reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Piszecie o tych drganiach w brzuszku. Ja czegoś takiego nie mam, ale zastanawiam się, czy to nie jest ten odruch Mora, które dziecko ma po porodzie przez pierwsze mies. życia. Przy córeczce okropnie się bałam, kiedy tak się wzdrygała - jakby czegoś bała, ale to normalka i samo zanika! Nie wiem, czy to działa też w brzuchu, ale może to jet to....
Jak czytam twoj post to widze siebie, jak moj pierwszy mial ten odruch Mora to ja do lekarza polecialam , bo mi sie wydawalo , ze on ma cos z systemem nerwowym haha.
Hej Kochane :-)
Jutro umówiłam się z fryzjerka na balejaz i strzyzenie w domu ( kochana jest) , bo od maja nic nie robilam z wlosami oprocz podciecia grzywki, odrosty mega dlugie. Myslalam ze przez to grypsko pojde rodzic taka zarosnieta, dobrze ze chociaz manicure i pedicure zrobione wczesniej, to troche jestem ogarnieta :-)
Dzisiaj znowu odstalam od znajomych po ich synku mega pake ciuszkow i bedzie wielkie pranie i prasowanie...ja sie zajade, ale nie narzekam ciesze sie z tych podarunków, pozniej...i tak pranie bedzie na porzadku dziennym, takze nie ma co biadolic ;-)
Ide Was poczytac, bo tylko weszlam sie zameldowac :-)
Aha- nareszcie jakas poprawa chrypa ustapila i juz mniej kaszle, uffff. Jutro wizyta u ginka, zdejmujemy pessar i moge ...sie szykowac na cc, albo rodzic od razu :-D
Oliwka napisala po 21 sms- ze jprzyjeli j na Karową w Wa-wie- - ma nowe pomiary- dystrofii płodu brak(!) mały wazy ok 2700 g i bedzie miala jutro rano CC,bo lozysko stare. Takze co wizyta i lekarz to inny pomiar, potrafia straszyc te doktory :-(
Fajowo , ze juz ci lepiej, teraz zbieraj sily.

Hej witam was kochane BB Ciocie!
Znalazłam chwilke dopiero o tak poznej porze, Mały spi w koncu po wielkich rykach wieczornych,wiec chciałam sie tylko przywitac.
Wiktor urodził sie w poniedziłek 6. wrzesnia.

...Po prostu mimo wielkich staran z mojej strony, pokarmu mało, brodawek odpowiednich do karmienia brak, a dzieciak ma wilczy apetyt. w szpitalu był krytyczny moment, bo w 2. dobie z 3400 g zleciał wagowo na 3100 g i sinial az od płaczu, a te małpy:wściekła/y:połozne twierdziły ze to norma:wściekła/y: ciagle gadały o karmieniu piersia, ze to jest w głowie,ze jaka ze mnie matka, ze sie nie staram.......:zawstydzona/y:w koncu znalazla sie pediatra, ktora je ustawiła do pionu i nie powiem niezle je opier.....@#$%&*.......liła, że nie mozna takiego cisnienia matce po porodzie robic, ze trzeba patrzec na dobro dziecka, a nie ideologie uprawiac...... no swoje napłakałam
[/COLOR][/B]
Witamy swieza mamusie. Wspolczuje trafilas na prawdziwe@ w szpitalu. U mnie poszlo wszystko jak po masle , ale pomogly mi w tym polozne. Moj maly nie mial odrucju ssania przez pierwsze 24 h . Okazalo sie , ze sie napil wod plodowych i dopiero jak je zwymiotowal zaczal ssac. Z urodzeniowej wagi 3340 spadl na 3035g. Wiec to juz byla krytyczna granica. Przystawialam go do piersi co 2 godz ale okazuje sie , ze prawdziwy pokarm pojawia sie dopiero w 4 dobie zycia noworodka a tak to sa tylko krople , ktore maja pobudzic dziecko do ssania. Na szczescie polozne po kazdym 15 min przystawieniu malego do cyca podawaly mu butelke , zeby nie byl glodny. Teraz karmie juz tylko piersia choc pokarmu mam malo i musze codziennie wypic takie piwo dla matek karmiacych na pobudzenie laktacji.
witam kobitki ja znowu mam powtórkę z rozrywki latam tak samo jak wczoraj do toalety i nadal mam tą wydzielinę z krwią już mi się powoli to zaczyna nudzić jak chce to niech to rusza a nie mnie tylko straszy tylko zastanawia mnie dlaczego krwawy czop odszedł mi już w zeszły piątek a teraz dalej wychodzi to nie jest dziwne?
a na dodatek się przeziębiłam gardło mnie boli i katar mam kurcze i w tym stanie mam jechać rodzić ja mam pecha no
Oj cos mi sie zdaje , ze jutro juz bedziesz tulic malenstwo

reklama
Olcia23 powiem ci ,ze ja po tym co napisala Guusia tez mam dzisiaj myslaca i oczywiscie film ,ze maly mi sie malo rusza a wizyta dopiero za tydzien(((((, staram sie jakos uspokoic ale niepokoj juz jest, chyba wciagne cos slodkiego moze go rusze
no i doszlam do wniosku wlasnie ,ze wiekszosc dodatkowych kilogramow to wynik boich obaw, bo jak Maly sie nie rusza to buch batonik lub wafelek i stad moja waga))))

helloł!

Aga26ka
- witaj! Fajnie, że tak dobrze sobie radzisz. Współczuję wrednych małpiszonów w szpitalu, nie rozumiem tego parcia na karmienie piersią - wiem, że to zdrowe i dobre dla malucha, ale z różnych powodów kobiety czasami nie mogą lub nie chcą karmić piersią i nic nikomu do tego.

