Dziewczyny witajcie,
W ciągu dnia nie mam chwili dla siebie ( dziecko, obiad, sprzątanie itp. - czasem zapominam że w ciąży jestem ;-)) więc wszystko muszę nadrabiać wieczorną porą...
kochana trzymam kciuki za Was. Buziaki
pomyśl że Twój kochany szkrab będzie miał niedługo rodzeństwo,że będą dla siebie najważniejsi i plusem jest też mała różnica wieku, wiadome...na początku będzie ciężko ale z czasem będzie coraz lżej a jak młodsze skończy rok to będą już razem łobuzować. Nie mogę się tego doczekać
mnie piersi prawie wcale nie bolały, a mdłości też mi przeszły...w poprzedniej ciąży miałam je non stop do 12 tc...trzeba wierzyć że wszystko jest w porządku! jeśli Cię to uspokoi to faktycznie pędź na usg, trzymam kciuki i głowa do góry!
u mnie zrobił się widoczny jak weszłam jakoś w 13tc, teraz mam taki że ho ho...taki jak miałam poprzednio gdzieś chyba w 14 tc;-) także gołym okiem już u mnie widać ciążę,a zwlaszcza jak mam te nieustające paskudne wzdęcia
pok faktycznie z tym piciem to masz nieciekawie, ja przez mdłości też mało piłam,ale musiałam się zmuszać bo coś mi tam w moczu zaczęło wychodzić,a w ciąży jak wiesz trzeba płukać pęcherz żeby jakieś dziadostwo się nie przyplątało ( a bardzo często lubi...) nie wiem co Ci poradzić...sama miałam z tym problem, wypijać 2 litry wody dziennie jak dla mnie to jest nie lada wyczyn
W ciągu dnia nie mam chwili dla siebie ( dziecko, obiad, sprzątanie itp. - czasem zapominam że w ciąży jestem ;-)) więc wszystko muszę nadrabiać wieczorną porą...
Witajcie. Ja od dziś w szpitalu. Mam te brązowe brudzenia i zatrzymali mnie na kontrolę. Serce Malenstwa bije i mam nadzieję,że bedzie ok. Trzymajcie kciuki za nas.
kochana trzymam kciuki za Was. Buziaki
hmmm jeśli chodzi o spacery to zastanawiam się nad wózkiem dla dzieci rok po roku, są takie gdzie z tyłu można nawet gondolkę wsadzić i bobasek sobie leży,a starszak siedzi z przodu. Ale ta kwestia jest jeszcze do obgadania...może zrezgnuje z tego pomysłu, zobaczę jak mój starszak który niedawno nauczył się chodzić będzie się zachowywał na spacerkach jak zrobi się ciepło...a nóż nie będzie chciał jeździć w wózku...może któraś z was ma już dwujkę i odpowie mi na pytanie jak z 2ą dzieci chodzi się na spacer? bo szczerze mówiąc tego chyba najbardziej się boję (niestety moje dziecko przyzwyczajone jest do 4-5 godzin dziennie spędzonych na dworku:/)
generalnie jestem przerażona i rozbeczana że mój kochany szkrab nie będzie najważniejszy, strasznie mi go żal;(
pomyśl że Twój kochany szkrab będzie miał niedługo rodzeństwo,że będą dla siebie najważniejsi i plusem jest też mała różnica wieku, wiadome...na początku będzie ciężko ale z czasem będzie coraz lżej a jak młodsze skończy rok to będą już razem łobuzować. Nie mogę się tego doczekać
a mnie coś dół łapie od wczoraj mdłości słabna, piersi tez mniej bolą, rano az sie poryczałam:-( ... tak się boję, dzis zaczęłam 9 tydzień i serce mi pęka ze strachu ... Objawy nie powinny przechodzić, wręcz przeciwnie , poczekam do jutra ... :---( Mojego aniołka straciłam w tym czasie ...boję się ...
mnie piersi prawie wcale nie bolały, a mdłości też mi przeszły...w poprzedniej ciąży miałam je non stop do 12 tc...trzeba wierzyć że wszystko jest w porządku! jeśli Cię to uspokoi to faktycznie pędź na usg, trzymam kciuki i głowa do góry!
eh chcialabym miec juz widoczny brzuszek, od ktorego tygodnia widac?
u mnie zrobił się widoczny jak weszłam jakoś w 13tc, teraz mam taki że ho ho...taki jak miałam poprzednio gdzieś chyba w 14 tc;-) także gołym okiem już u mnie widać ciążę,a zwlaszcza jak mam te nieustające paskudne wzdęcia
pok faktycznie z tym piciem to masz nieciekawie, ja przez mdłości też mało piłam,ale musiałam się zmuszać bo coś mi tam w moczu zaczęło wychodzić,a w ciąży jak wiesz trzeba płukać pęcherz żeby jakieś dziadostwo się nie przyplątało ( a bardzo często lubi...) nie wiem co Ci poradzić...sama miałam z tym problem, wypijać 2 litry wody dziennie jak dla mnie to jest nie lada wyczyn
Ostatnia edycja: