reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Beniaminko zapomniałam napisac, sliczny ten Twój piesio, schrupać można :-D też mam nowego lokatora, ma już 6 tyg. i kawał kluski z niego :-D

ooo, pochwal się, co to za małe cudo? :-D

a ja dziewczynki muszę się dziś pochwalić moim M, bo czasem na Niego narzekałam... śpię sobie dziś rano a on jak zawsze szykuje się do pracy.. no i słyszę, że się strasznie tłucze.. już miałam Go opierdzielić, ale jakoś mi się zasnęło... ja wstaję, patrzę a tu naczynia które zostały z poprzedniego dnia pomyte :-) no szok!!! :-)
Chwalić, chwalić jeszcze raz chwalić :-) Oni tak lubią, jak zauważamy , że coś zrobili pomimo swoich chęci, bo chyba mało który mężczyzna lubi myć naczynia.

A ja leżę i cZytam, na zmianę forum i książkę, i nic tylko chlipać mi się chce, normalnie taka dzisiaj beksa ze mnie. Niechby już słonko ładniej poświeciło :-|

reklama
a ja se właśnie zjadłam bigosik z makaronem a mój jak wróci to zrobie mu pierogi :)
u nas pogoda beeee pochmurno ale akurat obyło sie jak narazie bez deszczu i burzy co mnie bardzo cieszy heh :)
ja też siedze tylko przed kompem i tv nudy na maxa ale chociaż chatka wysprzątana bo dziś miałam nawet koncepcje co żadko sie u mnie zdarza :)
no i mam ochote na cosik dobrego ale sama nie wiem co to może być może pomidorki z cebulka ale nie mam ani jednego ani drugiego musze czekać aż moje kochanie zrobi zakupy w mojej ukochanej biedroneczce :)

Mam pytanie do Hausfrau ,Saary i Toshi jak to jest ze szkola rodzenia w DE ??? trzeba sie zameldowac w szpitalu ??? Pokrywa to Krankenkasse ??? Napiszcie mi prosze cokolwiek bo juz chyba czas najwyzszy zebym zaczela sie rozgladac :) Aha i jak to jest z wyborem poloznej ??? Kiedy najlepiej to zrobic ???

Ostatnia edycja:
Witam!!
A ja wlasnie zjadlam banana ...znowu mi sie cos chce i nie wiem co:/
Mysle co by tu przekasic i chyba jeszccze wcisne jablko!!
U nas pada i dobrze ze juz wieczor bo spac mi sie chce!!
Milego wieczorku!!

jejciu już ochłonęłam trochę po mojej porannej wizycie u lekarza :-) W sumie to już nie gniewam się na lekarza... tym razem mu wybaczę ... a co do czekania to u nas tak jest niestety :-( ja chodzę do lekarza na NFZ i jak np. jestem zapisana na dziś do lekarza to muszę stawić się od 8-10 najpierw u położnej a potem jest czekanie w kolejce do lekarza... no ale nic pójdę za tydzień i mam nadzieje że wszystko będzie ok :-)

Pysia a tak przy okazji to ile bierzesz za dobę za taki pokój u Ciebie?

Moja szwagierka po cc miała problem z przystawieniem do cyca ale u niej było bardziej złożone bo miała komplikacje 2 tyg była na atybiotyku nie mogła karmic piersia a przez ten czas i mała przyzwyczaiła się już do buteki.
Trzymam kciuki za udane i jak najszybsze przystawienie malucha do cyca :)
Mykam posprzatać choć 1 pokój dla wczasowiczów a resztę jutro z T.
Pogoda do bani i nie ma co robic a jak siedzę to mi tak plecy bolą,że nie wiem muszę leżeć,albo być w ruchu.

Ja miałam cesarkę i nie bylo problemu z karmieniem, mały urodził się duży więc od początku pił i butlę i z cycka:-D:-DPo cesarce jest ciążko ze wszystkim więc siostrze przyda się pomoc. Mnie mąż pomogał, bezcenne:tak::tak:
Właśnie wciągnęłam tortille własnej robótki i McDonald się chowa:-):-):-) Oprócz smażonego kurczaczka włożyłam sałatę, ogórka, pomidydka i cebulkę więc wydaje się być zdrowe:-) Ale ja kocham jeść:-D:-D, od początku ciąży przytyłam 8 kilo:-D:-Di jest mi z tym bardzo dobrze bo z natury jestem bardzo szczupła i wysoka. Życzę wszystkim smacznych obiadków i młego popołudnia:-)

