reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Fotki pokaze, bo pewnie juz beda;-)

Jest tu oprocz mnie jakas przyszla mamusia, ktora spodziewa sie pierwszeo dziecka|??

Czuje sie jak male dziecko, ktore jeszcze nie zna swiata...
Nie wiem co mnie czeka...

A nawiasem mowiac to z moich obliczen wychodzi mi 6 tydzien, a w kalkulatorach jest 5, czasem 6:confused::confused::confused:
Dzisiaj pewnie sie dowiem co i jak...
Serce mi wali jak glupie..

msdracula
Juz nam droge uformujesz;-)

reklama
tak przeglądam wasze suwaczki i tak się zastanawiam, czyżbym szła pierwsza na odstrzał? :szok: czy ktoś jeszcze skończył dzisiaj 8 tydzień, albo jest "starszy ciążowo"?
termin mam na 1 września póki co :sorry2:
Mi według OM też dziś się zaczął 8 tydzień, ale na USG wyszło, że dzidzia jest o 3 dni młodsza. Kalkulatory w necie podają mi termin na 5 września, zobaczymy co powie mi jutro lekarz na wizycie :tak:
Ja dziś cały dzień śpię na stojąco... i nadal nie wiem, co jeść, na nic nie mam ochoty... za to moja mama przywiozła mi pyzy z mięsem i czekam na małża, żeby podgrzać z cebulką z masełkiem, mniami :-D

Malapralinko, ja jestem w pierwszej ciąży i chyba jeszcze kilka dziewczyn :-)

To dobrze ze nie jestem osamotniona;-)

Jakis taki dziwny lek mam, strach...
Leze i czekam na wlasciwa godzine, zeby z domu wyjsc...
A pol godziny przed szafa stalam i namyslalam sie co mam ubrac, jakbym conajmniej na randke jakas szla:-D

A dzi moj M przyniosl do domu wielka noge prosciutto, mam na nia taka ohcote ze nie wytrzymam ale jest surowa..wiec nie mozna buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
to w jakim państwie mieszkacie?????:-)
Kerna Mi się wydaje że właśnie tak będzie już do końca, ja też w 1szej ciaży miałam masakrę z wymiotami i mdłościami. Tydzień przed spodziewaną miesiączką poczułam również wstręt do kawy, teraz jest super wypijam jedną dziennie i myślę że juz tak zostanie. Inne dolegliwości typu bolące cycuchy itd.. mogą być - najgorsze to te mdłości!!:tak:
no i takie posty mi sie podobają:tak::tak::tak::tak: a kurc ze tych pierogów mogłabyś troche podesłać:hmm::hmm::hmm::hmm::hmm::hmm::-D

wanilla - pokroj swiezy imbir np w koste zalej garaca woda
a słuchajcie tu!! Poszłam do apteki po herbatke imbirowa albo jakakolwiek na mdłości. a baba mi mówi że ostatnio wybadali, że imbir ma złe działanie na zarodki szczurów i mi nie sprzeda..tylko za zgodą gina:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

tak przeglądam wasze suwaczki i tak się zastanawiam, czyżbym szła pierwsza na odstrzał? :szok: czy ktoś jeszcze skończył dzisiaj 8 tydzień, albo jest "starszy ciążowo"?
oooooooooooooo zazdroszczę!!!1 Twoja fasolka już wygląda jak mini ludzik:tak::tak::-D:-D super
witam sie wieczornie:-)dzisiaj byłam na sankach z bejbe i sie wymroził, że wył w droge powrotną:baffled::baffled: zjedliśmy naleśniki na kolacje i jeszcze pół godzinki i go kładę uffffffff
Pralinka bedzie dobrze...wdech-wydech ........

jak najbardziej jestem za :)

ja rowniez:tak:

hej dziewczyny ja tu pierwszy raz :D
i najprawdopodobniej będzie wrześniowe maleństwo jak jego mamusia :tak:

no to gratki przeogromne:tak::tak:

cześć dziewczyny! melduję się że skończylismy dzisiaj 8 tydzień :-D

ja jeszcze dwa dni :tak:

Masakra, za mną też cały czas chodzi barszczyk z uszkami <mniam>

no za mną wczoraj chodzil,ugotowalam i najadlam sie:tak:
jeszcze mi zostalo wiec jak co zapraszam:-)

Witam:-) Nieśmiało dołączam do wrześnióweczek:zawstydzona/y:. Trochę się boje, bo to będzie moje pierwsze dzieciątko. Obecnie jestem w 7 tyg., dzisiaj właśnie byłam na badaniach i martwie się czy wszystko będzie dobrze:-( Ale jak widze, że Wy jesteście pozytywnie nastawione to ja też staram się tak myśleć:blink: Miłego dnia Wam życze.

no to gratki przeogromne:tak::tak:

Dorotka - dzięki. Ja innej myśli nie chce do siebie dopścić:-) musi być dobrze:-)
MsDracula - w karcie od neurologa mam napisane MPDz-niedowład 4-o kończynowy. Podczas porodu doszło do niedotlenienia mózgu. Synek jak miał robione MRI to wyszło że ma uszkodzoną tak dużą część mózgu że inne, zdrowe części nie zdołają przejąć roli tych uszkodzonych i są małe szanse na znaczną poprawę. Ale ja w to nie wierze. Lekarze po porodzie dawali mu 3% życia a przeżył. I będę walczyć o jego zdrowie do upadłego:tak: Nie wiadomo co było powodem tak szybkiego porodu. Co lekarz to opinia. Zaden też nie powiedział na 100%, po prostu tak podejrzewają.Ale fakt że mam problem z nerkami, większość ciąży przeleżałam w szpitalu,dawali mi dużo leków i zastrzyków.
Kerna - a mi maly dziś wstał w złym humorze. Teraz też marudzi. Lecę wymyślić mu jakąś zabawę. Może ściganie się na czworakach:-D

nie ma za co musimy sie wspierac:tak:

jejciu jak ja Cie podziwiam,wiesz ja zawsze myslalm ze jestem twarda,ale dopiero zycie pokazuje i weryfikuje nas samych
i chyba twarda nie jestem

bedzie dobrze zobaczysz:tak:

Witam dziewczyny:) dzisiaj dolanczam ja.... jeszcze nie bylam u lekarza ale robilam dwa testy i wyszly mi pozytywnie:) obliczalam wstepna date urodzenia dzidzi i jest to 20 wrzesien.... ale sie strasznie boje... chce zeby wszystko bylo dobrze.... pozdrawiam:):-)

no to gratki:-):-)
,rzeczywiscie nas sie tu mnozy:-D

Dziewczyny macie jakies sprawdzone sposoby na mdłości?? ja już nie wyrabiam, strasznie mnie to męczy, boję się już cokolwiek zjeść aby nie było jeszcze gorzej

nie dopuszczaj do glodu i ssania,bo wtedy jest jeszcze gorzej:tak:

wiesz ja mam termin na wrzesnia
ale julcie urodzilam 2 dni przed terminem:tak:

jejciu dziewczyny ale jestem zmeczona po pracy
caly dzien z przerwą 2 godziną to chyba troszki za dlugo
popracuje jeszcze tak z miesią c moze dwa i z tego srodowego popoludnia chyba bede musial zrezygnowac:tak::tak:

A KERNA KASSIELE jak sie czujecie:tak:

reklama
Ja juz po wizycie, Pani ginekolog przemiła i szczegółowa :)
USG zrobione, dzidzia jest i serce bije ewidentnie ją było widać, niestety zdjęcia nie mam za 4 tygodnie będę miała.
Teraz badania moczu, krwi toxo i glukozę - niestety prywatnie.
Termin na 4 września wstępnie.
Ale wyryła jakiegoś guzka u mnie w piersi i kazała jeszcze samej mi zbadać bo może to nieszkodliwe, ale ja sama to normalnie mam odruch odrzucający jak mam badać od razu mi słabo i niedobrze

Do góry