reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Marja bardzo ładne spodnie ale jak dla mnie to nogawik za krótkie ja chyba żadnych spodni na siebie nie dostanę ja muszę mić min 85 długie i to jescze są przykrótkie chce się ktoś nogami zamienić?:-D

no i oczywiście gratuluję już odbytych i życzę powodzenia na dzisiejszych wizytach i badaniach usg wszystkim mamusiom :)
Kasialle, ja za tydzień idę prywatnie to moje Maleństwo też powinno mieć wtedy jakieś 6cm z haczykiem (12-13 tc) i mam nadzieję zobaczyć więcej, teraz to tak 5 min a prywatnie to kilkanaście minut no i filmik dostanę i zdjęcia (z synkiem jak robiłam to mam taki cudowny film, że hmmmm). A czy Tobie teraz powiedzieli który to tydzień ciąży? i czy zgadza się z tym wyliczonym wg OM? bo u mnie jest tydzień mniejsze Maleństwo, ale na razie się nie martwię, bo pewnie to wina sprzętu.
Powiedziec to nie powiedziała, sama podglądnęłam na monitorze że jak mierzyła główkę to był 14w1d czyli wychodzi że nasza dzidźka jest większa niż z OM ale tym bym się zupełnie nieprzejmowała bo to tylko człowiek tam klika i kliknie 2mm dalej i już wychodzi inny wynik. Z synkiem jak chodziłam to mnie tak gin nastraszył że taki wielki i że kolos będzie ponad 4kg, to się tak wystraszyłam że nawet witaminy odstawiłam bo mi powiedział że to może byc od witamin i co... urodziłam cudownego chłopczyka 3420, także tym to naprawdę bym się nie przejmowała, to są tylko przybliżone pomiary i szacunek wagi więc jeśli znacząco nie odbiega od normy (tydzień w tą czy w tą) to jest jak najbardziej OK :-)

mi trzy razy zmieniali termin porodu.....1 listopad, 6, potem 7. Nie wiem co to ma do rzeczy....
dokładnie, ja miałam termin na 4.06 wg OM a według USG to już w maju miałam urodzic, jedno z USG mówiło że nawet 17.05 <smiechu warte> A urodziłam 13.06 także tymi terminami to w ogóle głowy bym sobie nie zaprzątała. Wiecie że tylko 5% dzieci rodzi się w wyznaczonym terminie...

Ja teraz z innej beczki;-) Z racji tego ze jestem ciagle głodna, to poruszam temat obiadu:cool: Ja dzis na obiad mam placki ziemniaczane z kwaśna smietaną:-p;-)
mmm,ymmm, pycha!​

reklama
o też bym sobie zjadła, tylko kto mi zrobi taki pyszny obiadek??!! :zawstydzona/y: wiecie jak ja przychodzę o 16.00 z pracy i mam jeszcze obiad robic to mnie skręca, a tu jeszcze mały berbec mi bardzo chce pomóc, to nie jest łatwe :-)

Do góry