reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Czy zamierzacie chodzić do szkoły rodzenia? Chyba fajna rzecz! Ale wczoraj dowiedziałam sie, że w szkole przy szpitalu, gdzie zamierzam rodzić zajecia trwają przez 6 tygodni, 4 razy w tygodniu po 2,5 godz.. Strasznie dużo!!! Tym bardziej mieszkam 25 km od Lublina i takie codzienne dojeżdżanie to koszmar!
Wow sporo macie zajęć.
Jak u mnie to 9 spotkań raz w tygodniu po 2 godzinki z czego godzinka to ćwiczenia a godzinka teoria.
W 1 ciąży odbyłam cały kurs wiadomo przyda się w 2 ciąży tylko ćwiczenia mnie interesowały, aby się porozciągać tu i ówdzie i przygotować do porodu a teorie sobie odpuściłam bo wiem jak poród wygląda i jak opiekować się maluszkiem.Tym razem także opłace połowe kursu tylko ćwiczenia a z części teoretycznej będę do domu szła i już.
Na pewno watro poćwiczyć pod okiem położnej i przygotować ciało do porodu :)

reklama
u mnie synek :) pozniej opisze ci i jak ale wszystko oki :)
Super:-), gratulacje.

Witam słonecznie i gratuluje dobrych wieści i poznania płci :D Ja byłam u fryzjera bo dzis o 15 mam zdjecia probne :D I w gratisie zrobiła mi makijaż :) Jak przyszlam do domku to moj stwierdzil kurcze ale ślicznotka hehe a ja mu mówie zapamietaj bo jutro juz tak nie bedzie :) A on pyta dlaczego czy Patrycja sie obraziła ,że mnie jutro nie umaluje :) I sie uśmiałam tak ,że aż maluszek fikał jak nie wiem :) Kasias ja tez mam wizyte na wtorek więc będziemy razem poznawały płeć :) Powiem wam ,że nawet moja mama już zaczeła mówić w rodzaju męskim do maleństwa :) No ale zobaczymy. Oj kucharz w kuchni siedzi i właśnie robi krem grzybowy na jutro i tak cudnie mi tu pachnie ,że chyba zwariuje zaraz :)

Korba, ale Ci zazdroszczę jutrzejszego dnia. Szkoda, że nie można cofnąć czasu o rok:-(. A w ogóle to same pyszności będziesz jutro wcinała:tak:, na samą myśl się oblizuje:-D

Witam w piątkowy wieczór :)
GRATULUJĘ UDANYCH WIZYT I POZNANIA PŁCI!!!! też chciałabym już wiedzieć, co i jak, ale muszę poczekać do poniedziałkowego popołudnia ;(
Gizela - dobrze, że przez weekend będziesz w domciu, bo i tak nic by przy tobie nie robili. A tak w poniedziałek zrobią potrzebne badania. Trzymam kciuki, aby wyniki były ok.!!!

Miłego wieczoru :)

witm dziewczynki ..mnie brzuch dalej pobolewa i nie weim co mam o tym myśleć ...wczoraj doczytałam że mam szyjke zamkniętą ale miękką z otwartym ujściem wewnętrznym i dlatego mam się oszczędzać a jak ja mam to zrobić przy dwójce dzieci ,kurcze czemu u mnie zawsze musi być coś ...dziś aż się popłakałam !!!!

Gratuluje poznania płci ja dowiem się w połowie maja !!!!

No Oliwka to faktycznie jak to masz zrobic przy dwójce takich maluszków. Ja usłyszałam to samo ale u mnie jest o wiele prościej dlatego, że w domu sami dorośli. Jeszcze mi pomogą.
Ale czy oprócz oszczędzania przepisał Ci coś jeszcze jakieś leki?

Dziewczynki potrzebuje pomocy- porady... Dosc mocno boli mnie dół brzucha w okolicy pęcherza, najbardziej jak wstaje np z łóżka czy chodze... To takie wrażenie jak bym z 5 godzin nie robiła siku i wszystko juz by mnie bolała... Lekarka przepisała mi asmag który mam brac 2 razy dziennie ale kurcze nie widze poprawy i zaczynam sie martwic zwłaszcza ze w poniedzialek mamy jechac na urlop :(((( z pierwsza niunia tak nie maiłam.... A ten ból jest dość mocny, czy któraś z was tez tak ma????????????

Gratuluje dziewczyny udanych wizyt a Pati wymarzonej dziewuszki ;-)

gratuluje coreczki

będziemy mieli synka Piotrusia waży prawie pół kilograma i 25 cm długi zdrów jak ryba

gratki synusia

To i ja melduję się po wczorajszej wizycie... niby wszystko jest ok ale mam mieszane uczucia... Po pierwsze doktor znalazł siusiaka więc u mnie będzie CHŁOPAK :) z czego bardzo się cieszę... na usg lekarz nie znalazł nic niepokojącego serducho w porządku mały waży 300 g (20tc) szyjka w porządku i tu jest koniec dobrych wieści... morfologia niezbyt zachwycająca mam przepisanych ogrom leków o trudnej nazwie, z wagą spadłam 1,1 kg. a ciśnienie jak u nieboszczyka (położna mierzyła 2 razy i było 95/80):-( no i do tego Wtor ułożył się w pozycji miednicowej (czy jakoś tak) i tak nie wiem co to znaczy ale lekarz powiedział że jak się nie odwróci to będzie CC...

