reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2011

reklama
Dzięki waszym radom jesteśmy po pierwszej udanej próbie użycia fridy - nawet trochę poszło, ale faktycznie trzeba się nieźle zassać.
Igocencja dzieci faktycznie teraz mają dość wymyślne listy prezentów...
A ja jakoś do owoców morza nie mogę się przekonać... Jak one w ogóle smakują?
I skoro już w temacie prezentów jesteśmy to powiedzcie mi co myślicie o pluszowej ramce na zdjęcie Ramka 10x15 PLUSZOWA miś Urodziny Dzień Dziecka (1933716110) - Aukcje internetowe Allegro i chomiku WYPRZEDAŻ - INTERAKTYWNY CHOMIK - ZHU ZHU PETS (1934865274) - Aukcje internetowe Allegro dla 3 latka. A dla 6 latki ramka i gra edukacyjna JĘZYK ANGIELSKI_gra edukacyjna dla dzieci__KURIER (1925394326) - Aukcje internetowe Allegro
Czy któraś z waszych pociech ma takie cudo i czy jest zadowolona?
Wrześniowa dla Ciebie w załączniku skoki rozwojowe.

Bry dziewczyny!

sawi, miki witajcie po latach ;-) :-)
wrzesniowa a nie przyszlo temu lekarzowi do glowy zeby do neurologa z Wojtusiem pojsc? Ja bym Ci jeszcze radzila zasiegnac jezyka u osteopaty. Moja po dwoch zabiegach bardzo sie rozluznila i lepiej spi a byla momentami tak spieta doslownie jak deska. Nie dalo sie nawet nog czy rak zgiac :no: a teraz taka fajna klucha sie zrobila. Co prawda u mnie to napiecie w miesniach bylo spowodowane proznociagiem podczas porodu ale z dziecmi to nigdy nic nie wiadomo.
Oczywiscie nadal pozostaje Ci odczarowanie go w kapieli i ja pomimo tego ze tez raczej sceptycznie do tego podchodze to bym sie na Twoim miejscu tej ostatniej deski zlapala.
kardamon mam nadzieje ze z Hania wszystko sie wyjasni i ze jednak to nie jest nic powaznego. Co do znieksztalconej glowki... Jesli nie da sie tego jakos teraz wyprowadzic na prosta to w Berlinie jest klinika ktora sie specjalizuje w wyrownywaniu takich rzeczy kaskiem. Ostatnio na watku Szukam Mam z Niemiec byla dziewczyna ktora zrobila taki kask swojemu synowi. Tutaj masz linka do jej bloga Cały świat Karli: plagiocefalia Mam nadzieje ze Ci sie ta informacja nie przyda ale w razie czego podalam namiary.
My po spacerze, pieczeniu ciasteczek i zaraz zabieram sie za prasowanie. Kupilam malej taka fajna kosmetyczke. Bedzie miala na podroz jedno miejsce na jej jej wszystkie przybory. Moj M natomiast znowu w tajemnicy zamowil mate edukacyjna fp rainforest. Niestety niespodzianka sie nie udala a przynajmniej po czesci bo przez przypadek natknelam sie na zamowienie szukajac numeru przesylki z kosmetyczka. Bardzo sie ciesze z tej maty bo co prawda Lenka ma mate od tesciowej ale nie dosc ze jest w kolorach czarno - niebieskim :szok: to jeszcze malo edukacyjna jest (3 zabawki i tyle) a Lenka ja bardzo lubi tylko szybko sie ja juz znudzi wiec chcialam dla niej jakies wieksze wyzwanie.
:szok:glodomor sie obudzil wiec musze leciec.
Milego dnia mamuski!

Klementyna to mleczko Ci się zważyło bo pewnie za gorąca ta woda była co? Kurcze trzeba uwazac ...

