reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Czesc dziewczynki
ja dzisiaj wyspana ,juz po sniadanku)))
no i zaczelam fisiowac, bo wszystkieczuja ruchy dziecka a ja nie (((((, co prawda to moja 1 tak wysoka ciaza, no i jestem "przy kosci" ale zaczynam wpadac w panike

kochana nie przejmuj się ja tez nie czuję i to juz od kilku dni ale nasze dziecie pewnie jest takie leniwe jak jego rodzice heheh :)

witam z rana będę wieczorkiem bo teraz jade do urzędu i do koleżanki potem pewnie do mamy i tak zejdzie :)
miłego dnia wam życzę :)

reklama
Hej dziewuszki :-)

Witam serdecznie nowe koleżanki, ależ nas przybywa! Bociany odlecą a nam narodzą się we wrześniu maluszki, ciekawe jak to możliwe ;-)
Miałam wczoraj wspaniały dzień, wyszło spontanicznie....Usłyszałam w Radio Plus o akcji , która się odbędzie w Sosnowcu w Plazie "Szczęsliwe Macierzyństwo" organizowanej przez Fundację Odety Moro-Figurskiej Fundacja Szczęśliwe Macierzyństwo
Oferowali możliwość wykonania min USG 4D , konkursy i mnóstwo porad, pokazów.
Pojechaliśmy z TŻ około 15 i odrazu zapisaliśmy się na USG 4D, okazało się że jest ogromna lista kolejkowa, zaproponowali USG 2D, ale ja się uparłam, że poczekam ;-)
W tym czasie, oglądaliśmy wszystkie stoiska związane z macierzyństwem, opieką, modą, pielęgnacją dziecka. Bardzo przypadły mi do gustu pokazy wizażu dla przyszłych mam, czyli dla mnie ;-) Ciuszki prezentowała firma HappyMum ( Happy mum - odzież ciążowa, odzież dla dzieci, moda ciążowa. Sklep, forum, porady ciążowe. ) - znałam te ubrania z netu, ale nie odważyłam się nic zamówić, ale tam obejrzałam te ubranka na żywo i przymierzałam. Dziewczyny , one są rewelacyjne- w gatunku, kroju, szyciu....Super. I zachorowałam na kilka szmatek, są drogie przyznam, ale coś wybiorę bo leżą fantastycznie i co ważne sa polecane do noszenia także bez brzuszka i sa śliczne.
Czekaliśmy około 1.5 h zwiedzając, oglądając stoiska, wszyscy bardzo mili, częstowali wodą mineralną, wygodne fotele dla mamuś, czasopisma za friko, odpowiedzi specjalistów na wszelakie pytania. No raj dla ciężarówek :-D
I najważniejsze, USG - na 70 % mamy dziewuszkę , jestem przehappy :-D Ale jeszcze zostaje 30% wiec spokojnie, może będzie słodki synuś ;-)
Maluszek ma 260 gr, słodko bawił się noskiem, zadzierał go paluszkiem, wyglądało to przesłodko, i wyjątkowo sie wiercił , bo mamuska pojadłą wielki talerz naleśników z truskawkami i serkiem tuż przed badaniem, tam w markecie. I nie mam łądnego ujęcia dzidzi 3D, bo sa ruszone, ale za to 2 krótkie filmiki, igraszek bejbika.
I na koniec wygralismy nagrode główną w konkursie pytan, odpowiedziałam na pytania i mamy cudną wanienkę ze stelażem, termometrem i korkiem firmy DisneyBaby. Jest cuuudna, stoi teraz na środku pokoju i się nią zachwycamy i cieszymy jak dzieciaki :-D

Dziewczyny polecam, jak bedzie taka akcja jedzcie, bo naprawdę warto ! :-)Były tez pokazy noesznia dzieci w chustach, zainteresowałam się tym bardzo.