dzieki dziewczyny. Siostra ma nadzieje, że mała szybko przyzwyczai sie do piersi. Ale zobaczymy. A z pomocą to agim dobrze mówisz, pewnie sie przyda. Szkoda, że ja poleguje to bym jej pomogła, no cóż, szwagier bedzie musiał zakasać rekawy, a z tym myśle nie bedzie problemu.
Agim ale bym zjadła taką tortille własnej roboty. Moja młodsza siostra pracuje w Mc Donaldzie i jak mi mówiła to tortille robią teraz coraz mniejsze, a coraz droższe:szok:. I nazywa sie teraz inaczej, ale nie pamietam jak:rofl2:. Wiec pewnie Twoja dużo zdrowsza:tak:

Moj pierwszy synus byl tak ulozony , przekrecil sie dopiero w 27 tyg.

Podobno nie mówi się przekręcił, a obrócił.:rofl2: Mi lekarz nic o ułożeniu nie mówił, albo ja tego nie wychwyciłam.

a ja dziewczynki muszę się dziś pochwalić moim M, bo czasem na Niego narzekałam... śpię sobie dziś rano a on jak zawsze szykuje się do pracy.. no i słyszę, że się strasznie tłucze.. już miałam Go opierdzielić, ale jakoś mi się zasnęło... ja wstaję, patrzę a tu naczynia które zostały z poprzedniego dnia pomyte :-) no szok!!! :-)

fajnie, fajnie. A mój M wczoraj zmienił pościel, i wcale nie szło mu tak źle :szok:. Chociaż sie czegoś nauczą jak my z brzucholami chadzamy:-D

Agim ale bym zjadła taką tortille własnej roboty. Moja młodsza siostra pracuje w Mc Donaldzie i jak mi mówiła to tortille robią teraz coraz mniejsze, a coraz droższe:szok:. I nazywa sie teraz inaczej, ale nie pamietam jak:rofl2:. Wiec pewnie Twoja dużo zdrowsza:tak:
hmmmmm....uwielbiam tortille!!!!:-D
a z tym "mackiem" to masakra !!!! Jak mogli zamienic jedyny zjadliwy produkt na takie gó..no:wściekła/y::no: teraz te mcwrapy to tandeta:-:)-:)-( :-:)-(

Hej, hej!
Ja jestem po dłuższym spacerku nad zalewem. Podniosłam sobie humor pierożkami domowej roboty, które można skonsumować w kawiarni nad zalewem! :-DDzieki za wsparcie - z wami jest dużo łatwiej znieść trudne chwile!:tak:

Właśnie wciągnęłam tortille własnej robótki i McDonald się chowa:-):-):-) Oprócz smażonego kurczaczka włożyłam sałatę, ogórka, pomidydka i cebulkę więc wydaje się być zdrowe:-) Ale ja kocham jeść:-D:-D, od początku ciąży przytyłam 8 kilo:-D:-Di jest mi z tym bardzo dobrze bo z natury jestem bardzo szczupła i wysoka. Życzę wszystkim smacznych obiadków i młego popołudnia:-)

Ja poprosze o ten przepis - pewnie dobry! Mniam!

Słońca kochane, bardzo proszę napiszcie jak wasze dzieciaczki są ułożone? Moje obecnie jest ułożone poprzecznie i choć wiem że może jeszcze zmienić pozycję to trochę się martwie:-:)-(Miała tak któraś ułożone maleństwo?
Moje maleństwo jest ułożone pośladkowo!
Mam nadzieje, że jeszcze zmieni swoje położenie. Musze coś poczytać na ten temat.

A ja ide smażyć wątróbke. Musze spożyć dzienną dawke żelaza, chociaż na sam widok robi mi sie nie dobrze!:no:

reklama
Karolina84 silną wolę ćwiczę ale czasem też sobie pozwolę na odskocznię bo przecież nie pozwolę aby język mi do d..y uciekał hehe ;) No i jeszcze u mamy na jabłko zielone sie skusiłam ale na wieczór nic a nic nie tknę, zresztą nawet jak sie skuszę to potem żołądek mnie boli i mam wyrzuty to muszę przecierpieć do śniadanka :)

Co do ułożenia dziecka, moje jest główkowo ale mają szkraby jeszcze kupe czasu na odwrócenie u mojej koleżanki zawsze kilka dni przed terminem dzieciaki sie obracały :)

Do góry