Misiako Wy się zakochaliscie w Andrzejkową noc a my bralismy wtedy slub tzn nie były to dokładnie andrzejki tylko andrzejkowy weekend bo 26 listopada. No i w tym roku w rocznicę urządzamy chrzciny ale chciałabym swoją drogą spedzić też wieczór tylko we dwoje - jakkolwiek. Oddać Maksia w dobre ręce babci albo ciotki i pobyc tylko z mężem. Może w przyszłym tygodniu coś się wymyśli. W ogóle to brakuje mi troche wyjść z domu.

nie nadrobie was dzisiaj. :(
mała coś spac nie chce, zasypia w chuście potem ją odkładam i po 30 min sie budzi, bawić się chceciągle, ale mamusia musi siedziec obok i na nia patrzyc, komórke do ręki wezme albo na kompa poparze i sie złości.

bluetooth, fajny ten twój mąż, niespodzianki robi coreczce, a ta mata jest fajowa, gdzies filmiki widziałam, tez mialam zamiar ją kupić jak by moja nieprzyszła, ale nie załuje bo malej się nasza podoba szczególnielusterko w które jak uderzy to wydaje dzwięki.
A dokupilam ostatnio lampki na choinkę za10 zł z 8 trybami świecenia i teraz w pełni interaktywna ta nasza mata.

pochwale sie że kąpałam sie wczoraj z anulką w dużej wannie, mała byla zachwycona, szczególnie wodą lejącą sie z kranu, ślicznie sobie plywała tylko za karczek podtrzymywana.
W czwartek idziemy do lekarza ( strasznie mi się preży i wygina, napina więc idziemy żeby dr zobaczyla czy to cos grożnego czy nie) więc spytam czy mozemy iść na basen i jak da zgode to w weekend lecimy do aquaparku wszyscy razem.

lece dziewczyny, nie daje sobie ostatnio rady z porządkami w domu, wszedzie suf i brud, a ja mam wrażenie ze nic nie robie tylko sprzatam a tu ciągle syf.

przepraszam że nie nadrobie was

miki dziękuję, ten wykres burzowy studiuję regularnie ;-)

Anisen...ech te teściowe. Nie ma się co dziwić, że tyle kawałów potem krąży ;-)

Bluetooth baaardzo Ci dziękuję za podsunięcie pomysłu z osteopatą! :tak: Bobofenu nigdzie nie ma ale z tego co czytałam to ona bardziej na wzdęcia jest :confused: Dlatego kupiłam BioMio na dobry sen, z melisą itd. Zobaczymy... a czary też będę odprawiać, mówię Wam ;-) Może nie dziś ale na pewno. Potem zdam Wam relację.

Co do krewetek- też nie jestem jakimś wielbicielem ale w cieście są dobre...

Bebzonik jeszcze nie kupiłam, bo chcę małemu dać jak się przeprowadzi do swojego łóżeczka, a że tatuś za 2 tygodnie wraca do domu, to będzie to nieubłagalne i właśnie chyba sprezentujemy mu na mikołaja - tyle że żółwika, a nie owieczke.
Bluetooth świetna ta kosmetyczka i faktycznie wygląda na pojemną.
Wrześniowa daj znać koniecznie czy te czary mary kąpielowe pomogły.
Asia a powiedz mi jak mała zaśnie Ci w chuście i chcesz ją wyciągnąć to wyciągasz małą czy rozwiązujesz chustę? Super że kąpiel się wam udała. U nas też już świątecznie - światełka wiszą nad łóżkiem od strony na którą mam układać małego ;-) A to prężenie to przy jedzeniu czy w ogóle?
Emisiek od wczoraj rano nie robił kupy i przez to jest dzisiaj nieznośny - spał w sumie może z 1,5 godz przez cały dzień, a tak to non stop marudzenie, stękanie i tylko ręce go uspokajają - chwilę mu się kimnie jak go trzymam, a jak tylko odkładam to koniec spania.

I jeszcze mam takie pytanie, bo był u nas dzisiaj pierwszy Mikołaj i dostaliśmy inhalator, bo podobno jest świetny przy infekcji górnych dróg oddechowych. No i ja się nie znam bo pierwszy raz mam do czynienia z takim cudem, ale czy z niego nie powinna lecieć taka mgiełka czy para? Bo u nas (oczywiście napełniłam zbiorniczek wodą morską) leci tylko powietrze, i wydaje mi się że w ogóle nie wilgotne.

reklama
jesooo, ale macie tempo.
Cześć. Trochę nadrobiłam, ale nie pamiętam co komu.
U nas ok, wszyscy zdrowi. Pogoda ładna póki co, więc latamy na spacerki...popołudniami albo goście, albo siedzimy w domku..i tak jakoś leci.

Ada już coraz fajniejsza, śmieje się gada po swojemu...kochana jest:-)

Do góry