reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Saara ja sie chyba zastrzele !!! zrobilam ciasto wg Twojego przepisu i co mi wyszlo ????? ZAKALEC !!!! - ja mam poprostu 2 lewe rece do ciast ;)ale pol blachy i tak juz zniklo bo M baardzo glodny byl .
Dobrej nocki brzuchatki !!!

reklama
Kurcze, któraś kiedyś pisała co jest dobre na obrzęknięte nogi a ja nie spamietałam bo nie miałam takiego problemu w żadnej ciąży.
Laski poratujcie jak mam moje kostki znów odzyskać :)

Pysia mi tak puchną kostki. Lekarz zalecił mi smarowanie żelem chłodzącym. Mi puchną nogi jak długo siedzę bo jak chodzę to jest ok. Dopóki do tego nie dochodzi ciśnienie powyżej 160/100 to nie ma się co obawiać.

Ja to raz w życiu miałam ciśnienie powyżej 120/80 przeważnie jak u zdechlaka 90/60 lub mniej więc pewnie obrzęk od pogody.Codź u mnie to 1 raz w życiu, ale kiedys musiał być ten 1 raz :-D
Zobaczymy czy zniknie po nocnym odpoczynku lub czy się będzie pojawiał częściej.
Jak cos podrepce do gina w poniedziałek bo i tak muszę przełozyć wizytę u gina z wtorku na inny dzień bo mam zarezerwowane na wtorek na 10 a o 9,30 już będę w pociągu do Gdańska na rozprawę siostry.Ehhh zawsze coś.
Kupię w aptece jakiś żel chłodzący lub cuś i powinno być ok do tego poleniu****ę z nogami deczko wyżej jak reszta ciała jakby obrzęk wrócił.
Moja niunia kopie jak oszalała.Dostała chyba powera po tym jak wciągnęłam 3 brzoskwinie i syrop od nich ha ha ha
Na poprawkę gorzka czekolada i mała da mi do wiwatu :happy2:
Nic mykam się położyć.
Jutro mam dzień lenia tyle co ugotuję obiadek i pójdę kupić buty nowe wygodne bo inaczej T. mnie zakracze,że nie kupiłam se butki a on sam nie kupi dla mnie, bo ponoć jak się partnerowi, partnerce kupi buty to się związek rozejdzie.
Kilka dni temu sam sobie kupił nowe adidaski i tylko mnie o tym poinformował :-D
Ja dostałam z 3 lata temu adki nike od męża kupił je w Irlandii i przekazał przez kuzyna co wrócił do Polski na urlop a nasz związek licho strzeliło więc pewnie coś w tym zabobonie jest.
Trzymajcie się dziewuszki i oby żadne zmory ciążowe was nie tykały.

Jutro mam dzień lenia tyle co ugotuję obiadek i pójdę kupić buty nowe wygodne bo inaczej T. mnie zakracze,że nie kupiłam se butki a on sam nie kupi dla mnie, bo ponoć jak się partnerowi, partnerce kupi buty to się związek rozejdzie.
Kilka dni temu sam sobie kupił nowe adidaski i tylko mnie o tym poinformował :-D
Ja dostałam z 3 lata temu adki nike od męża kupił je w Irlandii i przekazał przez kuzyna co wrócił do Polski na urlop a nasz związek licho strzeliło więc pewnie coś w tym zabobonie jest.

Mi mąż kupił 2 pary butów i powiedział, że skoro w jednych mam odejść to mam drugie od niego, żebym miała w czym wrócić :-D

A tak poważnie to ja nie lubię i nie wierzę w żadne zabobony! :-)

Ja to raz w życiu miałam ciśnienie powyżej 120/80 przeważnie jak u zdechlaka 90/60 lub mniej więc pewnie obrzęk od pogody.Codź u mnie to 1 raz w życiu, ale kiedys musiał być ten 1 raz :-D
Zobaczymy czy zniknie po nocnym odpoczynku lub czy się będzie pojawiał częściej.
Jak cos podrepce do gina w poniedziałek bo i tak muszę przełozyć wizytę u gina z wtorku na inny dzień bo mam zarezerwowane na wtorek na 10 a o 9,30 już będę w pociągu do Gdańska na rozprawę siostry.Ehhh zawsze coś.
Kupię w aptece jakiś żel chłodzący lub cuś i powinno być ok do tego poleniu****ę z nogami deczko wyżej jak reszta ciała jakby obrzęk wrócił.
Moja niunia kopie jak oszalała.Dostała chyba powera po tym jak wciągnęłam 3 brzoskwinie i syrop od nich ha ha ha
Na poprawkę gorzka czekolada i mała da mi do wiwatu :happy2:
Nic mykam się położyć.

