeciwbólowy w krocze podczas porodu SN? Normalnie jak jest taka pogoda byle jaka to mam tam takie kłucia jak właśnie ten zastrzyk mi robiono i to takie troszkę mało komfortowe teraz, a wtedy byłam wdzięczna niebiosom.

Dziewczyny miała któraś zastrzyk przeciwbólowy w krocze podczas porodu SN? Normalnie jak jest taka pogoda byle jaka to mam tam takie kłucia jak właśnie ten zastrzyk mi robiono i to takie troszkę mało komfortowe teraz, a wtedy byłam wdzięczna niebiosom.

Ja rodzilam bez znieczulenia, ale pod koniec porodu dali mi w krocze zastrzyk ze znieczuleniem przed szyciem. Nie wiem czy to z racji tego zastrzyku, ale w ogole nie czulam pieczenia, czy bolu zwiazanego z wychodzeniem glowki. Co za cudo!

Co prawda nie mam takich dolegliwosci, ale mam cos innego. Np jak kucne to czuje ze naciagaja mi sie miesnie wokol lechtaczki... Nie wiem czy to po szyciu czy co.. Dziwna sprawa...

Moj malutki tak szybko rosnie, ostatnio zrobilam przeszpiegi w jego szafie i 50 i 56 juz jest do oddania i zakladam mu 62 ktore co prawda jest jeszcze luzne ale lepsze to niz 56 ktore sie rozchodzi na pampersie.

Jeszcze zakladam mu pampersy rozmiar 1 , a wy ?

Nie wiem czy juz pytalam ale zaniepokoilo mnie, ze odkad maly zaczal przybierac na masie to zreobily mu sie cycki. Niby ok, ale one nie sa miekkie z tluszczyku tylko twardawe i nie wiem czy to gruczol czy co..
Czy mam z tym do lekarza czy to normalne moze jest ?

reklama
Matko jak dobrze mi się to przeczytało, bo myślałam, że tylko ja tak robię, a tu tylko czytam, że minął 6tż i wszyscy u lekarza.
Nie jesteś sama :-)
Ja też odwlekam szczepienie ile się da.
Jak mnie wezwą, to wtedy może się zgłoszę a może się uda jeszcze coś z tym pokombinować.
Im później tym lepiej moim zdaniem.

Do góry