reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam! Wysłałam małą do szkoły, meża do pracy i teraz mam chwile spokoju!!!:-D

to powodzenia jutro

wpadalm powiedziec ze jade z samego rana do zakaznika do warszawy,potem wroce do pracy wiec odezwe sie dopiero wieczorem trzymajcie kciuki za to zeby mi dawke antybiotyku zmniejszyl

Trzymam mocno zaciśniete kciuki! Powodzenia! Daj znać jak poszło!

Witam śniadankowo i herbatkowo.
Dzisiaj mam wizytę u ginka. Ciekawe co zarządzi z moją pogłębiającą się niedokrwistością (mimo leków)... Szkoda tylko, że jeszcze dwa tygodnie do USG, bo wolałabym, żeby to już dzisiaj było.
Miłego dnia

Trzymam kciuki za udaną wizyte! A jak dużą masz niedokrwistość i ile mg żelaza bierzesz?

Hejo

Jeszcze pytanko do tych, ktore mialy juz ten test obciazenia glukoza - bo mnie to czeka w tym tygodniu: czy musze isc na czczo? czy moge w dowolnym momencie dnia?

Pozdrowionka.

Cholerka - to ja chyba zemdleje :-(
Nie mdlej onionek!!!!!
No niestety, glukoze robi sie na czczo!:crazy: W ośrodku kazali mi przyjść z samego rana! Bo trzeba czekać godzine na powtórne pobranie krwi!

cześć dziewczyny!!!
Jeszcze nie przeczytałam wszystkich postów od piątku ale już chciałam wam napisać, ze jest lepiej:tak:
BARDZO DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM KOCHANE ZA TE KCIUKI!!!!!!!!!!
Cały weekend leżałam, CAŁY(!!!!!!!!!) skurcze mnie atakowały okropnie, czasami nawet w łóżku przewrócić się nie mogłam:-(, płakałam, humor miałam taki, ze na forum nawet nie chciałam wchodzić, żeby nie psuć atmosfery, ale jest zdecydowanie lepiej. Myślę, ze w końcu ta luteina zaczęła też działać, skurcze zmniejszyły się o 90% i powoli wracam do życia.
Jeszcze raz dzięki dziewczyny!!!!
Jak przebrnę przez to co napisałyście w weekend to się odezwę:-D

Lilu! Super! Ale leż dalej i nie bierz sie za żadną robote!!!!

Witam wszystkie mamusie. Dawno tutaj nie zaglądałam ale praca pochłaniała cały mój czas. Teraz niestety z racji tego że muszę leżeć mam aż nadmiar wolnego czasu i odwiedzam stare kąty, mam nadzieje iż znowu mnie przyjmiecie.

Beniaminko ty też masz pessar powiedz od jak dawna i co było powodem jego założenia?? Czy musisz leżeć ?? Ja mam skróconą szyjkę i wewnętrzne rozwarcie. Tydzień temu miałam zakładany pessar i w piątek mam wizytę kontrolną, bardzo liczę na to iż będę mogła trochę się ruszać.

Witam! Zycze dużo zdrowia! Odpoczywaj spokojnie!!!

reklama
witam mamusie ja znowu chora jestem byłam u lekarza powiedział że coś w tchawicy jest podrażnione dostałam leki LaryngUp do ssania i Mucosolvan nie wiem czy mogę brać lekarzowi mówiłam że jestem w ciąży a na ulotkach jest napisane że się nie zaleca stosowania w ciąży co mam zrobić może rzeczywiście nic się nie stanie

W pierwszej ciąży byłam na lekach na skurcze, w szpitalu podawali także relanium oraz difergan, oba są pzreciwskazaniami w ciąży a jednak je podają. I to hurtowo!!!!:szok::szok: Tak więc jęsli lekarz wie o ciąży to na pwno wie co przepisuje;-) Szybkiego powrotu do zdrowia:-)

Witam się popołudniowo:-)
U mnie pogoda do bani aż się nic robić nie chce..... A ja dzisiaj poleniwiłam się na maksa.... Wstałam z łóżka po 11 jak S. z pracy zadzwonił co u nas:-D
Już dawno tak nie miałam.
Miłego dzionka brzuchatki:-)

Hejka !

