reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Pysie ale bym zjadła pomidorówke... podziel sie :))

zapraszam też mam pyszną :) dostałam od mamy heheh :)

Cześć dziewczynki. Dziękuję bardzo za miłe powitanie:-). Byłam dziś na wizycie u ginka i trochę mi spokojniej, bo powiedział że wszystko w porządku i wyniki też dobre. Zmarzłam okropnie w drodze powrotnej, bo pogoda u nas to dziś bardzo wiele do życzenia pozostawia- leje i wieje mimo, że słoneczko niby świeci....hm...chyba nici ze spacerku.
Już się nie mogę doczekać tego usg, a mam dopiero 6go maja.Chciałabym już wiedzieć czy wszystko ok z maluszkiem, bo ciągle nie czuję ruchów a to już 18 tydzień. Lekarz mówi że jest ok, a ja nie wiem, chciałabym poczuć malucha i wiedzieć że u niego wszystko dobrze czy któraś z was czekała tak długo?
I jeszcze jedno pytanko- bierzecie jakieś witaminki? bo jak zapytałam lekarza to powiedział że nie potrzebuję, bo wyniki dobre ale jak chcę to mogę. No i tak sobie pomyślałam że na tym przednówku to witaminek mało, dzidziuś też potrzebuje, więco może bym cosik brała, tylko co? powiedzcie co dobre...

witam nową mamę bo nie pamietam czy się wcześniej witałam :) no i gratki udanej wizytki :)

a co do witaminek ja od początku po odstawieniu kwasu biorę falvit mama

Ponoć na lewym boku jest najbardziej korzystnie a ja co się w nocy przebudzę to leżę na plecach co jest najmniej dla dzidzi korzystne ehhh.Paranoja jakaś...
No ale przecież nie mam wpływu na to, zasypiam na boku a i tak się przekręcam na plecy we śnie i tak w kółko.
Ja również kupuję Falvit Mama porównałam skład witaminek dla ciężarnych oraz cenę i wole Falvit bo po co przepłacać za inny suplement o podobnych właściwościach a sporo droższy.

ja tez często sie budzę na plecach i lubię ogółem na nich spać a czemu nioe mozna?????? no ale na lewym boku lubie najbardziej :)

KAROLINKARE normalnie ci współczuję...mogę cie tylko przytulić do serca....
No i jestem... JEST SYNEK MICHAŁEK!!!!! CHŁOPAK ZDRÓW JAK RYBA:tak:....serce jak dzwon i wszystko inne w porządku....siedziałam u niej ok.20min.
A ja jutro idę do szpitala na badania i jak one też wyjdą żle to Poznań mnie czeka..."jak nie urok to sraczka" Dość ,że nie mam kasy to musiałam kupić piżamkę i kapcie.... i to na siłę bo nie podoba mi sie ale nie mam wyboru...

Jutro na 8 mam się wstawić na izbie przyjęć...
Z moją szyjką już jest w porządku cofnęło się.....:-D

gratki :)

hejka:) Mamuski.....

U mnie dzisaj dobry humrek..pogoda smentna..brzusio mi rosnie....:-)

radosna jestem...

za mala musze gonic bo mi ucieka heheeh....:)

ale tak to super sie miewam...

chwale sie dzisaj 18 tygodniowy brzusiem

ale brzus śliczny :)

karolinkare kochana no musisz jeszcze wytrwać tydzień,co za paranoja no w głowie mi się nie mieści normalnie maja nas za nic :(
ja dziś byłam u lekarza mam zapalenie gardła dostałam wziewy i jakieś tabletki za 2 rzeczy zapłaciłam 50 zł szok....
no i niedawno wróciłam ogladam na wspólnej potem kompu i lulu wcześniej bo jestem padnieta...
jeszcze pytanko do mamuś na jakiej wysokości odczuwacie swoje pociechy? mi poniżej pępka albo nieraz ciut wyżej uczucie jakby pękał tam balon,nie wiem czy to to ale mam nadzieję że to takie początki :)

