reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Asiek nie przejmuj się ja w 4 tyg na sam koniec 5 kg przybrałam a to dzięki diecie wysokobłonnikowej która miała mnie podtuczyć, bo przez 8 miesiecy przytyłam 6,5 kg do tego anemia i na sam koniec 11,5 na plusie....

Kurcze dziewuszki padam na pyszczek pogoda się zmieniła pochmurnie zimno wieje.
Mała zdążyła jeszcze po obiadku wyszaleć na placu zabaw puki pogoda była względna.
Teraz we wannie się szlapie a mnie tak brzuch napitala, że chwilami chodzę zgięta w pół, ale znając życie rano obudzę się jak młody Bóg zero bólu czy skurczu...

Co do wywoływania porodu to słyszałam,że po nim skurcze są bardziej bolesne, ale czasem jak mus to mus....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ehh to mnie dziewczynki pocieszyłyście... To ja już nei wiem co ja jeszcze mam zrobić cholender dziś to chyba z 500 schodow zrobiłam bo cały czas latałam z samej gory na sam dół domu, spacer z psem zaliczyłam nazwijmy to w żwawym tempie i nadal te skurcze takie malutko bolesne w sumie to bardziej ból jak na @.

Akderk ja dywany prałam 2 tygodnie temu :D za szorowanie opiekaczy się nie biorę, bo krzyże nie pozwolą :)

asiek ja za to na jedzenie patrzec nie mogę i najchętniej bym nic nie jadla, a cukier i tak szaleje nawet po wazie... a i od miesiąca to tylko schudłam kilogram

Kalcha tak na pocieszenie to ja Julie urodziłam dokładnie 13 dni po wyznaczonym terminie :/
lekarz kazał mi sie wstawić w czwartek do szpitala, tam zbadano mi wody (masakra jak bolało) i podłączono pod kroplówkę i jednocześnie pod ktg, po jakiś 20 minutach zaczełam czuć skurcze po kolejnych 10 były one już dość mocne na to przyszedł mój lekarz i powiedział że na dziś koniec- jaka ja byłam zła bo czułam ze zaczyna sie rozkręcać a on każe zabrać kroplówkę :/ po badanie zaczełam plamić... kolejne podłączenie miałam mieć zrobione w sobote a tymczasem w nocy z czwartku na piątek około 2 wody mi same odeszły... tak myśle ze to badanie i te pół godziny pod kroplówkę "pobudziły" całą akcje... może u Ciebie bedzie podobnie i nie trzeba bedzie wywoływać???

dodam tylko że w pierwszej ciąży czułam sie rewelacyjnie, jak byłam 8 dni po terminie to biegałam po lesie za grzybami, myłam okna, chodziłam namiętnie po schodach, molestowałam mojego P ale to nic nie przyśpieszyło :(((((((

Ja sie dzisiaj nie dziwie dzieciaczka ,ze nie wychodza leje caly dzien to po co maja wychodzic , przeciez wody to one akurat maja pod dostatkiem :D Moj maz sie smieje ,ze maly wyskoczy 10 bo wszyscy najlepsi pilkarze maja 10 na koszulkach ,ale szczerze w to watpie. Mam do Was kochane pytanie moj maly co jakis czas rusza sie tak dziwnie tzn tak jakby sie trzasl z zimna zdaza sie to przewaznie 2 razy pod rzad i wieczorem ale nie codziennie tylko czasami i jest to krotkotrwale tak jakby go wlasnie dreszcze przeszly nie wiem jak to dokladnie opisac. Ogolnie ostatnio malo sie rusza a jak juz to albo wlasnie skopie jak pisalam Tosi albo delikatnie posmyra albo wlasnie ma taka trzesiwke. Tez tak macie?!

Korba moje dzięcie tak ma często taki odruch jak by sie czegos przestraszyło i trzęsie całym ciałkiem....

Ja już mykam do łózka.
Mała śpi więc i ja się kładę, bo pewnie z ranka zrobi mi pobódkę a i T. o 1 w nocy wróci z pracy to mnie obudzi.

Spokojnej nocki a w razie jakby coś u której ruszyło z nienacka to powodzenia na porodówce.

Oj dziewczyny a ja o 16 padłam tak mnie zmogło że spałam 2h!!! aż szok. teraz idę z psem na spacerek bo przestało padać.
Ciesz sie że możesz pospać te piękne 2 swobodne godzinki. Ja już tak dobrze nie mam chyba że przyjedzie Mąż i wtedy moge swobodnie spać jak on nie śpi.

no taka łądna data dzis a tu cisza narazie, moze jeszcze jakiś maluszek do 24 się wstrzeli w 09.09.10
Piękna data. Ale dzień jeszcze się nie skończył więc może jutro już dowiemy sie o następnym bąbelku.

Pokarało mnie po grzybowej. Ze smakiem zjedzona a brzuch mi tak wzdeło że swobodnie można powiedzieć że znowu będe rodzić. Ale apetyt dalej mam na coś dobrego więc chyba machne nam sałatke grecką.

kurde wczoraj plecy mnie nie bolaly a dzisiaj znowu:( czuje sie jakbym dostala kolkiem po plecach..

korba moj maly ma czkawke albo leniwie sie rozciaga i nie zauwazylam wiecej innych ruchow..wiec raczej tez nie pomoge;(

reklama
korba moje też tak czasami robi i ja myślę że to normalne, każda z nas odczuwa specyficzne ruchy dziecka , ja to odbieram jak oznaka robienia sobie miejsca przy przeciąganiu.

Do góry