My po weselu:)Ale bylo fajnie i nawet potanczylam-super!

Nie mialam jak wszystkiego przeczytac ale gratuluje z calego serca udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne.

U mnie lozysko juz sie przesunelo takze problem z glowy a nastepna wizyte mam na 19tego maja.

agim- moj synek tez niedoslyszy ale on ma stwierdzone ze zbiera mu sie plyn w uchu srodkowym i to dletego .Poniewaz to sie pogarsza 7ego czerwca bedzie mial robiony zabieg pod narkoza ,beda mu wysysac ten plyn i wkladac takie lejki na blone bebekowa ,lekarz powiedzial ze jak przy okazjii wymaca ze migdlki tez sa powiekszone to tez usuna...zobaczymy

witam! melduję się cała i zdrowa :-) trochę mnie nie było, ale problemy z netem miałam :wściekła/y: nie dam rady was nadrobić tyle naprodukowałyście :szok:
Kurcze mnie ostatnio dopadła bezsenność :crazy: no nie śpię już od paru dni :baffled: i chodzę jak zombi :wściekła/y:

kerna nie wiem, spróbuję, a nóż tym razem się uda...
jak nie to pewnie znowu wyląduję ze skierowaniem do szpitala na pokarmowy test obciążenia glukozą.
no nic na to nie poradzę, może gdyby to nie było na czczo to jakoś bym wytrzymała ale na pusty żołądek taka ilość cukru to zabójstwo dla mojego organizmu :-(

Cześć!

DZIEŃ MATKI...już niedługo w Polsce, można traktować ,że to nasz pierwszy, już wam podawałam tego linka, ale posłuchajcie raz jeszcze, ta piosenka mnie b. wzrusza.
[video=youtube;2XDmimpyhRA]http://www.youtube.com/watch?v=2XDmimpyhRA[/video]
No dosłownie też się popłakałam :sorry2: :sorry2: :sorry2:

Zwłaszcza jak mi dzisiaj kolejna baba powiedziała, że "JAKO TO? Rodzisz dopiero we wrzesniu?? Co tam masz? Bliżniaki?" Ja nie wiem czy Niemki do dziewiątego miesiąca są płaskie czy po prostu tak mało wiedzą o ciązy i rozwoju dziecka w brzuchu? Nie dziwię się, że tu na ulicy to ze świeczką szukać ciężarówki. Ja sama chyba niedługo nie będę miała ochoty wychodzić na miasto ani pokazywac się komukolwiek skoro takie są reakcje. W niedzielę w kościele to jeden gość - sam gruby jak św... - tak się bezczelnie gapił na mój brzuch, że Małż zaczął się bezczelnie gapić na niego... :baffled:

No ale przynajmniej moje ząbki są w porządku bo właśnie wróciłam od dentysty. Coprawda jedna plomba do wymiany ale Lekarka powiedziała, że w ciąży niechętnie wykonuje takie zabiegi. Mam się zgłosić 6 tygodni po porodzie. Także plamka, która według mnie wyglądała na próchnicę okazała się ... przebarwieniem od kawy i herbaty.

Pozdrawiam Was i życzę miłego dnia i dobrych wyników!

reklama
kerna mi też kazali godzinę siedzieć i nie chodzić nigdzie, widać co labolatorium to inne podejście. I tylko raz krew pobierali po wypiciu glukozy na czczo nie.

Ja zaraz małża gonię do miasta, trzeba rachunki popłacić, a jutro jedziemy do Piły z małym na kontrolę do chirurga dziecięcego bo ma stwierdzone wnętrostwo i po roku od wizyty dalej jajka w mosznie nie są tylko sobie wędrują :/

Do góry