reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Mam pytanie do Hausfrau ,Saary i Toshi jak to jest ze szkola rodzenia w DE ??? trzeba sie zameldowac w szpitalu ??? Pokrywa to Krankenkasse ??? Napiszcie mi prosze cokolwiek bo juz chyba czas najwyzszy zebym zaczela sie rozgladac :) Aha i jak to jest z wyborem poloznej ??? Kiedy najlepiej to zrobic ???

Wiesz do szkoly rodzenia nie chodzilam , musisz zapytac Hausfrau. Ale polozna powoli musisz juz wybrac w szpitalu dostaniesz liste z telefonami od poloznych. Musisz do niej zadzwonic i poinformowac na kiedy masz termin. Ja nie mialam przy pierwszym dziecku,a wypis , ze szpitala wypadal mi na Boze Narodzenie i mialam problem bo nie chcieli mnie ze szpitala wypuscic bez poloznej. Wizyty poloznej sa pokrywane przez Krankenkase. Przychodzi az do 6 m-cy dziecka i naprawde jest potrzebna, one sa tak wyszkolone jak lekarze padiatrzy, na poczatku przychodzila do mnie codziennie.

reklama
Witam
Ja się tylko melduję i uciekam, przebimbałam cały dzień- plotki u siostry, gazetka,zakupki ehh.
Jutro jadę do mamusi, wracam w sobotę, w niedzielę mamy z M komunię i mam pytanie, ile teraz daje się kaski na prezent? bo na komunii byłam wieki temu, chodzi mi o taką średnią statystyczną

Witam
Ja się tylko melduję i uciekam, przebimbałam cały dzień- plotki u siostry, gazetka,zakupki ehh.
Jutro jadę do mamusi, wracam w sobotę, w niedzielę mamy z M komunię i mam pytanie, ile teraz daje się kaski na prezent? bo na komunii byłam wieki temu, chodzi mi o taką średnią statystyczną

ja Ci powiem to zależy ... ja np. na moja siostrzenicę wydałam 700 zł prawie i nie wiem czy to duzo ale ja wychodzę z założenia że nie będe na moje dziewuszki żałować pieniędzy kupiłam jej złoto pamiątke taką duża księge,encyklopedie pwn no i bomboniere...myslę że jak dasz 300 zł to bedzie dobrze..niektórzy mówią że za duzo się nie powinno dawać ale to zależy od człowieka...ja dałam i za rok nastepna komunia siostrzenicyi tez dam :) a 6 czerwca mamy rocznice komuni i teraz nie wiem czy sie coś kupuje :)

ok mykm lulku objedzona jestem hehe i polecam dziewuszki w biedronce pomidorki koktajlowe jeju jakie pyszne to poezja,słodziutkie jak cukierki mniam mniam :)
miłej nocki buziolki

Ostatnia edycja:
Karolina84 silną wolę ćwiczę ale czasem też sobie pozwolę na odskocznię bo przecież nie pozwolę aby język mi do d..y uciekał hehe ;) No i jeszcze u mamy na jabłko zielone sie skusiłam ale na wieczór nic a nic nie tknę, zresztą nawet jak sie skuszę to potem żołądek mnie boli i mam wyrzuty to muszę przecierpieć do śniadanka :)

Co do ułożenia dziecka, moje jest główkowo ale mają szkraby jeszcze kupe czasu na odwrócenie u mojej koleżanki zawsze kilka dni przed terminem dzieciaki sie obracały :)
Echh gaja23 ja tez bym chciala miec tak silna wole jak ty. Ciagle sobie powtarzam zadnych slodyczy. A potem widze np czekoladke i jak tu sie nie skusic. Chociaz mam nadzieje, ze jak teraz dostalam ten magnez to mi sie zmniejszy ochota na to pierunstwo.
A dzis mam zamiar upiec ciasto drozdzowe z jablkam ;-)Wczoraj dorwalam przepis w gazecie. Jak wyjdzie dobre, to przekaze przepis dalej.

Witam
Ja bratanicy (nie chrzesnicy) dalam na komunie sliczne zlote kolczyki i bomboniere.