A tak pozatym to gratuluję wszystkim udanych wizyt :-) widzę że coraz bardziej kolorowo robi się na liście wrześniówek

gratki synka
a co do polozenia plodu to spokojnie,przewaznie po 28tc sie obracają,najdalej do 35
ale im mniejsze tym latwiej sie obrocic

dziendobry dziewczynki... mam pytanko bo w sumie przez cale te czekanie na wyniki i na amnio calkiem zaniedbalam morfologie i mocz nawet krzywej cukrowej czy jak to sie nazywa nie mam zrobionej.... sluchajcie powinnam to robic w miedzyczasie oczekiwan bo z tego wszystkiego nie pytalam zadnego z 5 lekarzy ktorych mnie ogladalo.....??

morfologie i mocz dla spokoju zrob

a test obciazenia glukozy robi sie miedzy 24 a 26 tc wypijajac 50 miligramow glukozy i po 1 godz sprawdza sie glukoze we krwi,a i jeszcze jedno jesli wychodzi zle to sprawdza sie wypijając 75 miligramow glukozy i bada sie po 2 godzinach
jesli i to wychodzi zle to dopiero robią Ci w szpitalu krzywa cukrową
mysle ze w miare jasno to wyjasnilam

caluski i trzymam kciuki za amnio

i nie ma to nic wspolnego z glukozą na czczo po nocy

witm dziewczynki ..mnie brzuch dalej pobolewa i nie weim co mam o tym myśleć ...wczoraj doczytałam że mam szyjke zamkniętą ale miękką z otwartym ujściem wewnętrznym i dlatego mam się oszczędzać a jak ja mam to zrobić przy dwójce dzieci ,kurcze czemu u mnie zawsze musi być coś ...dziś aż się popłakałam !!!!

Gratuluje poznania płci ja dowiem się w połowie maja !!!!

no nie da sie bardzo lezec przy dwojce,ale w miare mozliwosci staraj sie

Trixi witaj,dobrze ze juz jestes,poglaskaj brzunio

milego wieczoru
u mnie synek :) pozniej opisze ci i jak ale wszystko oki :)

gratki synka

Dziewczynki potrzebuje pomocy- porady... Dosc mocno boli mnie dół brzucha w okolicy pęcherza, najbardziej jak wstaje np z łóżka czy chodze... To takie wrażenie jak bym z 5 godzin nie robiła siku i wszystko juz by mnie bolała... Lekarka przepisała mi asmag który mam brac 2 razy dziennie ale kurcze nie widze poprawy i zaczynam sie martwic zwłaszcza ze w poniedzialek mamy jechac na urlop :(((( z pierwsza niunia tak nie maiłam.... A ten ból jest dość mocny, czy któraś z was tez tak ma????????????

Asiek żadnego bólu brzucha nie należy lekceważyc i na nic tu nasze rady czy któraś tak miała. Mnie też wydawało sie, że brzuch mnie pobolewa, że to macica rośnie, że wiązadła, że tak musi byc a okazało się zupełnie coś innego.
Najlepiej podjedź do szpitala jeśli ból jest silny masz do tego prawo.

wiec opisze wizyte tak z grubsza, badanie trwało ok 30 min, wszystko ok, żadnych wad gin nie stwierdził próbował maluszka obudzić bo tak sie wtulił, że nie mogł dokładnie serca zbadać, jak tam troszke na brzuszek naciskał to mały się budził i jeszcze bardziej sie wciskał i dalej spał :) kazał mi przyjść po weekendzie majowym na zbadanie tego serduszka juz bez pieniązków bo juz dzis za całe badanie zapłaciłam 200zł, dostałam zdjęcie , filmik i w ogóle jestem bardzo heppy

potem troszkę teść mnie wkurzył, bo mąż zadzownił powiedzieć że bedzie wnuczek on troche podchmielony zaraz do mnie dzwoni i sie pyta czy to prawda że bedzie wnuczek, ja mu że tak, a on że szkoda i czy nie mozna jeszcze płci zamienić i w ogóle jakies głupoty gadał, tak to strasznie dziadkiem chciał zostać a teraz mu płeć nie pasuje, powiedziałam że jak tak bardzo dziweczynke chciał to mógł sobie zrobić :)

reklama
dobry wieczór:)
Ale wam zazdroszczę że juz znacie płeć dziecka...ja już nie mogę sie doczekać. Chociaż i tak cały czas mówię "mała" lub "Lenka", takie mam silne przeczucie że to dziewczynka. Do 5 maja musze wytrzymać.
A co do położenia dziecka to mała jest cały czas na dole. Jeszcze jej daleko do pępka. Kopniaki są już na tyle silne że czuć pod ręką. Super uczucie. Trza się teraz nacieszyć bo wiem ze po pierwszym porodzie bardzo mi tego brakowało i odruchowo łapałam się za brzuch nawet jak mi jelita "jeździły" :)

Do góry