ja ie wierzę w zabobony ale tego akurat się trzymam haha nie kupuje mojemu butów ani nie chcę żeby on mi kupował :) zreszta on mówi że nie kupi mi butów bo mu ucieknę hheheh :)

Dziewczyny a ja mam dla Was zadanie:dry:
Mogłybyście napisać mi Wasze wyniki moczu?? Konkretnie chodzi mi o ph i leukocyty.
PH 7 , Leukocytow nie mam

Saara ja sie chyba zastrzele !!! zrobilam ciasto wg Twojego przepisu i co mi wyszlo ????? ZAKALEC !!!! - ja mam poprostu 2 lewe rece do ciast ;)ale pol blachy i tak juz zniklo bo M baardzo glodny byl .
Dobrej nocki brzuchatki !!!
Trixi a moze piekarnik musisz na wiecej nastawic. Musisz sie wprawiac w pieczeniu bo takie male dzieci uwielbiaja wspolne pieczenie ciast

Mi mąż kupił 2 pary butów i powiedział, że skoro w jednych mam odejść to mam drugie od niego, żebym miała w czym wrócić :-D

A tak poważnie to ja nie lubię i nie wierzę w żadne zabobony! :-)

Ja tez nie wierze, i tez mi maz kupil butki.

Dorotka ale to sa dobre wyniki ja w poprzedniej ciazy mialam po 75 glukozy na czczo 72
po 1 godzinie 188
po 2 godz. 123 ( spisalam Ci z mojego paszportu ciazowego)
I Niemcy nie uznali tego za cukrzyce.

hejka
generalnie u nas robia to tak,ze przy cukrze powyzej 180 daja skierowanie do szpitala na profil glikemii czy cos takiego,pojde do gina i pogadam zeby moze sie wstrzymam i ze wole do wraszawy do poradni diabetologicznej jechac niz do szpitala
ale jak mus to mus,zresztą juz sie przygotowuje psychicznie na ten szpital

Dziewczyny a ja mam dla Was zadanie:dry:
Mogłybyście napisać mi Wasze wyniki moczu?? Konkretnie chodzi mi o ph i leukocyty.

ja w poprzednich dwoch badaniach mialam pojedyncze w preparacie
teraz z zeszlego tyg mam erytrocyty,wiec tez nie dobrze
a leukocytow nie mam
wskazuje to na infekcjie i antybiotyk konieczny

kucze pytam bo ph mam 6 a leukocytów 15-20:dry::dry::dry:
Babka powiedziała, że katastrofa i dała mi lek....któy kosztuje bagatelka..40zł:-(No i teraz się zastanawiam jak to rozwiazać.....

kup

no właśnie tez se to przeczytałam i teraz co???:confused::confused::confused::confused:
Kupować ten antybiotyk....

koniecznie
u mnie na toxo na 5 dni 14zl,ale jak bralam 3 razy na dobe to za 50zl na 10 dni mi starczalo

Cześć
Chciałam tylko się zameldować. Dziś wróciłam ze szpitala. Mam strasznego doła.
Jak tylko się ruszę to twardnieje mi brzuch. Przy skurczach robi mi się rozwarcie, ok 27 tc dostanę zastrzyk, żeby płuca dziecka się szybciej rozwineły. Lekarze zastanawiali się nad zalożeniem szwu ale dziś stwierdzili że to pogorszyło by sytuacje. Zalecili mi podwójną dawkę luteiny. Mam się oszczędzać ale z moim synkiem to nie możliwe. M. nie weźmie już urlopu bo jego zarobki zależą od tego ile km wyjeździ, nie ma stałej stawki.
Jutro wpadne na forum i nadrobie
Dobranoc

gosia tule mocno,przy twoim rozwarciu i skurczach moj cukier to pikus

Dorotka z racji tego że mam cukrzycę pozwolę sobie na radę dla ciebie....
Jeśli chodzi o pomidorówkę to podnosi cukier ze względu ma pomidory.... Koncentrat i ketchup mają niestety wysoki indeks glikemiczny....
Wasa też podnosi ale napewno nie tak bardzo jak białe pieczywo. Z doświadczenia polecam pieczywo 100% żytnie:-)

Jak tak patrzę na twoje wyniki to wydają mi się dobre ale najlepiej wie lekarz....

