reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Dziewczyny co za pogoda:wściekła/y: wieje leje gdzie ta wiosna:no:

Z przyjemniejszych spraw widzię , że coraz więcej z Was zna płec :tak: super
Ja odliczam do poniedzialku na usg to moze cos w będzie wiadomo

Musialam kawke zrobic bo dzis tylko anatola pilam i jakos mi nie podszedl za bardzo

reklama
Witajcie Mamusie;)
Moze jeszcze ktos mnie tutaj pamieta...
Za miesiac znowu bede mogla starac ie o Malenstwo wiec postanowilam wrocic na forum, oczywiscie najpierw postanowilam zobaczyc co u was slychac, bo do wrześniowek juz zawsze bede miala sentyment...
Ogladalam Wasze Malenstwa i Wasze brzuszki, piekne widoki:)
Trzymajcie sie cieplutko i zycze wszystkim i kazdej z osobna powodzenia:)

Malapralinko Doskonale wiem jak to jest czekać i odliczać dni do kolejnego "starania" się o dzidziusia. No.. ale jakoś zleciało... Trzymam kciuki za to aby wam znów się udało, aby było dzieciątko zdrowe i wszystko przebiegało prawidłowo.

gratuluję!!!super

A ja dopiero wstałam:-), tzn śniadanie już jadłam o 8 ale teraz znowu jestem głodna, a nie chce mi się iść do sklepu.
Martwię sę ruchami dzidzi bo wczoraj cały dzień cisza, czy wasze pociechy ruszają się codziennie?

Monia spokojnie jest jeszcze czas na te regularne ruchy, także trzymam kciuki żeby nastąpiło to jak najszybciej!
Ja czuję codziennie, zwłaszcza jak siedzę przy komputerze lub jak się kładę wieczorem do łóżka. Uwielbiam to charcowanie ;)

Kerna trzymam kciuki za dobre wieści!!

Ale pogoda się nam popsuła.... a było już tak fajnie!! Wczoraj byłam u koleżanki która urodziła 07.04 synusia - boże jaki on słodziutki!!! te malutkie paluszki, te piętki.. ach!! Już się nie mogę doczekać swojego !!!

Ale pogoda się nam popsuła.... a było już tak fajnie!! Wczoraj byłam u koleżanki która urodziła 07.04 synusia - boże jaki on słodziutki!!! te malutkie paluszki, te piętki.. ach!! Już się nie mogę doczekać swojego !!!

Niech jeszcze Twoje maleństwo troszeczkę posiedzi w brzuszku... nigdzie mu sie jeszcze nie śpieszy ;-)

Kasialle, Małpko gratuluję małych kobiet pod serduszkiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Witajcie Mamusie;)
Moze jeszcze ktos mnie tutaj pamieta...
Za miesiac znowu bede mogla starac ie o Malenstwo wiec postanowilam wrocic na forum, oczywiscie najpierw postanowilam zobaczyc co u was slychac, bo do wrześniowek juz zawsze bede miala sentyment...
Ogladalam Wasze Malenstwa i Wasze brzuszki, piekne widoki:)
Trzymajcie sie cieplutko i zycze wszystkim i kazdej z osobna powodzenia:)

Małapralinka ostatnio jakoś tak sobie o Tobie myślałam, trzymam kciuki za udane starania a potem za spokojny czas oczekiwania na Malucha:tak::tak::tak::tak:Daj znać co jakiś czas, co u Ciebie:tak::tak::tak::tak:

a powie mi któraś mamcia czy takie nie wiem co to jest w moim przypadku,przeziębienie czy cos gorszego jest grożne dla mojej kruszynki? bo ja sie tak o nią martwie że zrobioę jej krzywdę :(
Beti spokojnie, myślę że każða ciężarna chociaż raz w czasie ciąży była zainfekowana, ja na samym początku miałam zawalone zatoki i bioparx, a na etapie przeziębienia to w ogóle żadnych leków nie podają tylko domowe sposoby i odpoczynek, więc bez stresu;-);-);-);-)

ja jakaś rozdrażniona od dwóch dni chodzę, normalnie hormony mnie chyba wykończą...:-(

