reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2011

hejka
pierwszy piknik Kuby
Zdjęcie0624.jpgZdjęcie0616.jpg a jak radosc w skubaniu trawy!!!
sawi a twoja helcia to faktycznie pulpasek, ale taki spoko,:-D mój kuba tez nie raczkuje tylko pełza wiec sie nie przejmuj:-)
bafinka i mojemu gril smakuje szczególnie kurczaczek!

reklama
iguana - nie to zebym sie wymądrzała ale kuba jest moim trzecim dzieckiem i powiem ci ze z doswiadczenia, nie bardzo nalezy sie przejmowac tak dokładnie tym co pisza o dzieciach i o tym jedzeniu, tak jak widzisz co artykuł to inaczej do tego podchodzą, zdaj sie na intuicje i na to co małemu smakuje, ja mięsko podaje mu prawie codziennie, czasami zamiast mięsa to żółtko do zupy,mięsa jest około jednej łyżeczki, takiego posiekanego na miseczke zupy, mały sam decyduje ile zje, bo jak juz nie chce to odwraca głowe i krzyczy alebo wersja mniej kulturalna - po prostu pluje:)

Mój Piotruś też je mięsko codziennie, w słoiczkach jest mięska tyle, ile trzeba, jak nie je kurczaczka lub indyka to rybkę, już dawno nie jadł słoiczka bezmięsnego! Nic mu się nie dzieje, a rośnie zdrowo :)))))

hej!
Witam się porannie:-)
Majka- a jak tam Twoja zumba?chodzisz jeszcze? ja zmobilizowałam się do codziennych ćwiczeń,właściwie nie są to jakieś mocno wyczerpujące wygibasy,ale takie,żeby się nieco zmęczyć i rozruszać.Zawsze coś niż nic:-)
Iguana-zaufaj swojej intuicji jeśli chodzi o wszelkie sprawy nie tylko jedzeniowe.Jeśli uznasz,że Twój Jaś jest już na coś gotowy,po prostu mu to daj,oczywiście w granicach rozsądku,ale nie trzeba się tak ściśle stosować do tych wytycznych i każdych innych...
Kaoru- śliczny Twój Kubuś,a jakie ma już ząbki okazałe,mojemu na razie kiełkują dolne jedynki więc dla mnie to zaskoczenie ,że inne dzieci mają już zęby:-)

Obcięłam Jasiowi lekko grzywkę,nie jestem zabobonna,więc nie przejmuję się gadaniem,że dziecku do roku nie wolno obcinać włosów.Ja musiałam,bo Jaś miał taką grzywę,że mu do oczu non stop wchodziła.Fakt,obcięłam ją trochę krócej niż bym chciała,bo nie mam doświadczenia,ale włosy nie kiełbasa,odrosną:-)
Na razie nie mogę się jeszcze przyzwyczaić do takiego zmienionego wyglądu Jasia,no ale myślę że się w końcu przyzwyczaję.Osobiście uważam,że z tymi piórkami co miał wcześniej wyglądał uroczo i w sumie żałuję,że mu obcięłam te włoski...
wczoraj napisałam dłuuugiego posta po czym wziął i się skasował a mnie nie powiem co trafiło,mam nadzieję że dziś będzie inaczej
pozdrawiam i życzę udanego dnia:-)

hejka
dziewczyny a wy gdzie? cicho tu i spokojnie:)
martela mój kuba łysy jak kolano i jak czytam ze małemu obcięłaś włosy to mnie podziw bierze! ja chyba swojego do 3 lat nie bede musiała obcinac:-D

Kaoru-wszystkie w pracy są chyba...mi to na razie nie grozi...no mój ma naprawdę mega włosy,może uda mi się wkleić zdjęcie,po ścięciu nie ma takiej grzywy,ale póki co nie zrobiłam mu jeszcze zdjęcia.
Jasiowi rosną zęby dolne ale widzę,że oba rosną krzywo,tzn.tak do siebie skierowane do środka,może to być wina smoczka?SAM_1303.jpg

ŁAŁ MARTELA ALE ON MA WŁÓSY!!!:szok: moj to łysolec przy Jasiu!
a co do zębów to nie wiem, bo mój smoka też żuje, może nie cały czas no ale żuje, a ząbki urosły mu prosto, a może to tylko tak wygląda, a urosną prosto, musisz poobserwować
Zdjęcie0637.jpg

Ostatnia edycja:
witam
u nas w szczecinie znowu nareszcie troche ciepła, bo od soboty do była brzydka pogoda, teraz troszke lepiej, ale nadal szału nie ma, jeszcze na dodatek spacerówka mi sie popsuła, taka rozkładana, mam jeszcze małą parasolke ale jak kuba zasnie to niewygodnie mu w niej:-(musze cos wymyslec.
dzis wstał o 5.30 masakra, a zasnął dopiero koło 8 i jeszcze spi:szok:
szaleje chłopak!:-D

reklama
hejka!
u nas na razie pogoda ładna,słoneczko świeci ale na weekend zapowiedzieli załamanie pogody akurat wtedy jak wybieramy się nad morze z rodzinką...chol. by to wzięła...
Kaoru- a może da się ją jakoś naprawić,przecież takie wózki mają raczej proste mechanizmy,chyba że masz jakiś skomplikowany...a może w gondoli jeszcze dacie radę ?mój mały też się czasem budzi tak wcześnie potem cały dzień jest też dziwny bo przestawia sobie godziny snu,jedzenia,kupy itd. i ani ja nie wiem co jest grane ani tym bardziej on.Tak że współczuję...
Wiesz z tymi jego zębami to już sama nie wiem,dziś mi się wydają proste,może w miarę wzrostu się prostują...dziwne to to:)
Zaraz przychodzą do nas teściowie a muszę jeszcze lecieć do sklepu po coś słodkiego,więc na razie kończę:-)

Do góry