_koRba_
Fanka BB :)
No i mowilam ,ze jutro bedzie maluszek Ja uciekam spac , kolorowych kochane !
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To jak nie jestem sama to jestem spokojniejsza Ja wlasnie mialam sie klasc z ksiazka do wyrka ale tak mnie cos natknelo i wzielam sie za robienie porzadku na dyskach w laptopku i cos mi sie zdaje ,ze troszke to potrwa Wogole mam jakies takie dziwne odczucia,ze czym blizej do porodu tym bardziej mam "parcie" artystyczne (chce robic cos z niczego) i zaczyna brakowac mi pomyslow co. Przeciez codziennie w zamian nie mozna czyscic chatki do blysku. Ehh maruda mi sie zalaczyla. Uciekam czyscic laptopka. Zycze kolorowych snow tym mamusia ,ktore klada sie juz spac i trzymam kciuki za szpitalne oraz te rodzace "na dorotke"
Witaj Clio :-)Cześć Mamuśki,
kiedyś tutaj pisałam kilka postów ale pracując nie błam w stanie nadrabiać mam nadzieję że mi doradzicie na 12 mam termin lekkie skurcze odczuwam ale nic specjalnego szyjka się skróciła i jest gotowa a "koreczek" się trzyma ... jak jest u was?
Witam Kochane babeczki te juz rozpakowane i te ktore sie doczekac nie moga Nie jestem w stanie nadrobic wszystkich postow piszecie meeeega ilosci
Haszi - gratuluje !!! Kerna - napewno bedzie dobrze z raczka ,potrzymamy kciuki i sama zobaczysz !!! Bebiaminko kochana - nie boj sie cesarki !!! bol zeba jest bardziej upierdliwy niz bol po cesarce.Ja juz normalnie funkcjonuje od tygodnia , jezdze samochodem , sprzatam, gotuje . Serio serio !!!
Calineczko my lampke mamy zapalona tak dlugo zanim Kasia zasnie , pozniej gasimy.Podobnie ze smoczkiem tylko przy zasnieciu, jezeli popiskuje ,a pozniej tak czy siam sama wypluje Oliwko trzymam kciukasy !!!
W poniedzialek odpadl nam pepuszek ! Saara czy Maxio tez musi przyjmowac witamine D w tabletkach ??? Podobno jest zastrzyk ktory sie daje dziecku raz do roku zawierajacy wit D ??? Slyszala ktoras z Was o tym ????
Zycze wszystkim milego dnia i rozpakowywan "na Dorotke" cierpiliwosci czas szybko leci i jak sie nie obejrzymy wszystkie z nas beda tulily swoje kruszynki !!
Witam!Urodziłam córecZkę 5.09. 12 dni po terminie.Czy mogę do Was dołączyć?
ZApytaj czy w grudniu nie można wiele uczelni to praktykuje w szczególnych przypadkach.
Dzięki wielkie, bardzo mi sie podoba i za tę cenę!!!!Mam nadzieję,że jutro będzie.
A ile razy miałaś usg, jakieś dziwne to tłumaczenie, przecież na usg np w 32 tyg widać czy są dwie czy jedna duża???
Sory ,że cie tak męczę ale nie mogę tego zrozumieć...
a co to za dziurka w serduszku, fakt takich rzeczy nie da się wykryć na usg....mam nadzieję ,że nic poważnego i,że szybciutko się zrośnie.
Pan roleciarz nie przyjechał.....wrrrrrrrrrrr
Angelus- fajnie ze sie odzywasz, myslalam wlasnie o Twojej Wiktorii, jak jej obojczyk...ale widze ze jestes optymistycznie nastawiona, usmiechnieta i w ogole szczesliwa Mamusia- milo sie czyta takie posty! :-) Caluski dla Was i wszystkich rozpakowanych juz Mamuś :-)Witam Dziewczynki!
Widzę,że tylko ja z rozpakowanych mamuś kuleje jeśli chodzi o BB. Ale nie mogę się dorwać do kompa, bo P. go ciągle okupuje,a jak jest wolny, to Mała szaleje i klops. Staram się jednak codziennie coś poczytać, ale piszecie tyle,że szok.
Przede wszystkim Kerna , Calineczka przytulam Was mocno i trzymam kciuki za pozytywne diagnozy i szczęśliwe zakończenia! Czasem coś na początku wygląda o wiele gorzej niż jest w rzeczywistości, a potem okazuje się,że nie taki diabeł straszny jak go malują. W każdym bądź razie zaciskam kciuki do białości za Wasze Maluszki!!!
U mnie wszystko w porządku, chodzimy na spacerki pomimo wstrętnej pogody, karmimy się wszędzie gdzie się da i ogólnie cieszymy się sobą.
Całuję Was mocno i dalej będę się starać czytać i choć czasem co nieco napisać...
Kalcha tak na pocieszenie to ja Julie urodziłam dokładnie 13 dni po wyznaczonym terminie :/
lekarz kazał mi sie wstawić w czwartek do szpitala, tam zbadano mi wody (masakra jak bolało) i podłączono pod kroplówkę i jednocześnie pod ktg, po jakiś 20 minutach zaczełam czuć skurcze po kolejnych 10 były one już dość mocne na to przyszedł mój lekarz i powiedział że na dziś koniec- jaka ja byłam zła bo czułam ze zaczyna sie rozkręcać a on każe zabrać kroplówkę :/ po badanie zaczełam plamić... kolejne podłączenie miałam mieć zrobione w sobote a tymczasem w nocy z czwartku na piątek około 2 wody mi same odeszły... tak myśle ze to badanie i te pół godziny pod kroplówkę "pobudziły" całą akcje... może u Ciebie bedzie podobnie i nie trzeba bedzie wywoływać???
dodam tylko że w pierwszej ciąży czułam sie rewelacyjnie, jak byłam 8 dni po terminie to biegałam po lesie za grzybami, myłam okna, chodziłam namiętnie po schodach, molestowałam mojego P ale to nic nie przyśpieszyło ((((((
Ja sie dzisiaj nie dziwie dzieciaczka ,ze nie wychodza leje caly dzien to po co maja wychodzic , przeciez wody to one akurat maja pod dostatkiem Moj maz sie smieje ,ze maly wyskoczy 10 bo wszyscy najlepsi pilkarze maja 10 na koszulkach ,ale szczerze w to watpie. Mam do Was kochane pytanie moj maly co jakis czas rusza sie tak dziwnie tzn tak jakby sie trzasl z zimna zdaza sie to przewaznie 2 razy pod rzad i wieczorem ale nie codziennie tylko czasami i jest to krotkotrwale tak jakby go wlasnie dreszcze przeszly nie wiem jak to dokladnie opisac. Ogolnie ostatnio malo sie rusza a jak juz to albo wlasnie skopie jak pisalam Tosi albo delikatnie posmyra albo wlasnie ma taka trzesiwke. Tez tak macie?!
A stary się ze mnie śmiał, że mam siadać na jakimś fajnym meblu, podłoży mi jeszcze jakieś rzeczy pod tyłek i jak mi wody odejdą to nam to pewnie dadzą za free ;-)