reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Gratuluje poznania płci!
Ja czekam na pyrki i zaraz jem obiadek. Ślinka mi cieknie na rybke.
Ja to dentka jestem. Robiłam ciasto na karpatke i czekając aż wystygnie krem i ciasto zasnełam nie wiem kiedy i jak. Gdyby nie Mąż spałabym jeszcze.
Małpeczko cierpliwości a sie uda.

Kurcze! Ja też przysnełam!
Dalej okropnie boli mnie krzyż - kłuje, dretwieje noga! Wczoraj przy okazji wizyty z dzieckiem zapytałam lekarke, co w takim przypadku moge brać - ona mi na to, że te wszystkie maści przeciwbólowe i przeciwzapalne (typu fastum) - moge! A wy jak myślicie? Ja sie boje tym smarować! Ale czuje sie jak kaleka - nie moge sie zgiąć, każdy nieostrożny ruch kończy sie bólem. Co robić?

reklama
cześć Dziewczynki! witam nowe Mamusie a pozdrawiam wszystkie! :-)
Wszystkiego naj, naj nowym mężatkom.. :-)
ja mam dzis okropny dzień, strasznie nerwowy... a to co najgorsze, strasznie się zawiodłam na moim M... szkoda gadać.. wyć mi się chce i tyle... dzis mamy gości... i cóż... wszystko na mojej głowie.. tzn nic... miałam zrobić jakieś sałatki itp, ale ja się nie będę dopraszać o podstawowe rzeczy..mam dosyć usługiwania itp a w zamian słuchania tylko pretensji... cóż każdy postępuje tak jak jest wychowany.. a rodzice czasem popełniają błędy przy wychowywaniu swoich synusiów.. sorki, ale musiałam się wyżyć...

Marja, Korba życzę wam wszystkiego dobrego na tej nowej drodze życia!!
U mnie pogoda dziś ładniusia dopiero wróciłam z wędrówki Jeremiaszek kopie już tak fajnie że jak sie położę to nawet mój M widzi że brzunio sie unosi:) wczoraj M rozmawiał sobie z "brzusiem" i dostał serię naprawdę mocnych kopniaczków... martwiłam się że mam mały brzusio a teraz każdego ranka większy... ale fajniutko będzie się czym chwalić sąsiedzi wkońcu zobaczą:p... a wam jak mija dzionek i samopoczucie?

tosia nie denerwuj się, myśl o maleństwie! my kobiety dobrze wiemy jacy są mężczyźni:( ale my musimy być silne i też czasami stawiać na swoim wiem jak się czujesz bo od poniedziałku otwieram firme mój M miał mi w tym pomóc (szyldy, ulotki, reklamy itp..) okazało się że zapomniał i obiecał już coś koledze... też od rana sie popłkałam ale doszłam do wniosku że wszystkie moje uczucia odczuwa maluszek i stanełam na nogi bo wiem że sama dam rade i też czasami moge zapomnieć że miałam pomóc jemu.

Ostatnia edycja:
ma byliśmy na obiadku u teściówki i potem w leroyu zakupiłam se doniczki i ziemie i zaraz mykam na balkon przesadzać kwiatuszki,no i w biedronce na zakupach byliśmy bo robie ciasto a nie mam składników a ludzi od groma szok :)
no i o21 przychodzi kuzyn mojego i będą pić wódkę ble i jak zawsze będa mnie wnerwiać heheh ale ja se będę w tym czasie układać w szafie bo nie chce mi sie z nimi siedzieć heheh....

Ritka ja dostałam zalecenie na maść o nazwie ZEEL. Jest droga bo prawie 40zl ale baaaaaardzo (przynajmniej dla mnie) skuteczna i wydajna. Mi pomaga na moje bóle. Mi rehabilitant zalecił jeszcze na takie bóle kręgosłupa ćwiczenia tego typu : przylgnąć całymi plecami i napierać na ściane wyprostowana albo "kotka" robić bo nam sie powoli tworzy lordoza i dlatego może boleć.

A ja spanikowalam i polecialam dzis do szpitala ( poniewaz za dwa dni wybieram sie w podroz do Polski, nie chcialam niespodzianek w podrozy) i okazalo sie , ze dzidzia jest jak najbardziej zdrowa i rusza sie jak szalona, u mnie lozysko zeszlo na przednia strone macicy i to moze byc przyczyna , ze slabiej czuje dzidzie.

Kurcze! Ja też przysnełam!
Dalej okropnie boli mnie krzyż - kłuje, dretwieje noga! Wczoraj przy okazji wizyty z dzieckiem zapytałam lekarke, co w takim przypadku moge brać - ona mi na to, że te wszystkie maści przeciwbólowe i przeciwzapalne (typu fastum) - moge! A wy jak myślicie? Ja sie boje tym smarować! Ale czuje sie jak kaleka - nie moge sie zgiąć, każdy nieostrożny ruch kończy sie bólem. Co robić?
Ja na poczatku ciazy mialam zapalenie nerwu kulszowego i lekarka kazala mi wygrzewac plecy, lezalam godzinami na termobutelce z goraca woda, nagrzewalam tez lampa podczerwona i po kilku dniach przeszlo.

witam mamusie!!
padam na twarz,dzisaj corci 6 ur wyprawialam i bylo sporo osbo i sie troche narobilam i wlasnie obiadek jem raczej obiado-kolacje:)ale i tak ejstem szczesliwa bo cocria miala piekny dzien,zjem zupe i klade sie na tapczan i lukam w tv!
Milego wieczorku!!

reklama
cześć Dziewczynki! witam nowe Mamusie a pozdrawiam wszystkie! :-)
Wszystkiego naj, naj nowym mężatkom.. :-)
ja mam dzis okropny dzień, strasznie nerwowy... a to co najgorsze, strasznie się zawiodłam na moim M... szkoda gadać.. wyć mi się chce i tyle... dzis mamy gości... i cóż... wszystko na mojej głowie.. tzn nic... miałam zrobić jakieś sałatki itp, ale ja się nie będę dopraszać o podstawowe rzeczy..mam dosyć usługiwania itp a w zamian słuchania tylko pretensji... cóż każdy postępuje tak jak jest wychowany.. a rodzice czasem popełniają błędy przy wychowywaniu swoich synusiów.. sorki, ale musiałam się wyżyć...
tosia, nie przejmuj sie, mnie moj tez czasami tak wkurzy ze az sie dziwie ze za niego wyszłam, ale potem złość mija i znowu love and love :)

świeżym mężatkom gratulacje :)

mamom ktore sie martwią o ruchy dzidzi, mi wczoraj gin powiedział ze od 22 tyg. powinnam juz czuc maluszka codziennie

Do góry