reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Cześć!
Zwłaszcza jak mi dzisiaj kolejna baba powiedziała, że "JAKO TO? Rodzisz dopiero we wrzesniu?? Co tam masz? Bliżniaki?" Ja nie wiem czy Niemki do dziewiątego miesiąca są płaskie czy po prostu tak mało wiedzą o ciązy i rozwoju dziecka w brzuchu? Nie dziwię się, że tu na ulicy to ze świeczką szukać ciężarówki. Ja sama chyba niedługo nie będę miała ochoty wychodzić na miasto ani pokazywac się komukolwiek skoro takie są reakcje. W niedzielę w kościele to jeden gość - sam gruby jak św... - tak się bezczelnie gapił na mój brzuch, że Małż zaczął się bezczelnie gapić na niego... :baffled:

No ale przynajmniej moje ząbki są w porządku bo właśnie wróciłam od dentysty. Coprawda jedna plomba do wymiany ale Lekarka powiedziała, że w ciąży niechętnie wykonuje takie zabiegi. Mam się zgłosić 6 tygodni po porodzie. Także plamka, która według mnie wyglądała na próchnicę okazała się ... przebarwieniem od kawy i herbaty.

Pozdrawiam Was i życzę miłego dnia i dobrych wyników!

Nie martw się Hausfrau-mnie na zebraniu u Mikołaja w szkole też jedn z mam zapytała "To kiedy poród?" :szok: ale olałam sprawę-jestem dumna ze swego brzuszka bo kocham jego zawartość i niech inni zazdroszczą-Ty też tak powinnaś myśleć i olewac debilne społeczeństwo :tak:

reklama
Hej
Witam sobotnie
Mam pewien problem
pisałam wam,że moje dziecko zmieniło system ruchów, już nie ma przelewania, bulgotania jest tylko pulsowanie, czasem dość mocne, tak ,że brzuch mi faluje, czuję je najczęściej rano, po całym brzuchu, ale dziś czuję dzidzie b. nisko, jakby mi mała skakała po szyjce, trochę mnie to przeraża, któraś z was tak miała?
ja też czuję dzidzię bardzo nisko, nie wiem jak to zabrzmi ale czasami jak pokopie to czuję to między nogami :szok:i myślę o tym aby tylko dzieciątko nie chciało wypaść:szok:
ale to przeważnie wtedy jak puści mi skurcz bo wtedy dzidzia tak kopie, że znów mam miejsce,że ho ho:tak:

Melduje sie po urlopie! Niestety w Polsce nie milam dostepu do internetu. U mnie wszystko w porzadeczku.
NAJWIEKSZE GRATULACJE SLE DO KAROLINKARE - CUDOWNE WIESCI
Pozatym gratuluje wszytkim udanych wizyt i poznania plci.
Jak dobrze, że wróciłaś;-)

DZIEŃ MATKI...już niedługo w Polsce, można traktować ,że to nasz pierwszy, już wam podawałam tego linka, ale posłuchajcie raz jeszcze, ta piosenka mnie b. wzrusza.
[video=youtube;2XDmimpyhRA]http://www.youtube.com/watch?v=2XDmimpyhRA[/video]
A ja nigdy tej piosenki nie słyszałam:-p ale bardzo bardzo mi się spodobała...powinni ją puszczać na każdej porodówce po urodzeniu dziecka:tak:

Cześć dziewczyny.
Ja wróciłam godzine temu do domu. Byliśmy w Czaczu i kupiliśmy piękne drewniane duże łóżeczko dla Malutkiej za 110zł.:-) Jeszcze wypatrzyłam sobie fotel bujany ale już miejsca w aucie nie było. Ale i tak sobie kupie następnym razem.:-p
Tak sie nachodziłam że teraz jak usiadłam czuje jak mnie nogi bolą. Także ide sie położyć i odpocząć po tej kilometrówce.

Trzymam kciuki za wasze jutrzejsze wizyty i czekam na pozytywne wieści.

Dobranoc brzuchatki!

Nigdy nie byłam w Czaczu ale wiele dobrego słyszałam ,że cuda niekiedy mozna tam cenne znaleźć.(przejazdem często jestem ale jakoś wstąpić nie ma kiedy:-p)
Widzę, ze nas z Wielkopolski jest tu kilka moze uda nam się spotkać w POznaniu kiedyś na pogaduchach w realu:tak:
Cześć!

No dosłownie też się popłakałam :sorry2: :sorry2: :sorry2:

Zwłaszcza jak mi dzisiaj kolejna baba powiedziała, że "JAKO TO? Rodzisz dopiero we wrzesniu?? Co tam masz? Bliżniaki?" Ja nie wiem czy Niemki do dziewiątego miesiąca są płaskie czy po prostu tak mało wiedzą o ciązy i rozwoju dziecka w brzuchu? Nie dziwię się, że tu na ulicy to ze świeczką szukać ciężarówki. Ja sama chyba niedługo nie będę miała ochoty wychodzić na miasto ani pokazywac się komukolwiek skoro takie są reakcje. W niedzielę w kościele to jeden gość - sam gruby jak św... - tak się bezczelnie gapił na mój brzuch, że Małż zaczął się bezczelnie gapić na niego... :baffled:
Nic się przejmuj z tego co wiem w Niemczech kobieta nie turczynka w ciąży to raczej nietypowy widok pewnie stąd zainteresowanie twoją osobą:tak: Ja na Twoim miejscu dumnie wypinałabym brzuch a niech patrzą....pewnie z zazdrości pękną:-D