Pozdrawiam Was cieplutko i życzę , bajkowej niedzieli ! :-)

wanienki gratuluje bo to mily prezencik

ale tak na 100000 % gratuluje coreczki bo mysle ze juz tak zostanie
a tak wogole to akcja milusia

Zauważyłam też im więcej głaszcze brzuch tym bardziej się stawia.
Te moje głaskania chyba powodują częstsze skurcze macicy.
najlepiej go wcale nie dotykaj
ja oprocz smarowania kremem nie dotykam brzucha wcale,no chyba ze leze to poloze reke i zaczepiam mala do wspolnej zabawy

masowanie brzucha powoduje powstawanie skurczy macicy a to jest jak juz wiesz zagrozenie wczesniejszego porodu

Pati26, olcia23, pysia_23, KasikN82, dorotka.1, onionek , skrzat, Beniaminka, beti14011984, Ritka, agamati1, sylwia781122, Kerna, ollga , wstretnamalpa , Taka_ja , monia.gryc , calineczka27, magdah , gosia211, tosia1, 22marietta, paulka24 , Kasias88 , myszka6184, KasikN82, JolaMi Pisze juz jako mezatka :) Kochane bardzo wam dziekuje za kciukaski i zyczenia - mam nadzieje ,ze nikogo nie pominelam :) Ślub był piękny ,normalnie bajka hehe nie obyło się bez śmiechu i przygód ale było pięknie. Juz ogarneliśmy domek i jest az albo tylko jedna sciana do malowania hehe. Teraz tylko zmiana wszystkich dokumentow czyli mniej przyjemna strona ślubu i juz oficjalnie wszedzie bede miala zmienione nazwisko heh . Zmeczona ale szczesliwa , zdjecia ze ślubu bede miala jutro albo we wtorek wiec tak jak obiecalam wstawie , wstawie tez swoj brzuszek bo jest juz spory heh :) Gratuluje poznania plci i udanych wizyt oraz witam nowe mamy.

jeszcze raz gratki
super ze wsio sie udalo

Zdrówka życzę Jacusiowi. Oby to chodziło o ząbki.

/QUOTE]
Dziękujemy, gorączka spadła zaraz po przebudzeniu, więc stwierdziliśmy, że skoro takie ładne słonko to na spacer się wybierzemy, humor Jacka doskonały, a tu po spacerze znów 38,8:-:)-:)-:)-:)-:)-(normalnie dolinka, teraz mu spadła poniżej 38(po środkach przeciwgorączkowych)dostał swój bebilon pepti, wypił 100ml. i zasnął, zobaczymy jak będzie nocka. W gardło nie dał sobie zajrzeć:-:)-(jak do jutra się nic nie zmieni to nas czeka wyprawa do lekarza, a tu auto jeszcze się popsuło, alternator siadł i dobrze, żę mój M. sprawdził napięcie, bo mieliśmy jechać i mógłby się zapalić, bo za mocno ładował wrrrrrrrrrrrrrrrr:baffled::baffled:dopiero od mechanika wyszedł:baffled::baffled::baffled:

A Małpko mój wyrodny mąż na propozycję zamiany zareagował z ożywieniem i uznał to za miłe urozmaicenie, co za wredzizna;-);-);-);-)

to zdrowka dla malutkiego

Dziewczyny ja tak z innej beczki, czy orientujecie sie czy ciezarna ma szanse na kredyt mieszkaniowy w banku, np. w pko bp ?

ja nie pomoge,mam doradce w banku

Czesc dziewczynki
ja dzisiaj wyspana ,juz po sniadanku)))
no i zaczelam fisiowac, bo wszystkieczuja ruchy dziecka a ja nie (((((, co prawda to moja 1 tak wysoka ciaza, no i jestem "przy kosci" ale zaczynam wpadac w panike

nastepna
normalnie do dupek Wam dziewczyny nakopie
wsio jest napewno oki,nawet tych czarnych scenariuszy do glow prosze mi nie dopuszczac
narazie dziecko ma jak w wannie,jak bedzie mial jak w misce to poczujecie porzadnie i jeszcze nie raz Wam sie odechce po kopniaku pod zebro

dzien dobry
dzwonie dzis po wyniki
trzymajcie kciuki plis

Witam poniedziałkowo :-) Za oknem piękne słońce, ale jeszcze zimno. Dzisiaj idę na moje mieszkanko pilnować montażu rolet, chcę to zrobić przed malowaniem. Tymczasem i tak spokojnie mieszkamy u TŻ, pozniej jedno mieszkanko wynajmiemy, bo trudno placic za dwa mieszkania, drożyzna :-/
Coś kicham i kaszlę, zapodam sobie cebulowy syrop kupię *spam* syrop z malin i czosnku, nie chcę się całkiem rozłożyć.
Sylwia i Betti , nie denerwujcie się brakiem odczuwania ruchów maluszka. Pierwiastki odczuwają je dużo później a bywa że właśnie koło 22 tygodnia. Mój dzidziuś wczoraj zrobił przerwę i wcale go nie czułam, i to tez jest OK

