reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2011

martela - na razie miałam przerwę, bo po pierwsze święta mi rozwaliły grafik, a po drugie miałam przestój finansowy, ale od przyszłego tyg wracam na zumbę i spinning :)))) Bo kg nie ubyło nic a nic :(((((( Ale twój mały ma gęściory na głowie!!!! :))) Mój Piotruś co prawda łysy nie jest i włoski długie, ale takie blondaski i w dotyku jak jedwab są :))))

U nas powrót do rzeczywistości po długiej labie :))) W pracy jakoś idzie, a synek ostatnio marudny.... Wybił mu pierwszy ząbek i dziś mnie tak użarł, że niejeden pitbull by pozazdrościł siły mojemu dziecku :))))) Chyba idą kolejne, bo ma kłopoty ze snem, budzi się, popłakuje... Ale i tak jest mega grzeczny bo nic innego na szczęście się nie dzieje... żadnej gorączki, sraczki... Także stukamy, pukamy, szukamy kolejnych perełek i czekam na sukienkę od męża :D:D:D:D

Moja gin mi powiedziała (tak, tak - odważyłam się i udałam się na "dogłębną" wizytę kontrolną, która miała się odbyć w styczniu - wzięłam all inclusive, usg, cyto i co tam jeszcze fabryka daje :D), że jak pierwszy ząbek się ujawnia to mąż żonie kiecę kupuje! :))) Supcio, ale chyba poczekam, aż trochę jeszcze mi tłuszczu ubędzie i do zary się wybiorę :)))) Wszystkie was serdecznie pozdrawiam i zapewniam o swojej pamięci względem bb! :D

reklama
witam się i ja skoro tu się troche ożywiło.... mnie ostatnio wena opuściła do forum.. no ale

martela twój synek jak laleczka taki śliczny:) mi się wydaje że mój gabiś też ma troche krzywe ząbki ale to sie okaże jak wyrosną wszystkie.. ma już 5!!!

a co u nas? byliśmy na konsultacji w sprawie tego zabiegu i udało nam sie załatwić ze będzie na nfz uff:)
Gabis jest rozbrajający raczkuje wstaje i zaczyna mówić.. tzn mówi dada i baba mama niestety jeszcze nie co mnie troche smuci bo to ja z nim najwięcej siedzę ale na mnie też dada woła... a czy wasze dzieciaczki już siadają same?? mnie to dziwi bo mój Gabisiowaty wstaje na kolanka i na stópki a dopiero dziś pierwszy raz sam usiadł i zastanawiam się czy w dobrej kolejności się rozwija..

dziś po długiej przerwie idziemy całą rodzinką na basen już nie mogę się doczekać:) a że u nas ciepło to i orzeźwienie będzie:)

a

Kupiliśmy znowu bilety na lot do Polski....także zawitamy do Krakowa w pierwszym tygodniu lipca i na tydzień:-) hehe Jak fajnie!!! Jak ja tęsknie za moim kochanym Krakowem.

Co do ząbków, to Janek ma już 3 dolne i idą 2 górne. Smoczka lubił, ale gdy skończył 6 m-cy sam odrzucił...chyba przez zęby, bo go bolało i teraz już się nie dopomina, a ja nie przypominam;-)

A tutaj kilka nowych zdjęć mojego Janka:-D
Zobacz załącznik 463693Zobacz załącznik 463694Zobacz załącznik 463695Zobacz załącznik 463696Zobacz załącznik 463697