Witam,
ja też mam termin na wrzesień, na pierwszego...jak wszystko zgodnie z planem się potoczy:)
Witamy;-)

:-)Witam po polowkowym badanku.
Wszystko super, dzidzia zdrowa jak rydz i jest CHLOPCEM
Wazy ok 512 g i ma 28 cm dlugosci ( chlop jak dab):-):-):-)
Nareszcie moge kupowac ciuszki i plyne w blekit.
Wow jaki facet!!! Dwa razy większy od mojej kobietki...ale gratulacje bo facet jak mówi mój mąż musi mieć wagę:tak:

Kerna no no ale tato ma pomysły...może jak już się uspokoisz brzuszek odpuści..przytulam!!!

U mnie pogoda do dupy!!!! Ale nic siedzę i leżę w domku jak obiecałam...jest lepiej!!!! Tak bardzo się cieszę!!!Ograniczyłam też słodycze i ogólnie jedzenie staram sie zdrowo jeść i muszę powiedzieć, że lepiej mi na brzuchu...tak lekko jak żołądek nie musi być non stop na wysokich obrotach...:tak:
Oj dziewczyny jak miło,że jesteście:-D

lilu02 w niedziele tam wszystko otwarte a cuda są różne. Cały dom z ogrodem można umeblować i wyposażyć za małe pieniądze tylko nałazić sie trzeba. Ale znajdź czas i jedź bo warto i to bardzo i to póki brzuszek jeszcze nie zawadza bardzo. A co do spotkania to ja jak najbardziej chętna jestem.

lilu02 w niedziele tam wszystko otwarte a cuda są różne. Cały dom z ogrodem można umeblować i wyposażyć za małe pieniądze tylko nałazić sie trzeba. Ale znajdź czas i jedź bo warto i to bardzo i to póki brzuszek jeszcze nie zawadza bardzo. A co do spotkania to ja jak najbardziej chętna jestem.

Ja na spotkanie też też:tak::-D byłoby super!!!!!!!
A co do czacza mój mąż prowadzi firmę produkcyjną(zlewozmywaki granitowe) i te 2 gatunku odbieraja od nas właśnie właściciele tych kramów z czacza i jak opowiadają co tam mają to jechać się chce ale potem jakoś czasu nie ma...ale pomyślę i może się wybierzemy:-D

Hej dziewczyny,
Ale wy szybko skrobiecie. Pracujac nie daje rady wszystkiego ogarnac. Saraa gratuluje :-D
Ja mam wizyte jutro o 6:30 rano. Moze wreszcie dzidzia pochwali sie co tam trzyma miedzy nozkami. Trzymajcie kciukasy ;-)
Ja juz jestem dzisiaj padnieta. Bola mnie cale plecy i nogi. Od rana bylam w laboratorium, takze sie nabiegalam. Dopiero teraz usiadlam do biurka.
Skurcze lydek coraz bardziej mi dokuczaja, juz nie tylko podczas cwiczen, ale w snie, a nawet przy zakladaniu butow:szok: szczegolnie japonek.

saraa gratuluję dorodnego chłopaka ;-)
kerna idź na tą glukozę przed samą wizytą u gina, ja jestem w 24 tygodniu więc chyba już mogę iść, a wizytę mam w przyszły wtorek tak więc tak czy inaczej muszę iść w tym tygodniu :-:)wściekła/y:
witam nową wrześnióweczkę, zaglądaj tu często i pisz jak najwięcej :-)

Witajcie Mamuśki:-):-) po dłuższej nie obecności :-(mam nadzieje że się nie obraziłyście na mnie,ale wiecie mam przygotowania do slubu i teraz to taka gonitwa że :szok:
4 Maja byłam na połówkowym miałam wykonywane USG 4D :-):-)Dziewczynki polecam wam to jest dla was i w przyszłości będzie wielka pamiątka:) :tak: wszystko wyszło prawidłowo:) miałam wykonywane badania ...byłam podpięta pod KTG żeby sprawdzić czy wszystko dobrze:tak:
maluszek ma się dobrze Bibi 2.jpgpomachał mi na sam koniec takie słodkie maleństwo ze och... schrupała bym go:)
mierzy 30 cm i waży 500 g :) chłop z niego ze ho ho ho:);-);-)

Dzisiaj pierwszy raz jak kopał zobaczyłam jak mój brzusio się rusza :-prozpychał się i potrafię już określić jego położenie gdzie w danej chwili się znajduje i co gdzie ma jestem taka :happy2::happy2::happy2:

w Bielsku pogoda okropna:-:)-( leje i leje już mam dość:crazy:

reklama
Gratulacje Mysia! Synuś mamusi :D
Ale mnie mała kopie! Chyba sie obiadu już doczekać nie może a ziemniaczki jeszcze sie nie ugotowały. Mąż do mnie mówi żebym powiedziała jak daje czadu bo on chce poczuć. Narazie udało mu sie tylko raz. Wstydzi sie tatusia ta nasza Anielka.
A za oknem czarne chmury. Czyżby wreszcie burza? Jak ja kocham burze!

Do góry