zauwazylam dzis jedno
wasa nie podnosi prawie wcale i spokojnie zjadam do 3 kromek na kazdy posilek
pomidorowa z ryzem odpada
kapusta kiszona i mielony -cukier oki

a czy pomidory i ogorki swieze moge jesc
mammi pomoz plis

Kerna, antybiotyk musisz brac na pewno, ale zawsze moglas spytac lekarza czy nie ma tanszej opcji, choc w ciazy pewnie wybor jest ograniczony!jak juz wspominalam, mam problem z nerka, wiec w ostatnia sobote po sprawdzeniu moczu tez wyszly mi leukocyty czyli bialko i pani doktor stwierdzila- infekcja, wiec trzeba wydezynfekowac zeby zadne bakteryjki do dzidziusia sie nie dostaly!dla pocieszenia, juz w poniedzialek mialam sprawdzany mocz i bylo czysto, dzisiaj to samo!tylko nerka boli!swoja droga ja przed ciaza czesto mialam infekcje drog moczowych i zawsze leczylam to furagina, ktora na pewno jest tansza niz Twoj antybiotyk i z tego co wiem bezpieczna w ciazy!to co dostalam tutaj jest jej odpowiednikiem, ale irlandzcy lekarze mowia, ze to antybiotyk!dziwne to dla mnie?ale grunt, ze dziala!
tylko na pewno wylecz to i nie ignoruj!bo nie dosc ,ze niebezpieczne dla Dzidzi, to tez potrafi byc bardzo bolesne!

Gosiu, rob jak lekarz kaze i lez!Diewczynki beda trzymaly magiczne kciuki i na pewno bedzie dobrze:)

Hej dziewczyny! Pewnie już śpicie!
Dopiero dotarłam do domu i nadrobiłam wiadomości z całego dnia!

A wiecie co, że mam zasadowy mocz??? Któaś z Was ma taki?? ciekawa jestem od czego taki mi się zrobił...mam nakaz jeść dużo cytrusówi w ogóle wit.C

Też mam zasadowy - PH 7. Dziwi mnie to bardzo, bo biore dużo witaminy C - w zestawie witamin dla kobiet w ciąży 300% dziennego zapotrzebawania oraz wit C zawarta w preparacie z żelazem. Chyba słabo sie wchłania!

Kerna - koniecznie lecz leukocytoze. Ja w pierwszej ciąży ciągle miałam takie problemy - furagin mi nie pomagał. Nawet trafiłam do szpitala. Pamietam, jak ordynator mi powiedział, że infekcja dróg moczowych jest bardzo podstepna w ciąży.

gratuluję :tak::tak:

o matko :szok: a jak długo jesteś na zwolneniu ? i czy masz leżące i chodzące ?

Ja po wizycie
Wszystko ok mały rośnie , pokazał siusiaka :-D:-D
wczoraj miał dzien na wariacje a mój mąz zdezorientowany myslal , ze cos nie gra :-D

Wielkie gratulacje!

Emilia, brawa za odwagę. Na pewno będzie ok. Trzymam kciuki!!!

U mnie też dziś spuchnięte, ale to wina pogody i tego że cały dzień od 10 do 18 spędziłam na dworze, a u nas 23 stopnie były w cieniu. Teraz sie wykąpalam i zamierzam nasmarować kremem miętowym i nogi do góry. Pysiu, dla mnie to najlepszy sposób, w pierwszej ciąży to była moja stała dolegliwość.

Faktycznie narobiłyście smaka tymi truskawkami, az złozyłam "zamowienie" u rodziców i jutro mi przywiozą ;-) chyba nie będę mogła spać w oczekiwaniu :-)

Kerna, oby ten lek szybko poskutkował i niech nic już się ciebie nie czepia, eh...

Ja też okropnie mam spuchniete kostki stóp, w szczególności lewą, rece i mam worki pod oczyma. Troche sie niepokoje, wiec nawet udałam sie do ośrodka zdrowia, aby zmierzyć ciśnienie. Ciśnienie ok, ale pielegniarka, kiedy zobaczyła moje stopy, chciała mnie wysłać do gina, który przyjmował w ośrodku. Oczywiście nie poszłam do pierwszego lepszego. Jak myślicie, czy obrzeki w tak wczesnej ciąży to norma?

Cześć
Chciałam tylko się zameldować. Dziś wróciłam ze szpitala. Mam strasznego doła.
Jak tylko się ruszę to twardnieje mi brzuch. Przy skurczach robi mi się rozwarcie, ok 27 tc dostanę zastrzyk, żeby płuca dziecka się szybciej rozwineły. Lekarze zastanawiali się nad zalożeniem szwu ale dziś stwierdzili że to pogorszyło by sytuacje. Zalecili mi podwójną dawkę luteiny. Mam się oszczędzać ale z moim synkiem to nie możliwe. M. nie weźmie już urlopu bo jego zarobki zależą od tego ile km wyjeździ, nie ma stałej stawki.
Jutro wpadne na forum i nadrobie
Dobranoc

Trzymam kciuki! Dbaj o siebie - koniecznie! Musi być dobrze!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry