reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2011

mira ja miałam to badanie trwało z pół godz usg miałam normalne czarno białe bo lekarz jak włączył 3d to Gabiś odwrócił się plecami i i tak nic widać nie było... ale pomierzył wszystko sprawdził przepływ krwi i takie tam.. zapłaciłam 150 zł

reklama
U mnie też to połówkowe wyglądało normalnie..20 min oglądania dzidzi..mierzenie i to wszystko. 3d też miałam tylko chwilę, bo było średnio widać, w sumie tylko buźkę..także większość czarno-białe..tylko ja płaciłam 300zł. To usg właściwie niczym tak bardzo sie nie rózni od normalnego, moze trochę więcej pomiarów..to wszystko.

Tofilesia, ja w nocy mam to samo, mam tak obolały brzuch, że nawet przy zmianie pozycji budzę się z bólu, może maluchy nam ugniatają już jakieś organy czy ośrodki nerwowe i tak to na nas działa? ;-)

Kurcze nie wiedziałam ze Wy tez tak macie z tym brzuchem w nocy. MI dzis wnocy zrobił sie tak twardy brzuch ze spanikowąłam, obudziłam sie i nie wiedzialam co robić, nie wiedzialam jak sie ułozyć. Był strasznie twardy i jakoś tak ciągnął. W pracy nie moglam sie w ogole skupić a miałam pilne zdanie do 12tej i wiedziałam ze zawalę to. Pobiegłam więc szybko do przychodni. Myslalam ze mnie oleją, ale ze wzgleduna poprzednie poronienia odrazu sprawdzili tetno dziecka a potem ruchy na ktg. Ponieważ ruchów nie czuje wiec musieli to sparwdzic. Pokazli na wykresie na szczescie ze ruchy są. Lekarz kazał wziac w razie czego luteine (!) i zwolnic troche. Powiedzial tez ze do 24 tygodnie moze mi si etak jeszcze dziać i ze najwaznijsze ze z szyjką nic sie nie dzieje, ze maluch sie nie pcha więc się troche uspokoiłam ale powiem Wam ze panikara jestem jak cholera.

Kurcze nie wiedziałam ze Wy tez tak macie z tym brzuchem w nocy. MI dzis wnocy zrobił sie tak twardy brzuch ze spanikowąłam, obudziłam sie i nie wiedzialam co robić, nie wiedzialam jak sie ułozyć. Był strasznie twardy i jakoś tak ciągnął. W pracy nie moglam sie w ogole skupić a miałam pilne zdanie do 12tej i wiedziałam ze zawalę to. Pobiegłam więc szybko do przychodni. Myslalam ze mnie oleją, ale ze wzgleduna poprzednie poronienia odrazu sprawdzili tetno dziecka a potem ruchy na ktg. Ponieważ ruchów nie czuje wiec musieli to sparwdzic. Pokazli na wykresie na szczescie ze ruchy są. Lekarz kazał wziac w razie czego luteine (!) i zwolnic troche. Powiedzial tez ze do 24 tygodnie moze mi si etak jeszcze dziać i ze najwaznijsze ze z szyjką nic sie nie dzieje, ze maluch sie nie pcha więc się troche uspokoiłam ale powiem Wam ze panikara jestem jak cholera.
Zwolnij tempo, odpoczywaj dużo, a jak sie da to moze idź na l4. Dobrze ze poszłaś do przychodni i jestem z Ciebie dumna. Mój gin mówi ze lepiej 3 razy tam być niepotrzebnie niz raz nie pojechać i by sie coś stało. nie wypominaj sobie ze jesteś panikara, tylko bardzo troskliwa mamusia i będziesz najlepszą mamą dla Swojego dziecka bo dbasz o nie najlepiej jak możesz. Będzie wszystko dobrze. Główka do góry.
mi gin kazał że jakbym czuła twardnienie brzucha to mam wziąć magnez 2 tabletki asmag forte i sie położyć na chwilę choć aż zacznie przechodzić a jakby nie przechodziło dzwonić do niego.
Moj już tak kopie ze mąż moze poczuc. Ale wariatuńciop kopie albo o 7 rano albo o 12 w nocy ;) taki szalony dzieciak. kinga rozrabia, ja czasu za bardzo nie mam. Kurcze a bym chciała. Ale tak to jest jak M w pracy do 19 a ja sama z dzieckiem a tu ugotować, posprzątać, poprasować wyprać itp no i dzieckiem sie zajmować. 24 godziny to było by za mało. A Kinga już włazi wszędzie, na kazde krzeslo, stół kanapę a nawet ostatnio na parapet.

Buziaki bo lecimy na wieczorny spacer i zakupy. Coś jeśc trzeba.

cześć... jestem po wizycie... a jutro mam usg połówkowe:-D:-D:-D:-D

mam też wyniki testu PRISH-A i jestem poza normą czyli nie ma żadnego ryzyka!!!! :-):-):-)

ja mam jakieś bakterie więc będą robili posiew moczu, i mam za dużo leukocytów...

syla76 uważaj na siebie i nie przemęczaj się!!!!!

mi też sie tak dzieje dlatego leżałam w szpitalu mi lekarz kazał leżeć i brać dufaston i nospe a jak stwardnieje to zmienić pozycje... ale ja już się do tego przyzwyczaiłam i nie martwię się tym zbytnio.. zauważyłam też że mniej mam skurczy w luźnych ubraniach...

cześć... jestem po wizycie... a jutro mam usg połówkowe:-D:-D:-D:-D

mam też wyniki testu PRISH-A i jestem poza normą czyli nie ma żadnego ryzyka!!!! :-):-):-)

ja mam jakieś bakterie więc będą robili posiew moczu, i mam za dużo leukocytów...

syla76 uważaj na siebie i nie przemęczaj się!!!!!

co to za test???

dziewczyny jak to jest z tym twardnieniem brzucha, jak to sie czuje?? może głupie pytanie, ale ja sama nie wiem nie raz mam taki twardszy brzuch, raczej wydęty jak po jedzeniu i mam wrazenie że to właśnie jak coś zjem cięższego i to nie są skurcze tylko po prostu przez jakiś czas jest taki nadęty, macie tez tak?

Miniaaaa ja tez miałam liczne bakterie i leukocyty, lekarka przepisała mi Urosept(ziołowe tabletki) brałam 10 dni dziś powtórzyłam badanie i już wszystko ok z moczem. Tylko mam lekko podwyższone CRP wiecie może jaka jest norma dla kobiety w ciąży?

Kobietki czy Wy też macie problemy z koncentracją?? Bo ja niestety już tak:wściekła/y:
I oczywiście na pamięci też się odbiło :-( Czasami nawet ze znalezieniem odpowiednich słów.
Kurcze osoby które rzadko mnie widują patrzą się na mnie jak na wariatkę :-D

reklama
hej.... prisha to test potrójny bada się czy dziecko nie ma zespołu dawna albo wad cewy nerwowej .... robi się je między 16 a 22 tygodniem

ja też mam problemy z percepcją.... nie raz brakuje mi słów, denerwuję się dużo szybciej i czuję się lekko przytępiona

mi też dziwnie twardnieje brzuch ale nie towarzyszy temu ból ani skurcze....

Do góry