reklama
laseczki wpadam pochwalić się że
mamy Córeńkę
jesteśmy mega szczęśliwi
nasza upragniona,wymarzona lalunia:)))
no to płynę w róż Mamuśki:))))

jak tylko ogarnę moich chłopaków
zabieram się za czytanie co u Was

buziaki:-):laugh2::-D:happy:

super gratuluje :-) tez bym chciała heheh

ale dziś dużo mam miało wizytki no i same dobre wiadomości :) i oby tak dalej :)

Dopiero po łebkach nadrobiłam wasze posty, dobrze że jutro piątek bo już mi wsio siada - nawet nerwy. Wystarczy że w robocie się mnie czepiają a ja od razu ryczec chcę, bo do tej pory powstrzymywałam się i jakoś sie udawało a teraz? To bym rykła jak głupia i zalała się łzami.
Już nawet nie chce mi sie pisac bo bym codzień musiała się wam żalić.
Nawet młoda dziś powiedziała, że ona rozglądnie się jednak za inną pracą bo nie chcę nawabić się tu choroby psychicznej.

:/

Olej juz to i idz na zwolnienie ;-)! mloda a pewnie nie chce pracowac taam a ty sie wysilasz by aj trenowac,teraz beda szukac kogos innego i tak bedziez udpuiona w robocie do 40tc:szok::crazy:
musisz troche sobie odpuscic,bo to dla zdrowia twojego i dziecka, robisz kobieto 2 etaty: stresujaca praca plus dom z 2ka dzieci:szok:. basta

laseczki wpadam pochwalić się że
mamy Córeńkę
jesteśmy mega szczęśliwi
nasza upragniona,wymarzona lalunia:)))
no to płynę w róż Mamuśki:))))
:

gratuluje corenki :):-)

Dziewczynki dziękuję za wszystkie ciepłe słowa i dobre rady.Ja Wam życzę dobrej i spokojnej nocy i uciekam już bo Pan Kot wrócił z pracy z moją upragnioną deską do prasowania i już mogę nadrabiać zaległości:tak::tak::tak:. Tak więc do pracy rodacy :-), śpijcie dobrze i do jutra.

Czesc dziewczynki................... zandych wiadomosci nie mam bo kaza mi czekac kolejny tydzien bo jakies cholerne opoznienia maja..... i ta lekarka co mi robila Amnio powiedziala mi ze tydzien to jeszcze spokojnie mam czekac...... jeziu ja nie mam juz sily czemu oni to tak wszytsko wyciagaja. czas u mnie jest najwazniejszy teraz jest juz prawie 18 tydz czyli nastepnym bedzie 19 a ja jesli wyniki sa zle mam p-rawo do wszytskiego do 20 tygodnia... poprostu koszmar nie wiem juz gdzie dzwonic do kogo sie zwrocic zeby mi pomogl :((((((((((

Karolinkare,to teraz czekamy i trzymamy kciuki za same pozytywne wiadomosci

Msdracula super :)

super

Gizela gratki synka

spadam do lozia

milego wieczoru

No ewidentnie macie wszystkie rację z tą mą pracą i ja też to wiem ale człowiek taki głupi że aż boli.
I na macierzyńskim raczej za inną się rozejrzę , chyba że długooo nie będę chciała w ogóle do pracy wracać bo jak to z 3 dzieci i bez autka rozwiązać??? No i kwestia przedszkola bo nadal nie wiem czy Ola sie dostała - prawdopodobnie w maju będę cos wiedzieć.

reklama
naliczyłam ze puki co na forum jest 11 dziewczynek i 6 chłopców hmmm a u mnie wśród znajomych to same jajka teraz sie rodzą :)))
u moich znajomuch tez sami "mali panowie" atak w ogołe to bardzo duzo kobiet w ciąży, z moich znajomych to chyba z 6-7