Życzę Wam na dzisiaj dużo słonca i pogody za oknem i w serduszku :-)
Dorotko doczytałam teraz, mocno, mocno trzymam kciuki i prosze daj znać jak wyniki i w ogóle :-)

Ostatnia edycja:
Beniaminko dam Wam znac napewno
ale bede dzwonic dopiero miedzy 13 a14
na 14 mam do pracy,wiec moze bedzie tak ze odezwe sie dopiero wieczorem jak wroce po 19

Będziemy ciepliwie czekac Dorotko :-) I dziękuję dziewczyny za gratulacje dziewuszki...i z całego serca pragnę, by to własnie było te 1000% :-D

Witam Mamuśki w nowym tygodniu!

Nic nie wiem co się u Was dzieje... jakoś wciąż nie mam okazji dłużej posiedzieć na BB. Weekend był tak piękny, że prawie całe dwa dni spędziłam na pracach w ogrodzie i na balkonie - troszkę się nawet opaliłam.
Nareszcie posegregowałam ostatecznie ciuszki od szwagierki i już wiem, które zatrzymam. Tak to kilka wielkich worków walało się po piwnicy. Te, które zostają u nas przeprałam bo w końcu po kilku latach leżenia na strychu należało im się.

Co do Bejbika to zdarza mu się tak kopnąć, że widać to na moim brzuchu :tak: a poza tym jest niesamowicie ruchliwy. Za to znów ma zmowę milczenia wobec Taty :-D

Życzę miłego dnia!

Ostatnia edycja:
Witam
Dorotko- kciuki mocno zaciśnięte
Ja po wczorajszym spacerku w ogóle humor straciłam.
Ledwie wyszliśmy z domu brzuch twardy jak skała i tak co chwilę przez całą drogę.
Po godzinie już wróciliśmy do domku położyłam się i jak ręka odjął.
Potem pochodziłam po domu robiłam kolacje i znowu kamień w brzuchu.
Nosz....
Ledwo ruszę d... z łóżka już mam brzuchol jak kamień i do tego czuję takie ciągnięcie w dół.
Cholera jasna przecież nie dam rady leżeć plackiem cały dzionek.
Tyle spraw na głowie, tyle rzeczy do załatwienia a T. wiecznie w pracy.
Nikt mi nie posprząta nie ugotuje i nie zrobi pranie.
Pogoda ładniusuia dziś a wczoraj z rańca był przymrozek i kwiatki turki zasadzone w ogrodzie zmarzły i łepki mają zwisające ku ziemi i wogóle marnie wyglądaja.
Już prawie maj a tu takie psikusy pogoda robi.
Ja chcąc nie chcąc muszę podreptać do miasta wyrobić sobie nowe druczki w książeczce zdrowia na recepty, bo juz mam pusto.

Co do Bejbika to zdarza mu się tak kopnąć, że widać to na moim brzuchu :tak: a poza tym jest niesamowicie ruchliwy. Za to znów ma zmowę milczenia wobec Taty :-D

Życzę miłego dnia!

U mnie jest podobnie mały straqsznie się wierci a jak tylko usłyszy tate albo poczuje jego rękę to nieruchomieje :-) Wogóle nie chce się do niego odzywać... chociaż rza czy dwa dał o sobie znać ale krótko

Dorotka kciuki cały czas zaciśnięte ;-)

Pysiu, ja na to twardnienie brzuszka dostałam Nospę, i działa od razu brzuszek robi się luźniejszy, tylko pic mie się chce bardziej po tej nospie. Zapytaj lekarza, chcby telefonicznie moze coś oprócz magnezu Ci zapisze.

reklama
Do góry