reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Dziewczyny mój ważył w 23 tc 450 g ale te wymiary na USG są często mało wiarygodne i nie ma co się stresować jeśli waży mniej od innych wystarczy 1 mm błędnego pomiaru brzuszka i już jest duża różnica :)
Zresztą najlepiej wg mnie urodzic dziecko do 3500g :) Niż kloca powyżej 4 kg :) Swoje po porodzie przybiorą :)

A co do pogody to u nas troszkę lepiej a mianowicie 20 stopni - wreszcie :)

reklama
Hejka!
Wreszcie dzisiaj mam wolne... co wykorzystałam bo w Thomas Phillips - kobietki z DE pewnie znają ten sklep - w tym tygodniu rabat na wszystko 20%. No to byłam i kupiłam takie w sumie *******ety do domu co zawsze się przydadzą. Już o 10-tej parking był pełniutki!
Podobnie jak potem skoczyłam do Lidl. Miejsca na parkingu nie mogłam znaleźć no ale znajoma kasjerka powiedziała mi, że tak już jest skoro w poniedziałek tu jest wolne i ludzie kupują jak szaleni...
Teraz piję słabą kawusię i relaksuję się przed gotowaniem zupki na obiad.
Pozdrosy!

Ja tez trzymam kciukasy za udana wizyte;-)
Kerna super, ze wszystko w porzadku.
Kasiella do poniedzialku szybko zleci;-)
Ja cos kiepsko sie czuje. Pobolewa mnie brzuch, najbardziej jak czuje ze mi sie siusiu chce. A ze chce mi sie co troche, to pobolewa mnie praktycznie caly czas.
Do tego zaczynaja mnie martwic te krostki na brzuchu, bo w ogole nie znikaja, wrecz powiedzialabym ze ich przybywa.
Chyba jutro, dla swietego spokoju przejde sie do lekarza:confused:

A ja sobie z ciekawosci weszlam na styczniowki2011, i Blondi dalej sie udziela , poza tym pamietacie jakas SIC 1982 ktora u nas rzekomo poronila 2 m-ce temu i znow jest w styczniowkach?

Hejka!
Wreszcie dzisiaj mam wolne... co wykorzystałam bo w Thomas Phillips - kobietki z DE pewnie znają ten sklep - w tym tygodniu rabat na wszystko 20%. No to byłam i kupiłam takie w sumie *******ety do domu co zawsze się przydadzą. Już o 10-tej parking był pełniutki!
Podobnie jak potem skoczyłam do Lidl. Miejsca na parkingu nie mogłam znaleźć no ale znajoma kasjerka powiedziała mi, że tak już jest skoro w poniedziałek tu jest wolne i ludzie kupują jak szaleni...
Teraz piję słabą kawusię i relaksuję się przed gotowaniem zupki na obiad.
Pozdrosy!
Widze ze mialysmy taki sam rozklad dnia :) najpierw Philips potem Lidl :)

Dzieki Onionek za pamieć! Postanowiłam jeszcze troche zaczekać, bo w przyszłym tygodniu jestem umówiona z ginem na telefon. Przedstawie mu całą sprawe i zapytam, czy może mi przerwać zwolnienie i na jak krótki okres. Najlepiej dla mnie byłoby wrócić do pracy w ostatnim tygodniu zajeć - wtedy w szkole bedzie luz. A jeśli gin sie nie zgodzi, to poprosze go o przerwanie zwolnienia w czasie wakacji. A jeśli i to sie nie uda, to pal licho ten staż!!!!
Jak widzisz, nabrałam troche dystansu! Najbardziej boje sie, że lekarz medycyny pracy nie da mi pozwolenia na powrót do pracy. Ale to sie okaże!

To trzymam kciuki, zeby wszystko ulozylo sie po Twojej mysli. Ja mysle, ze jak chodzisz prywatnie do gina to raczej problemu Ci nie zrobi z przerwaniem zwolnienia.

Jestem spowrotem, mały juzzasypia.
Co do sexu to szczerze mi się tez odechciało...llilu..ja do paźżdziernika czekać nie bedę...pewnie dłuzej:sorry2:Pamietam jak Michał się urodził to byliśmy tak wykońćzeni że ani jednemu ani drugiemu przez myśl nawet nie przeszły jakieś wygibasy:-D
Ja o krwi pępowinowej też sobie poczytałam i dałam sobie spokój.
A co do bólu krocza..kłucie i takie tam które przemijają i nie utrudniajachodzenia np. to ok. Ale parcie na krocze to już nie przelewki:no:
Jezu dziewczyny jestem taka szczęśliwa, że ten cukeir mi wyszedł dobry!!!!! Po prostu w to nie wierze:-D:-D:-D:-D:-DWszscy dawali mi 90% że znowu ciąża cukrzycowa a tu prosze!!!!Aż siły do życia nabrałąm i wczoraj ciśnienie u gina na luzie ...120/60;-)

Pamietam, jak pisalas ze stosujesz diete - w sensie, ze nawet winogron nie jesz itp. Wiec pewnie silna wola zrobila swoje :-) Tylko pozazdroscic.

Witam wrzesniowe ciocie :) Wizyta suuper udana !! Kasia ma 30 cm i 700g - maly klopsik.Dziekuje za Wasze kciuki !!! Rozmawialam z ginem o cesarce i ze ja nie chce jej miec 2 tygodnie wczesniej !!! uspokoil mnie ze w jego szpitalu jest to praktykowane tylko i wylacznie w wyjatkowych okolicznosciach.Przesunal mi termin porodu na 1 wrzesnia. Dostalam piekne zdjecie ,odladalismy Kasie znowu w 4D i powiedzial ze teraz juz do konca tak bedziemy ogladac.Szyjka w najlepszym porzadku ,krew i mocz ok.Dostalam zastrzyk z immunoglobulina (mamy konflikt) i nastepna wizyta za 4 tygodnie :) Jestem taka szczesliwa ze mi ulewa ze oknem nie przeszkadza ,ani temperatura +4 :)
Zycze Wam wszystkim takich dobrych wiadomosci i udanych wizyt !!!

Skrzaciku ja tez mam sny tak glupie i nierealne ze szok np. dzisiaj upralam choinke w pralce- a co :)
Toshi witaj w klubie ze skurczami nog - magnez magnez i jeszcze raz magnez !!

Super Trixi - duza dziewuszka :-)

Witajcie. U mnie śliczna pogoda dzis, a ja już drugi dzień męczę się ze strasznym bólem podbrzusza, tak jak na okres mnie boli. Ma któraś tak???

olga jak na okres?????????????????????????serio????????????????????
wydaje mi się że powinnaś zadzwonic do gina i to teraz. Sczególnie, że boli Cię bardzo...tylko nie denerwuj się.

reklama
Olga, dzwoń do ginekologa.. nie powinno tak boleć.. Spokojnie, nie denerwuj się..tylko dzwoń

Do góry