Majka-ja już sukienkę dostałam,jest mega fajna więc opłacało się znosić płacze i zdenerwowanie Janka na zęby:-)
fajnie,że nie porzuciłaś forum bo bardzo lubię czytać Twoje posty:-)
Bafinka-dziękuję za komplementy w imieniu swoim jak i Jaśka,super że udało Wam się załatwić na NFZ ten zabieg:-)Gabiś rozwija się w swoim tempie i w porównaniu z innymi +-8 m. jest bardzo do przodu.Mój jeszcze nie wstaje,nie raczkuje choć szykuje się do tego i mówi bliżej nieokreślone sylaby których na tą chwilę nie przytoczę,no ale jakoś tam gada,na pewno nie jak Gabiś ale próbuje,tak że Twój Malutek na pewno rozwija się dobrze a nawet bardzo dobrze.A kolejność? Każde dziecko rozwija się inaczej,ale wierz mi opanuje wszystko to co powinien:-)Jasiek już siada sam no i siedzi,więc nie muszę go pilnować,że poleci do tyłu.Zaliczył kilka iście akrobatycznych figur i domyślił się,że jak leci w jakąś stronę -trzeba wystawić rączki:-)Doznałam przy tym niemal zawału serca,ale dziecko musi umieć upadać,bez tego dalszy rozwój staje się baardzo trudny...
My chyba też wybierzemy się na basen, dla małego byłaby to mega uciecha,mam tylko nadzieję,że nie zachoruje po tym...
Iguana- fajny ten Twój maluszek,superancko wygląda z tymi 3 ząbkami na dole:-)Miłego pobytu w Krakowie:-)

My jutro wybywamy do Kołobrzegu na spotkanie z rodziną,wreszcie dowiem się "na żywo" co u nich słychać no i odpoczniemy trochę od tego kieratu domowego.Pozdrawiam i życzę Wam udanego,słonecznego weekendu.Do napisanie:-)

witam
bafinka to super ze udało wam sie załatwic ten zabieg na nfz, teraz bedziemy kciuki trzymac zeby bylo juz ok
moj kuba pelza a wlasciwie czolga sie, jeszcze sam nie usiadl ale widze ze jest juz blisko, natomiast bardzo upodobal sobie nasza swinke morska, jak tylko klade go na podłoge odrazu pełza do klatki która stoi na podłodze i przemawia lub krzyczy na swinke:-D wsadza jej palce do klatki a ja tylko czekam kiedy go udziabnie:-D narazie nic sie nie stało:-)
iguana super fotki!

a tu cich że hej..

my właśnie wróciliśy z basenu mały padł już w aucie:) wczoraj tez byliśmy ja dla figury a m z Gabisiem dla zabawy...
jak tam wasze dzieciaczki sie rozwijają?? u nas zadnych niusów.. Gabiś zaczyna chodzić i tak cały dzień chciałby żeby go prowadzać także czasu na nic nie ma na czworaka denerwuje się ze za wolno.. no i zaczyna się interesować rzeczami zabronionymi typu kontakty.. wiec z oka nie mogę go spuścić.. ale jest przeuroczy na spacerze siedzi w spacerówce trzynając się tego drążka który chroni przed wypadnięciem także opadcie mu nie potrzebne i całą drogę gada plaplapla blablabla i takie tam:) z każdym dniem zako****e się w nim coraz bardziej..

a co u was??
sińka ciebie to tu już wieki nie było!

bafinka buziaki dla małego:) mój też podąża w strone kontaktu, skąd te dzieciaczki wiedza że tam nie wolno?:-D
a ja juz w przyszły piątek do pracy... aż mnie w żołądku ściska...
a gdzie jest reszta mam?

ja czasami zaglądam,ale nie zawsze mam wene by pisać
czasu mi brakuje
na innym forum jestem modkiem i musze być aktywna wiec tu zaniedbuje:-(

reklama
Witajcie dziewczyny! Ja czytam regularnie, ale z odpisywaniem mam problem, bo padam jak kawka po pracy :/ Zasypiam na siedząco i mam problem potem, bo mąż budzi mnie koło północy i dopiero prysznic itp... no i potem nie mam już sił by popisać :))) Połączenie pracy z prowadzeniem domu i zajmowaniem się dzieckiem to jazda ekstremalna! Pogoda u nas w Poznaniu superowa ostatnio... koło 30 w cieniu, zadnych deszczy, burz.... tylko w pracy ciężko wytrzymać z dzieciakami, bo nic im się nie chce i głupie pomyśły im do głów przychodzą :))))) A moje dziecko coraz bardziej się rozkręca, wstaje przytrzymany za rączki, z obrotami wokól własnej osi na leżąco już zadnych problemów, zaczął ssać bułkę (chrupki to już pikuś :D), rozwija się super i daje nam wiele radości :))) Czekamy na kolejne zębiska.. :)))

Do góry