Dzien dobry brzuchatki. Ja po wczorajszym calodniowym lenistwie dzis znow w pracy. Ale najpozniej o 11 wychodze. Musze jeszcze wejsc do lekarza, zeby mezowi recepte zabrac. Pogoda u nas zacheca jedynie do siedzenia w domu- leje, wieje i jest zimno. Nie lubie tak, bo mi ruchu brakuje i potem odczuwam to w plecach:wściekła/y::wściekła/y: Najgorsze, ze ma tak byc az do poniedzialku:szok:
Dobra zmykam troszke popracowac.Milego dnia

Witam wszystkie śpiochy. Ja jak zwykle od 6 na nogach mimo,że mogłaby sobie pospac jeszcze trochę. Jak samopoczucie?
Miłego dnia wam życzę :))

ja witam już nie tak porannie bo byłam na glukozie i powiem wam że nie było tak strasznie. Lepiej niż wspominam te badanie z pierwszej ciąży. Oczywiście ta mieszanina ochydna ale mega dużo cytryny wcisnęłam no i mnie nie zemdliło :-) Zostawiłam wszystko w żołądku i po godzinie oddałam ponownie krew, także cieszę się bardzo. Teraz wyniki i we wtorek wizyta u gina i mam nadzieję że wszystko w normie.
Miłego dnia brzuchatki.

:tak:
Hej, hej!
Ja poprosze o ten przepis - pewnie dobry! Mniam!

Moje maleństwo jest ułożone pośladkowo!
Mam nadzieje, że jeszcze zmieni swoje położenie. Musze coś poczytać na ten temat.

A ja ide smażyć wątróbke. Musze spożyć dzienną dawke żelaza, chociaż na sam widok robi mi sie nie dobrze!:no:

Witam o poranku:-):-)

Co do przepisu to kup placki tortilli lub wrapy w markecie, posamruj sosem majonezowym, ketchupem, połóż na to kawałki sałaty lodowej, pomidora, ogórka oraz kawałki upieczonej wcześniej piersi w panierce, zwiń i gotowe:-):-) Ja dodatkowo podgrzewam w mikrofali i podaje na ciepło. Smacznego:tak:

Co do ułożenia dziecka to doczytałam że ma to znaczenie dopiero po 34 tc, kiedy ma już mało miejsca na przekręcenie się. Do tego czasu zmieni je jeszcze kilka razy:-):-):-) Więc nie mamy się co martwić:tak:

ja witam już nie tak porannie bo byłam na glukozie i powiem wam że nie było tak strasznie. Lepiej niż wspominam te badanie z pierwszej ciąży. Oczywiście ta mieszanina ochydna ale mega dużo cytryny wcisnęłam no i mnie nie zemdliło :-) Zostawiłam wszystko w żołądku i po godzinie oddałam ponownie krew, także cieszę się bardzo. Teraz wyniki i we wtorek wizyta u gina i mam nadzieję że wszystko w normie.
Miłego dnia brzuchatki.

Hejo

Ja wlasnie tez wrocilam z badania na glukoze i stwierdzam, ze PEŁEN LUZ :-) Wypilam za jednym zamachem ten mega slodki roztwor i przesiedzialam godzine w oczekiwaniu na ponowne pobranie krwi :-) Jedyny minus - palila mnie zgaga od razu po takiej ilosci cukru.
Teraz wcinam sniadanie, herbata oczywiscie bez cukru - mysle, ze po porannej glukozie nie tkne nic slodkiego co najmniej do wieczora.

Pozdrowionka.

Pysia a tak przy okazji to ile bierzesz za dobę za taki pokój u Ciebie?
W czerwcu i wrześniu 28 zł za osobę za dobę lipiec sierpień 33 zł dzieci w wieku 2-7 lat 75 % ceny a takie do 2 lat 5 zł no i opłata klimatyczna jakieś 1,50 dziennie, ale to i tak trafia do Urzędu Miasta.
Witam się piątkowo.
Wczoraj chyba za dużo posprzątałam bo potem nie mogłam się ruszać wszystko mnie bolało.
Dziś nic nie robię tylko T. będę mówiła co ma zrobić, co gdzie zanieść...

reklama
Do góry