reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

nie no bez stresu
wiez i te dodatkowe kilka rostepow,kilogramow tez mi nie przeszkodzi byle kropka byla zdrowa i ladniutko rosla:-):-):-)

chyba juz sie poloze,bo padam na pysio po calym dniu
ale nie wiem jeszcze tego na stowke:-D,bo przeciez w ciazy jestem:-Di moze mi sie zmienic,wiec jak z julciakiem nie usniemy,to moze zajrze:tak:

reklama
witam a ja właśnie wróciłam z badań ale mi krwi ukradli, a wy też już robiłyście jakieś badania i na co jeśli mogę zapytac?
Hejo witam wszystkie nowe mamusie. A co do badan to ja robilam duzo bo tu gdzie mieszkam jest to standard, krew, mocz, glukoza, chlamydie ( bardzo wazne badanie -powoduja slepote w momemcie porodu u niemowlakow), toxoplazmoza, przeciwciala rozyczki, cytologia i wymaz bakteriologiczny z pochwy i oczywiscie Aids ( bez tego badania nie przyjma mnie do wiekszosci klinik)
A co do brzszka to wygladam jakbym w 4 m-cu byla szczegolnie wieczorem az strach na wage stanac.

Ostatnia edycja:
kerna jezeli chodzi o ten brzuch twojej koleżanki,to ja mam taki sam problem,jestem obecnie w 5 tygodniu ciązy i jakbyś mnie zobaczyła to nigdy byś nie powiedziała ,mam brzuch jakbym była w czwartm miesiącu:-):-):-)
jest to moja trzecia ciaza i szczerze powiedziawszy nie wiem od czego to zalezy:-D:-D:-D

Mi według OM też dziś się zaczął 8 tydzień, ale na USG wyszło, że dzidzia jest o 3 dni młodsza. Kalkulatory w necie podają mi termin na 5 września, zobaczymy co powie mi jutro lekarz na wizycie :tak:
Ja dziś cały dzień śpię na stojąco... i nadal nie wiem, co jeść, na nic nie mam ochoty... za to moja mama przywiozła mi pyzy z mięsem i czekam na małża, żeby podgrzać z cebulką z masełkiem, mniami :-D

Malapralinko, ja jestem w pierwszej ciąży i chyba jeszcze kilka dziewczyn :-)
mi się skończył 8, czyli zaczął 9 tydz. :sorry2: ale już się zgłosiła jedna mama młodsza tylko o 2 dni :-)

Pewnie znajdzie sie jeszcze pare osob:-)

Magi a Ty juz u lekarza bylas??

ja też pierwsze :-D

Witam
Dziś praca krocej i to jest wielki powod do radości bo poludniu będa goscie tzn moja mama bedzie miala ale z racji , ze razem mieszkamy bedzie wesolo
dla mnie to tez pierwsza ciąża , wszystko nowe ale dzięki forom internetowi wiele mozna sie dowiedziec no i mam kolezanke w pracy co ma trojke dzieci wiec jest ok

Witajcie mamusie:-D

Po wczorajszym powrocie od gina nie mialam juz mozliwosci tutaj zajrzec :zawstydzona/y:

Na poczatek moze dwa slowa o moim ginekologu...
Zdania n Jego temat sa podzielone, ogolnie panuje opinia ze jest nieprzyjemny jako czlowiek ale jest rewelacyjnym lekarzem.

Oczywiscie zrobil mi usg i pokazal mala kropke.
Powiedzial ze jesli to ciaza to bardzo wczesna i zaprasza za dwa tygodnie...

Przykro mi sie zrobilo, ale z drugiej strony mysle sobie ze nie chce robic niepotrzebnych nadzieji bo jeszcze wszzystko sie moze zdarzyc,

Pytal czy biore kwas foliowy i wystawil juz zaswiatcenie do pracy.
Tyle ze na odczepnego napisal ze to 3 tydzien:szok:

Moj lekarz tez na pierwszej wizycie byl bardzo ostrozny wręcz powiedzial aby za bardzo sie nie chwalic bo to wczesna ciaza ale mam nadzieje , że jutro juz wizyta bedzie przyjemniejsza z jego strony

reklama
Calineczka a w ktorym tygodniu bylas??

Tyle ze kurcze dziwne to dla mnie.. te jego 3 tyodnie..
No chyba ze patrzac rzeczywiscie na date poczecia, bo przeciez kobiety maja rozne cykle i w roznym czasie owulacje i ciaza ciay nie rowna.. Okres mialam 12 grudnia a data poczecia wychodzi 28go

Do góry