Niech jeszcze Twoje maleństwo troszeczkę posiedzi w brzuszku... nigdzie mu sie jeszcze nie śpieszy ;-)

O tak niech siedzi sobie tam do końca!!!
Ja swój poprzedni termin miałam 2 tygodnie przed nią, a więc tak mi się jakoś dziwnie na serduchu zrobiło - mój maluszek miałby już prawie miesiąc..
No ale teraz dostalam od Boga drugą szansę być mamą i z tego powodu jestem bardzo szczęśliwa!!

Właśnie zrobiłam sobie chwilkę przerwy w pisaniu pracy i weszłam na bb.:tak: Nom co do pogody to fakt do du.y, nawet z domu nie chce sie wyjsc:dry: Ja właśnie wypiłam kawkę rozpuszczalną z dużą ilością mleka i troszke mnie to postawiło na nogi, bo od rana nieprzytomna chodziłam.
Malapralinko oczywiscie, że o Tobie pamiętam:tak: Udanych staranek o maluszka życze:)
Kerna udanej wizyty życzę:)
Monia ja też nie zawsze czuję jak dzidzia się rusza, zwykle wieczorem jak leże i nie mysle o tym to czuje wariacje w brzuszku, a w ciągu dnia cisza.
Karolina współczuje remontu, ale musisz przez to przejsc, by miec śliczne mieszkanko.:tak: Ja za tydzień jade do domu i będe szykowała pokoik dla dziecka, na szczęście pracowników nie będe musiała pilnować, bo teść z moim ukochanym będą go robić:-), ale i tak obiadki, kawki, herbatki bede musiała robic i sprzatać ten syf później echhh.
Co do płci maluszków to we wrześniu prawie same babki się urodzą hehe:-D
Dobra lece cos zjesc i pisac dalej prace takze do wieczorka:)

U nas też rano pięknie słonko świeciło a teraz burza:dry::dry:
Co do ruchów to regularne musza być chyba od 28tc dopero:tak: jeszcze czasu a czasu;-)
Beti nie martw się. Przeziębienie nie zaszkodzi maluchowi o ile nie łykasz jakiś tabletek:tak:

Tak Monia. Mnie pani ginekolog powiedziala ostatnio, ze dzidzia na tym etapie moze sie ruszac jednego dnia intensywnie - innego w ogole ;-) Tak wiec spokojna glowa.. :-)

Ja wlasnie wrocilam z zakupow - kupilam bluze w rozm. xl - bo tylko w takiej sie zapinam,a ze byla w przecenie wiec why not :-) Dziwi mie tylko to, ze w ciazy polubilam rozowy kolor :-D a przeciez bede miec synusia. Jenki, jak to mi sie w glowie poprzestawialo :-)

Hej mamusie!!
Ja wlasnei zrobilam spagetti na obiad i na zakupach bylam a teraz ruszyc sie nie moge tak biodro mnie boli:/ jak siadlam tak juz nie wstane az mnie przestanie bolec:/.Jak nie urok to sraczka:/.
Teraz poczytam co tam u was.Milego dnia

reklama
Hejo.
Malapralinko pamietamy i trzymymy kciuki.

Dziewczyny ja tez nie czuje regularnych ruchow jeden dzien sa w inny ich nie ma.
Ja juz dzisiaj po wizycie, plci nie znam bo dzidzia nogi zacisnela i koniec, wazy ok 375 g. A ja przytylam od poczatku ciazy rowno 4 kilo. Wszystko z baby ok. Za 3 tyg wybieram sie do centrum prenatologii beda tam sprawdzac wszystkie organy i serce.

Gratuluje wszystkim mamom poznania plci.

Do góry