reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

:-)Witam po polowkowym badanku.
Wszystko super, dzidzia zdrowa jak rydz i jest CHLOPCEM
Wazy ok 512 g i ma 28 cm dlugosci ( chlop jak dab):-):-):-)
Nareszcie moge kupowac ciuszki i plyne w blekit.

reklama
Saraa gratulacje!!!
ja już po po weekendowym sprzątaniu... uffff.. ale jakoś się tak przyjemniej zrobiło.. :-) trzymam niezmiennie kciuki za Was dziewczynki! dziś się super czuję mimo tego, ze pogoda taka śmieszna.. ta glukoza mnie przeraża, ale jak trza to trza :-D ja myślę, ze się wybiorę tak ok 20-tego, więc jeszcze troszkę czasu i poczytam sobie jak to statystycznie wygląda u moich wrześnióweczek... :-) jak miałam robione badania z krwi to poziomu wysokiego nie miałam.. mała 4-czka :-) więcy myślę, ze to nie będzie straszny szok dla organizmu.. i tego się będe trzymać co by obawy swoje zmniejszyć :-) buziaki na dobry dzień!!!

Wiecie co a ja teraz przeczytałam na necie, że ten test robi się między 24 a 28tc:baffled: No a jak zrobię wcześniej to cos zmieni???
Może lepiej poczekać.....
A teraz mnie mój tato nastraszył:wściekła/y: Przyszedł do mnie z czymś w ręce podobnym do ccegły a ja sie pytam co masz?? Onana to że cegłe i do mnie "masz"!!! Rzucił we mnie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Okazało się, że to był taki kawał gąbki, ale tak siewystraszyłam, że cały brzuch mi sie spiął i trzyma do teraz:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: mam nadzieje, że mała nie odczuwa takich szybkich stresów jak ja:dry::dry::dry:

no to dowcipnego masz tatę...:blink: też czytałam, ze robi się go między 24 a 28 tyg... ja też będę gpo mieć troszkę wcześniej... pewnie dlatego kazała mi go zrobić przed samą wizytą... nie wiem, no przecież lekarze potrafią liczyć.. może ciut wcześniej nie robi różnicy??? zwłaszcza, ze nasze dziewczyny już miały??

Witam,
ja też mam termin na wrzesień, na pierwszego...jak wszystko zgodnie z planem się potoczy:)
witaj :-)

gratuluje wage ma juz sporą tak trzymać:tak:

Wielkie gratulacje synusia!

Ja obiadek nastawiłam. Dzisiaj kalafiorek, smażone pieczarki i duszona łopatka w przyprawach plus pyrki. Ogólna wyżerka.
kerna ale twój tata ma humorek. :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Beniaminko ty też masz pessar powiedz od jak dawna i co było powodem jego założenia?? Czy musisz leżeć ?? Ja mam skróconą szyjkę i wewnętrzne rozwarcie. Tydzień temu miałam zakładany pessar i w piątek mam wizytę kontrolną, bardzo liczę na to iż będę mogła trochę się ruszać.
Mam pessar od 11 tygodnia bodajże, mam stałe L4, zakaz dzwigania, przemęczania sie, polegiwania ale nie lezenia na stale, i zakaz stosunków , bo seksu tak całkiem to nie ;-)
Czuję się całkiem dobrze, chociaz twardnieje mi brzuszek i na to mam na stale nospę. Mi skracała się szyjka i była miękka, nie wiem czy bylo rozwarcie, nic nie mówili.
Pessar mam mieć do 37 tyg ciąży. Na poczatku troche go czulam, pobolewał mnie brzuch ale juz kompletnie nic nie czuję, jakby go nie było.n Jak trzeba to trzeba :-)
Nie wiem co Tobie zaleci lekarz, bo wiem ze niektore dziewczyny musza lezec z pessarem.

Witam,
ja też mam termin na wrzesień, na pierwszego...jak wszystko zgodnie z planem się potoczy:)
Witaj Anulec :-D

Wow, Saara ogromniaste gratulacje :-D Ale dorodny synuś :-)Super!

no to dowcipnego masz tatę...:blink: też czytałam, ze robi się go między 24 a 28 tyg... ja też będę gpo mieć troszkę wcześniej... pewnie dlatego kazała mi go zrobić przed samą wizytą... nie wiem, no przecież lekarze potrafią liczyć.. może ciut wcześniej nie robi różnicy??? zwłaszcza, ze nasze dziewczyny już miały??
Badanie na obciążenie glukozą robi się około 23-28 tyg, a pozniej w ostatnim trymestrze. Powtarza sie z dodatkowym obciazeniem glukoza i czasem jesli podstawowy wynik po glukozie 50 ml wyjdzie nieprawidłowy.

Do góry