Beniaminka - cieszę się, że czujesz się już troszkę lepiej! A po wizycie fryzjerki samopoczucie pewnie zmieni się jeszcze bardziej :-)

witam kobitki ja znowu mam powtórkę z rozrywki latam tak samo jak wczoraj do toalety i nadal mam tą wydzielinę z krwią już mi się powoli to zaczyna nudzić jak chce to niech to rusza a nie mnie tylko straszy tylko zastanawia mnie dlaczego krwawy czop odszedł mi już w zeszły piątek a teraz dalej wychodzi to nie jest dziwne?
a na dodatek się przeziębiłam gardło mnie boli i katar mam kurcze i w tym stanie mam jechać rodzić ja mam pecha no

Kurcze a może jedź na IP? Strasznie przeterminowana już ta Twoja ciąża... dziwię się, że nie chcą Ci jej już wywoływać. Moja lekarka powiedziała, że jak do 8 dni po terminie nic się nie wydarzy, to w 9 przyjmuje mnie na oddział i wywołujemy poród.
Podziwiam Cię, ze tak to dzielnie znosisz, ja całą ciążę jakoś bardzo nie narzekałam, ale od kilku dni naprawdę czuję się już źle, wszystkie mnie boli, ciągnie, cały czas pamiętam, że mam krocze, bo tak boli, że ledwo chodzę... a co dopiero Ty. Trzymam kciuki, żeby się szybko rozkręciło!

Dorotka
- jak tam po rocznicy? :-)

dziewczynki przepraszam ze tak tylko o sobie ale cholerka nie za bardzo mam czas na nadrobienie zaległości :((((

mam do Was pytanko, czy lekarz bedzie potrfiła ocenic czy wyciekają mi wody?? bo dzis na 17 mam wizyte a od wczoraj co chwile mam wilgotne majtki tak jak bym popuszczała- a przeciez tego nie robie :/
wiem ze sa specjalne testy ale.... kurcze krucho z kasą :((

dziewczynki przepraszam ze tak tylko o sobie ale cholerka nie za bardzo mam czas na nadrobienie zaległości :((((

mam do Was pytanko, czy lekarz bedzie potrfiła ocenic czy wyciekają mi wody?? bo dzis na 17 mam wizyte a od wczoraj co chwile mam wilgotne majtki tak jak bym popuszczała- a przeciez tego nie robie :/
wiem ze sa specjalne testy ale.... kurcze krucho z kasą :((

jasne ze ci sprawdzi

Asiek - pojęcia nie mam, ale pewnie tak. Mi lekarka mówiła (ale nie dam sobie głowy uciąć), że jak mam podejrzenie, że mi się zaczynają sączyć, to powinnam założyć wkładkę, położyć się, poprzekręcać parę razy i jak wkładka mokra, to ją przebrać i znów to samo. Ale nie jestem pewna, czy nie pokićkałam czegoś ;-)

O kurcze Lilu urodziła - a miała termin 2 dni po mnie, cholera czyli godzina ) naprawdę się zbliża :szok:

hej :)
ja dzisiaj ledwo zyje po nocce..od 4 rano mialam bardzo bolesne skurcze jak na miesiaczke ale nieregularne (10,12,17,20) i jestem zszokowana ze to tak boli i jeszcze w przerwach skurczu maly wiercil sie niemozliwie..nie chce wiedziec jak bola porodowe;/ wogole to modlilam sie zeby do rana wytrzymac ale teraz wracaja;/ ja jeszcze nie chce rodzic..boje sie:( a z drugiej strony wizyta za 10 dni a ja martwie sie czy z malym wszystko ok..

pozniej Was poczytam..jestem jakas poddenerwowana;/

Asiek - pojęcia nie mam, ale pewnie tak. Mi lekarka mówiła (ale nie dam sobie głowy uciąć), że jak mam podejrzenie, że mi się zaczynają sączyć, to powinnam założyć wkładkę, położyć się, poprzekręcać parę razy i jak wkładka mokra, to ją przebrać i znów to samo. Ale nie jestem pewna, czy nie pokićkałam czegoś ;-)

O kurcze Lilu urodziła - a miała termin 2 dni po mnie, cholera czyli godzina ) naprawdę się zbliża :szok:

podobno one najbardziej sie sacza na lezaco-masz racje

a i jeszcze najlepiej taka zwykla wkladne,nie taka gdzie ciecz zamienia sie w zel,i do poloznej to ona sprawdzi czy to wody

reklama
hej :)
ja dzisiaj ledwo zyje po nocce..od 4 rano mialam bardzo bolesne skurcze jak na miesiaczke ale nieregularne (10,12,17,20) i jestem zszokowana ze to tak boli i jeszcze w przerwach skurczu maly wiercil sie niemozliwie..nie chce wiedziec jak bola porodowe;/ wogole to modlilam sie zeby do rana wytrzymac ale teraz wracaja;/ ja jeszcze nie chce rodzic..boje sie:( a z drugiej strony wizyta za 10 dni a ja martwie sie czy z malym wszystko ok..

pozniej Was poczytam..jestem jakas poddenerwowana;/

Małgoś- ja właśnie przed chwilą zaczęłam panikować. Potwornie boję się jednak porodu, normalnie się do tego nie przyznaje, tylko jak twierdzi mój B - "fifokuję, że jestem taka dzielna", ale ehhhhhh Ale... nie minie nas to chyba, nie? ;-)

Olcia - czyli nie pokręciłam ;-)

Do góry