Dziewczyny Asiek, Pysia, a ile płacicie za to falvit mama? Bo ja biorę pregnawit i za 30 sztuk płacę prawie 30 zł. I wydaję mi się dużo.
I mam jeszcze jedno pytanko, czy to usg połówkowe to robi Wam lekarz prowadzący? Bo mój lekarz nic nie mówił o badaniu połówkowym, ale usg mam w sumie co wizytę, więc może dlatego.
ja na usg połówkowe ide jutro prywatnie, a mój prowadzący z NFZ zrobi 6 maja

Niestety, ale wszędzie maja czas i w d... nasze nerwy itd.
Siostra miesiąc temu złożyła w sądzie wniosek o zgodę na paszport dla córci.Sekretarka mówi wniosek nie podlega opłacie.
Po czasie okazuje się, że wniosek trzeba opłacić i inne braki formalne uzupełnić, do czego jako siostry pełnomocnik zostałam wezwana przez pracownika sądu czego nie uczyniłam w terminie 7 dni i wniosek miał być cofnięty co jak sie potem okazuje dotyczy innego wniosku złożonego przez siostrę o zupełnie innej sygnaturze, gdzie ja owy wniosek wycofałam bo zaszła taka potrzeba.
Facet z Ministerstwa Sprawiedliwości miał to wyjaśnić podał mi sygnaturę sprawy o paszport czekam na wiesci 3 dni dzwonie pana Xińskiego nie będzie do 29 tak ja za telefon i dzwonie do sądu podaje sygnaturę i co się okazuje wniosek do opłacenia i trzeba dosłać adres siostry męża jako uczestnika postępowania, bo nie wiedza gdzie mu wysłać wezwanie na rozprawę.Nosz k... mać te braki formalne usunęłam w 5 minut napisałam pismo z danymi delikwenta opłaciłam wniosek poprzez konto internetowe na konto sądu znalezione w necie i teraz tylko dowód zapłaty z danymi delikwenta wysłac do sądu i finito i przez taka pierdołę jestesmy ponad miesiąc do tyłu gdzie juz mogło byc po rozprawie i bym małej paszport załatwiała.
Głupie babsko nie doinformowane wprowadza w błąd.
Do innego wniosku zaraz przysłali po kilku dniach wezwanie do zapłaty za wniosek a do tego o paszport przez miesiąc dupę nikt nie ruszył i wniosek lezy i czeka a ja niby wróżka skąd mam wiedzieć czego w nim brakuje?
Mam nadzieję, że teraz raz dwa wyznaczą termin rozprawy i od razu sąd wyda zgodę na paszport dla małej i będzie z głowy bo oszaleję
Pysia niestety z tym paszportem to nie takie proste, bo nie można nikogo upowaznić do złożenia wniosku, a ze zgodą nie powinno być problemu, nawet jak ojciec bedzie robił jakies problemy to sąd i tak sie zgodzi, przynajmniej u nas tak jest i w sumie ta zgoda na poszport to tylko formalność, a ile te dziecko ma lat? jeśli moge zapytac?

No to ja was zaskoczę i wyskoczę jak Filip z Konopii z pytaniem czy któraś się orientuje ile może kosztowac wynajęcie adwokata do rozprawy rozwodowej.Siostra ma niebawem rozprawę w Pl a mieszka w Irl nie musi sie obowiązkowo wstawić ale musi mieć pełnomocnika :)
Jestem ciekawa czy adwokat bierze określoną sumę niezależnie od ilości rozpraw czy za każdą rozprawę określoną stawkę.Jak sie któraś orientuje to wielkie dzieki za info
mojej koleżanki jak sie rozwodzili to Pani adwokat za sprawę o podział majątku wzieła 1500zł

jak juz pisałam jutro mam usg na 17 i mam nadzieje ze bed3 się miała wam czym pochwalić
wszytkim mamusiom gratuluje udanych wizyt

Do góry