reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Kasiona ok, to wpisze, ale dziewczyny jak widzicie jakieś braki to dawajcie znać na pw:tak:

Karolinkare..niepojęte normalnie...wszystko na ostatnią chwilę:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ale miejmy nadzieje, że w dwa tyg. się wyrobią:dry::dry:

reklama
karolinkare a może ta ginka cos by wskórała w Twojej sprawie? No nie wiem, tylko tak mi do głowy przyszło, ale może akurat?
No wiesz ona mi pwoeidziala ze cisnie tego genetyka co wykonuje badania ale dopiero teraz maja wyniki tych kobiet co czekaja juz 4 tyg........ masakra ja to odbieram jakby oni nie byli swiadomi jak bardzo "czas " w moim przypadku jest najwazniejszy......ehhhhh

Kerna dzieki :)

Karolinkare przykro mi ze to tyle trwa i tyle stresu co na pewno nie pomaga ani tobie ani dzieciom..masakra, ale coz jesli nie ma jakies sposobu by wczesniej sie dowiedziec trzeba sie uzbroic w cierpliwosc. Ja wierze ze wszytsko bedzie ok malenka. Idz do kosciolka pomodl sie i badz dobrej mysli. Przytulam cie wirtualnie.

Czesc dziewczynki................... zandych wiadomosci nie mam bo kaza mi czekac kolejny tydzien bo jakies cholerne opoznienia maja..... i ta lekarka co mi robila Amnio powiedziala mi ze tydzien to jeszcze spokojnie mam czekac...... jeziu ja nie mam juz sily czemu oni to tak wszytsko wyciagaja. czas u mnie jest najwazniejszy teraz jest juz prawie 18 tydz czyli nastepnym bedzie 19 a ja jesli wyniki sa zle mam p-rawo do wszytskiego do 20 tygodnia... poprostu koszmar nie wiem juz gdzie dzwonic do kogo sie zwrocic zeby mi pomogl :((((((((((

Rozumiem Cię Kochana-sama bym chyba gryzła ziemię z nerwów......ale może Bóg tak chce....czy też ,takie jest przeznaczenie jakby inni powiedzieli....wierzmy i trzymajmy kciuki za to by,wszystko było w porządku i oba bobasy miały się dobrze i były zdrowiutkie:tak:

Gizela gratuluje syncia. Ja w pierwszej ciązy strasznie chciałam chłopca. Na pierwszym USG powiedział mi,że to chłopiec-więc radocha , na drugim,że dziewczynka:szok: Ryczałam pół nocy jak głupia,że nie chcę dziewuchy tylko synusia hehhehe jak dziecko normalnie,ale cóż nie potrafiłam się z tym pogodzić bo tak chciałam synka.....no i na trzecim USG jednak siusiaczek się pokazał wyraźnie i urodził się synuś :-) Wiadomo ,że cały czas myśli się o tym by dziecko było zdrowe itd i to "głupie" ryczeć z powodu płci -teraz podchodzę do tego bardziej racjonalnie choć marzy mi się dziewczynka oczywiście:-p

Ostatnia edycja:
karolinkare- wiem takie czekanie w niepewności to najgorsza rzecz pod słońcem.
Mam nadzieję, że w twoim przypadku cierpliwe czekanie popłaci i wszystko pomyślnie dla was się ułoży.
Niestety nie masz wpływu na przyspieszenie tego wszystkiego wiec proszę nie denerwuj się już i postaraj się dla dobra dzieci być spokojniejsza.
Pamiętaj, że twoje maluszki odczuwają te same emocje a twoje nerwy i tak w niczym w tej sytuacji nie pomogą.
Przytulam mocno.

Asiek, Pysia dzięki za odp. Więc jak tylko skończę opakowanie, to zakupię sobie ten falvit. Naprawdę spora różnica w cenie.

Gizela gratuluję chłopaczka. Dobrze, że z szyjką ok. I trzymam kciuki za pomyślne wyniki badań.

