reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Helołłł :)

U nas nocka znowu super, porzadnie najada się o 24 i potem do 6 rano, a jak juz znajdzie sie u mnie w łóżku to do prawie 9 potrafimy pospać :)

Mb_1 witaj :) Ja jestem na diecie bezmlecznej i bezjajecznej (tzn żółtka zjadam, wywalam białko) Nie mogę tez wołowiny o czym przekonałam się kilkanaście dni temu jedząc tatar, małą bardzo bolał brzuch i znowu ją wysypało , wiec wszystko co do krowy na razie w odstawkę. Pije mleko sojowe, niemal do wszystkiego( nie uczula małej akurat) do kawy, inki, budyniu, makówek, musli z rana, juz je polubiłam :) Jem kiełbaski na gorąca(parowki tez jesl nie ma w nich serwatki mleka) wedliny, pasztety, śledzie i inne ryby, dżemy, sałatki, kasze -wazne sa bo zawieraja bialko i wapń, indyka i wieprzowinę, kurczaki tez raczej moge, wiec robie sobie galaretki na zimno z kury,jem słodycze i owszem, lecz nie zawsze zagladam na sklad i czasami sa skutki bo pojawi sie kilka krostek, ale jak pilnuje sie tak w miare to mala ma czysciutka skórke, bez suchosci. Kąpię mała co drugi dzien, na zmiane oliatum i nivea sensitive z oliwka do kapieli, skóra super.
Moze powinnam bardziej pilniwac tego co jem, ale az taka solidna nie jestem , powoli bede probowala wprowadzac np smietane do zupy, bo tymczasem nic nie bielę, brakowalao mi sera żółtego ale teraz juz zapomniałam o nim :) Jogurty oczywiscie tez zapomniane.I chyba mam wiecej energii bez tej diety mlecznej, ponoc mleko doroslemu czlowiekowi wcale niepotzrebne, a nawet szkodliwe...no ja tam nie wiem, bo lubię ;)
Aha, pije wapno rozpuszczone 1x dziennie i pije tran od 5 miesiecy codziennie.

Trixi, mozna kukurydziany juz dawac i ryżowy, kukurydziany ponoc nie zatwardza kupek(czyli plus), jakbys miala z tym problemy. Ja karmie piersia na razie pierwsze podania zupki, i jabłka, ale okazjonalnie i malutko.

Dobrego dnia! :)

reklama
Malpko wspolczuje. Bol migrenowy mialam 2 razy i mam nadzieje nigdy wiecej.
Dziekuje za podpowiedzi, co do diety bezmlecznej. Ja mam straszna ochote na slodkie i jem zelki, albo ciastka zrobione na mleku sojowym. Jednak ciezko bez sera i jogurtow :( Jak skoncze karmic przejde chyba na wegetarianizm. Na watku o problemach skornych wkleje wam zaraz linka do slodkosci bezmecznych.

Witam :)
U nas znow dzis byla akcja siusianie. Jednakmam mala wredote :). Woreczek zalozony jak zwykle o 8 przed jedzeniem a siusiu dopiero 10.30 a do 11 mialam czas zeby zawiesc. Wiec lecialam razem z mala z jezykiem na brodzie. Bo niestety nie mam jej z kim zostawic. Ale sie udalo :). Cyrki przy jedzeniu odstawia dzis takie ze az sie poplakalam:(. Nie potrafie jej rozgrysc i martwi mnie ze ona nie chce jesc.
Dobra za to wiadomosc to ze jutro przyjezdzaja do nas moi rodzice (mieszkaja na druhgim koncu Polski) i mama zostaje Uwaga - pare miesiecy z nami:) w celu pilnowania malej. Strasznie sie ciesze bo dzieki temu nie musze szukac niani. I jestem strasznie wdzieczna mamie ze sie na takie cos zdecydowala, ze bedzie przez jakis czas z tata w rozlace. Ale czego sie nie robi dla wnukow:). Mniej jest zadowolony moj M bo to jednak dla niego pare miesiecy z tesciowa po jednym dachem i troche go rozumiem mimo ze moja mam raczej nie jest upirdliwa, ale wiadomo dla niegoto tesciowa i juz tak na luzie nie bedzie sie czul. Ale za to bedzimy mogli czasem razem wyjsc do kina czy skoczyc na narty do Szczyrku czy na basen :). Ja tam sie bardzo ciesze!!! jupi:biggrin2:
maja i mb_1 witajcie po przerwie
anja fajny mini wypadzik :)
malpko u mnie jest dokladnie tak samo od polnocy a czasemjuz od 23 Maja sie budzi po smoka mniej wiecej co godzine :/ po czym jak go wloze jej do buzki to dalej spi. I masz racje takie wstawanie trzeba ukrocic!!! Ja w tej chwili do pracy chodze na 16 i wracam ok 21 i jak ide do pracy to jestem juz tak padnieta ze ledwo zipie, a wszystko wlasnie przez wstawanie w nocy. W dzien nie mam czasu odespac bo cos trzeba w domu porobic itd....
trixi my dodajemy malej do mleka kleik kukurydziany albo kaszke ryzowa ale to bardziej po to zeby miala wiecej kalorii bo ona malo je. Zreszta ona i tak nie prosi o jedzenie w nocy bo po co????!!!!! ona nigdy nie jest glodna! i my dodatjemy duza lyzke czubata:) i wtedy smoczek z wieksza dziurka.

