reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Hej mamusie! Mam dziś bardzo zajęty dzień, ale wpadłam się przywitać i przypomnieć, że mocno trzymam za Was kciuki :tak:, za Wasze wizyty!

Miłego dnia życzę i udanego weekendu, bo obawiam się, że nie będę miała czasu na BB... Pozdrawiam :sorry:

reklama
Renna Marta 2411 , musi byc dobrze u nas byly gorsze przypadki i kciuki zacisniete pomogly. I prosze Was nie szukajcie rewelacji w Necie , zeby sie niepotrzebnie stresowac
Witam się piątkowo:-)
A ja się zastanawiam nad jedna rzeczą. Wiecie, że ja ani razu nie wstaję do kibelka w nocy:confused: Śpię spokojnie całą noc bez żadnych problemów. A to jużpoczątek 6m-ca!! W tamtej ciazy conajmniej 3 razy musiałam biec do kibelka:-):-):-)
Ja tez nie wstaje ani razu.

Mam pytanie do Hausfrau ,Saary i Toshi jak to jest ze szkola rodzenia w DE ??? trzeba sie zameldowac w szpitalu ??? Pokrywa to Krankenkasse ??? Napiszcie mi prosze cokolwiek bo juz chyba czas najwyzszy zebym zaczela sie rozgladac :) Aha i jak to jest z wyborem poloznej ??? Kiedy najlepiej to zrobic ???

Czesc dziewczyny trzymam kciuki a kolejne wizyty !!!

Trixi
ja do szkoły rodzenia tez nie chodziłam ale z tego co wiem to kolezanki chodzily pzy szpitalu i cos mi sie obilo o uszy ze sie wlasnie meldowały a co do sprawy kosztów to słyszałam ze z tym to jest róznie musiałabys zapytać najlepiej w szkole rodzenia.Jesli chodzi o położną ja znalazłam wczesniej jedną która pracuje w szpitalu w którym rodziłam trochę opini poznałam na temat tych które tam pracuja i zdecydowałam sie na jedną z nich.połozna wybierałam jakoś 3 miesiące przed porodem .

Miłego dzionka laski i do us łyszenia po weekendzie bo raczej w sob i niedz. nie znajde czasu zeby zajrzeć na neta.paaa....

Noż cholera z netu mnie wywaliło i nie mogłam się połączyć:wściekła/y:
Wy tu o wychodzeniu w nocy do toalety, ja też czasami max 1 raz ale....
dziewczyny ja się budzę w nocy na brzuchu:szok::szok::szok: nie tak całkiem na płasko bo nogę mam ugiętą ale na brzuchu:szok: co ja mam robić żeby się nie przekręcać podczas snu:confused:

A ja zapraszam na pizze. :-)
Zwariuje przez tą pogode. Ani grama słońca. Szaro buro i do d....:-(. I zapowiadają że prawdziwe lato będzie dopiero w sierpniu. :szok:
Co do wychodzenia do toalety to 2 razy wstaje. Raz w nocy i drugi tak ok 6.

Noż cholera z netu mnie wywaliło i nie mogłam się połączyć:wściekła/y:
Wy tu o wychodzeniu w nocy do toalety, ja też czasami max 1 raz ale....
dziewczyny ja się budzę w nocy na brzuchu:szok::szok::szok: nie tak całkiem na płasko bo nogę mam ugiętą ale na brzuchu:szok: co ja mam robić żeby się nie przekręcać podczas snu:confused:

ja często zasypiam na lewym boku bo uwielbiam a w nocy też się budzę albo na plecach i to bardzo często albo tak jak mówisz na brzuchu z podciagnietą noga .... i też się zastanawiam czy nie szkodzę maluszkowi....no ale przecież jak się śpi to nie kontrolujemy pozycji,tzn ja tak mam...

czesc dziewczyny
normalnie padlam i sie nie podniose
od jakiegos czasu pobolewa mnie prawa strona ciala, jakbym miala pozrywane sciegna , boli mnie nie moge spac po nocach, poszlam do mojej lekarki, niestety nic nie moze mi zapisac zeby nie wnikalo do krwiobiegu dziecka i dostalam skierowanie na rehabilitacje i wiecie jaki najszybszy termin? na pazdziernik, zdaze urodzic , dziecko nie bedzie mi naciskac na nerwy i bedzie ok, normalnie szok

Ja przeważnie budzę się na plecach.
Dziś miałam okropną noc.
Zasypiałam ok 23 a tu nagle starszy pies drepce pod drzwiami,T. idzie z nią na dwór wracaja do domu a psina ładuje się nam do pokoju zamiast do swojego legowiska na korytarzu a T. ją wygonił psinka się położyła a za 5 minut dalej drepce.Wkurzyłam sie patrze ma co jeść co pić a ona znowu do nas się do pokoju ładuje idę jeszcze raz do jej legowiska patrzę a tam same psie pawie :szok:
Nie miałam siły tego sprzątać więc zaniosłam psince legowisko młodszego psiaka a młody spał u nas na fotelu.
Ja nie mogłam zasnąć do 3 a o 8 już byłam wyspana.
Z rańca wyprałam starszemu psiakowi wszystko i czekamy aż wyschnie.
Kurcze coś mnie ząb boli.
Jak nie urok to ...
Idę się zdrzemnąć bo oczy mi się zamykają a poza tym może w śnie ząb odpuści i przestanie boleć.

reklama
ja często zasypiam na lewym boku bo uwielbiam a w nocy też się budzę albo na plecach i to bardzo często albo tak jak mówisz na brzuchu z podciagnietą noga .... i też się zastanawiam czy nie szkodzę maluszkowi....no ale przecież jak się śpi to nie kontrolujemy pozycji,tzn ja tak mam...

W pierwszej ciąży od 6 mca spałam na wznak bo na bokach brzuch mocno mi się stawiał, urodziłam zdrową dzidzię. Co do spania na brzuchu to za miesiąc nie będzie to już możliwe ze względu na rozmiar:-):-)

renna, marta mocno kciuki zaciśnięte:tak::tak::tak:musi być dobrze!

Do góry