Karolinkare ...też pomyślałam, jak Aga26ka. Może Twoja ginka by coś wskórała.
Czy oni nie zdają sobie sprawy, jak Ty się stresujesz. Normalnie paranoja:no:. Ale musi być dobrze. Wszystkie Tu trzymamy mocno kciuki.

Czesc dziewczynki................... zandych wiadomosci nie mam bo kaza mi czekac kolejny tydzien bo jakies cholerne opoznienia maja..... i ta lekarka co mi robila Amnio powiedziala mi ze tydzien to jeszcze spokojnie mam czekac...... jeziu ja nie mam juz sily czemu oni to tak wszytsko wyciagaja. czas u mnie jest najwazniejszy teraz jest juz prawie 18 tydz czyli nastepnym bedzie 19 a ja jesli wyniki sa zle mam p-rawo do wszytskiego do 20 tygodnia... poprostu koszmar nie wiem juz gdzie dzwonic do kogo sie zwrocic zeby mi pomogl :((((((((((

przerypane:no:

Boże jedyny co za znieczulica! Bardzo ci współczuje. Ja bym ich chyba tak zbeształa nie patrząc sie na słowa żeby m w pięty poszło. Szkoda że na każdym kroku doświadczamy tego że jesteśmy pacjentami nr XXXX a nie człowiekiem z uczuciami. Czasem ogarnia mnie wrażenie co do niektórych lekarzy że na studiach wyssali im całą empatie.
Trzymaj sie dla dzidziusiów! Jesteśmy całym serduchem z Wami!

Gizelko gratulacje chłopaka! WSZYSTKO SIE NAPEWNO UŁOŻY!

reklama
Cześć dziewczynki. Dziękuję bardzo za miłe powitanie:-). Byłam dziś na wizycie u ginka i trochę mi spokojniej, bo powiedział że wszystko w porządku i wyniki też dobre. Zmarzłam okropnie w drodze powrotnej, bo pogoda u nas to dziś bardzo wiele do życzenia pozostawia- leje i wieje mimo, że słoneczko niby świeci....hm...chyba nici ze spacerku.
Już się nie mogę doczekać tego usg, a mam dopiero 6go maja.Chciałabym już wiedzieć czy wszystko ok z maluszkiem, bo ciągle nie czuję ruchów a to już 18 tydzień. Lekarz mówi że jest ok, a ja nie wiem, chciałabym poczuć malucha i wiedzieć że u niego wszystko dobrze czy któraś z was czekała tak długo?
I jeszcze jedno pytanko- bierzecie jakieś witaminki? bo jak zapytałam lekarza to powiedział że nie potrzebuję, bo wyniki dobre ale jak chcę to mogę. No i tak sobie pomyślałam że na tym przednówku to witaminek mało, dzidziuś też potrzebuje, więco może bym cosik brała, tylko co? powiedzcie co dobre...
Ja biore FEMINATAL +DHA ale są drogie, więc faktycznie może nie ma co przepłacać

Ponoć na lewym boku jest najbardziej korzystnie a ja co się w nocy przebudzę to leżę na plecach co jest najmniej dla dzidzi korzystne ehhh.Paranoja jakaś...
No ale przecież nie mam wpływu na to, zasypiam na boku a i tak się przekręcam na plecy we śnie i tak w kółko.
Ja również kupuję Falvit Mama porównałam skład witaminek dla ciężarnych oraz cenę i wole Falvit bo po co przepłacać za inny suplement o podobnych właściwościach a sporo droższy.
Ja mam to samo, ciągle buidzę się na plecach z wyrzutami, zamówiłam już specjalną poduszkę do spania dla babek w ciąży a potem przyda się do karmienia...

Polskie prawo zapewnia o możliwości koniecznego przerwania ciąży do 24 tyg.
Sory ,że o tym piszę, ale takie są fakty, może cię to uspokoi, choć wierzę ,że będzie ok

Do góry