Witam Kochane, Kasiolec jeszcze spi a ja troche nadrabiam zaleglosci w czytaniu.Od trzech dni tez robi nam pobudki w nocy ,bo jest glodna :( Zastanawiam sie czy nie podac jej kleiku kukurydzianego ,chociaz jedna lyzeczke do wieczornej butelki.Czy ktoras z was tak robila ????

Mam głupie pytanie: który to w Niemacach kleik?? Bo ja tylko Brei widzę :zawstydzona/y:

Ja też daję małemu na noc kleik ale jak zje o 21 to śpi gdzieś do prawie 2 po nim i musi być mleko 120 ml wciągnie i o 5 znowu mleko...Zazdroszczę Wam tego spania maluszków u mnie noc to sajgon....małemu zatrzymują się gazy więc oprócz pobudki na jedzenie mam jeszcze kilka plus masowanie brzucha przez pół nocy prawie...normalnie dziś to się w nocy popłakałam, a na dodatek mój mąż mi nie ułatwia bo jeszcze jak ja wstaję i sobie jęknę, że o matko znowu to on jak się przebudzi to mówi no co ja poradzę ....zero współczucia z jego strony...ja nie karzę mu wstawać niech się cieszy...
Praca magisterska leży nie mam siły na nią, codziennie wieczorem łeb mnie napierdziela jak szalony na to mój szanowny małżonek radzi mi zrobić badania, to się wkurzyłam i mu powiedziałam, że badania mi są nie potrzebne tylko w miarę przespana noc i ból mi przejdzie...

Joasia doskonale Cie rozumiem
dzis miałam bardzo ciężką nocke młoda nie spała od 23 do 3 rano mmasakra.... sama nie wiem czemu stawiam ze moze brzuszek ja boli po antybiotyku... takie wstawanie w nocy jest bardzo męczące kiedy oczy same ci sie zamykają a dziecko za cholerke nie chce spać :((((((
ale jeszcze troszke juz bliżej niz dalej do przespanej nocki ;)

reklama
witam,
poczytałam troszkę bo dalej bez kompa :( , wysępiłam od siorki na chwilę ... ja mojego syna jak noszę max godzinę w ciagu dnia to jest luksus , wymusza żeby go na ręce wziąść ale na mnie to nie działa :)
u nas zagęszczanie nie pomagało dalej spał 2 godz. i stwierdziłam że poprostu więcej potrzebuje na noc jedzonka, proponuję zagęszczanie kleikiem kukurydzianym bo nie ma problemów z kupką spr. na moim dziecki, dziś spróbuję mu dać Przysmak na dobranoc z hippa i zobaczymy czy prześpi dłużej. Współczuję wracającym do pracy mi może sie uda jak będą dotacje na firmę do 20.02 to nie będę musiała wrócić do pracy:)
Joasia u mnie to samo nie przejmuj się niestety na większość panów nie ma co liczyć, dużo gadają a mało robią jeżeli chodzi o bobaski wiem coś o ty;)
mb witaj i oddzywaj się częściej
małpko pociesz się ja też mam bóle migrenowe zanim zaszłam w ciążę głowa przez 6mies. mnie bolała dziennie, badania zrobiłam wszystkie i co migrena nic nie poradzą tylko tabsy zażywać jak nie da się wytrzymać... chociaż po ciąży rzadziej mnie boli :)

to tyle zapamiętałam kompa dopiero do odbioru mam w przyszłym tyg. z serwisu więc pewnie nie nadrobie tego co nadrukujecie:-(

pozdrawiam i zdrówka życzę wszystkim mamą i bobasom :)

Do góry