reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Czesc dziewuszki... tak na szybciutko wpadłam do was..... bo jestem po wizycie i pani dr powiedziala ze mam w brzuszku chlopca i dziewczynke :)) jeju jestesmy tak niesamowicie szczesliwi ze az trudno to wyrazic. Ogolne powiem w skrocie pani dr zmierzyla bable kazde wazy 165g wiec moze dlatego taki maly brzuszek... wszystko na jej doswiadczone oko wyglada prawidlowo i serduszko i caly maluszek/maluszka( bo nie pytalam z emocji ktore ma to cholerne NT podwyzszone) zrobila kolejny pomiar i nt sie zmniejszylo wychodzi okol 5 wiec mozemodlitwy pomagaja...... boze obie na koniec powiedzialysmy ze fantastycznie ze parka oby tylko zdrowa parka ..... jeju no musi byc zdrowa nie ma innego wyjscia buziaczki i do poniedzialku bo w weekend odpoczywam od internetku.....

jeju jak sie cieszę :) będzie dobrze kochana i super że masz parkę :)

Cześć dziewczyny.
Karolinkare ciesze sie baaaaaaaardzo i coś czuję że niedługo będziemy cieszyć się jeszcze bardziej:tak::tak::tak:
A ja stresa mam cholernego. Przez cały czas nie przejmowałam się brakiem ruchów. A teraz niestety tak i to bardzo. To już 19tc a ja nic nie czuję. Poczułam wtedy raz i tyle..teraz się zastanawiam czy to w ogóle było to. Przecież to jest druga ciaża i powinnam czuć szybciej. Ale jeszcze to by mnie tak nie martwiło jak fakt, że od miesiąca miałam mnóstwo stresów aż do łez i boję sie czy dzidzia to wytrzymała...po prostu czarne myśli w głowie...Dziewczyny czy przez stres mogło się coś dzidzi stać????????????????:-(

ja myslę że nie masz po co stresować sie brakiem ruchów bo może i nie wsłuchałaś się i nie zauważyłaś bulgotania....napewno jest wszystko dobrze zreszta tak mówią że w 2 ciąży powinno czuć się szybciej ale myślę że to sprawa inywidualna...

ja już jestem lekko zmulona ale niedługo pójdę kompu teraz oglądam na polsacie małą księrzniczkę a potem stalowe magnolie obejrze bo fajnie sie zapowiada no i nie wiem czy dotrwam do końca filmu :) ciekawe jaką będę miała dziś nockę,już się boję ;0

Karolinkare gratulacje parki. Będzie ok. Musi być.
Kerna wytrzymasz tydzień pewnie gdyby się coś złego działo byłyby inne objawy również. Ja też nie wiem czy już to maluszek się rusza czy jeszcze nie to.
Poczekaj przecież to jeszcze takie maleństwo, że może nie dawać mocniejszych kopniaczków.
A jak zjem słodkie i się położe to jeszcze nic nie czułam. Więc może nie ma reguły każdy organizm jest inny.

Kerna jak juz sie najesz tych słodyczy i połozysz to "potarmoś" troche brzuszek ;)
Tez tak mysle, ze kazda ciąża jest indywidualna i czy pierwsza czy druga to chyba nie ma mocnej reguły.

kerna nie martw się na zapas, często tak jest że gdy ty tak sobie leżysz i czekasz na ruchy to dziecko ma to w czterech swych małych literach ;) Ja tak miałam cały czas wcześniej a teraz w ogóle nad tym nie myślę i nawet w tej chwili się wierci, nawet nie kopie tylko wierci ;) Także przyjdzie pora i na twe maleństwo :)

aj zapomniałam się pochwalić że moje kochanie kupiło mi truskawki :) a jak pachną mniam...mykam szybko kompu i umyję truskawy i winogronko i będę se zajadać w łóżeczku :)

wiecie co spać przez to nie mogę...dwie godziny przed snem leżę i czekam i nic...rano wstaję i od razu wsłu****ę się w brzuszek i nic..w południe to samo...zjem też cos słodkeigo i nic....zaczynam się bać. Wizyta za tydzień a ja boję sie jak cholera
Kerna, u mnie też cisza i też się boję, że coś nie tak, bo w pierwszej ciąży już zaczynałam czuć malucha na tym etapie...u mnie usg dopiero 30 kwietnia a wizyta po usg...
Czesc dziewuszki... tak na szybciutko wpadłam do was..... bo jestem po wizycie i pani dr powiedziala ze mam w brzuszku chlopca i dziewczynke :)) jeju jestesmy tak niesamowicie szczesliwi ze az trudno to wyrazic. Ogolne powiem w skrocie pani dr zmierzyla bable kazde wazy 165g wiec moze dlatego taki maly brzuszek... wszystko na jej doswiadczone oko wyglada prawidlowo i serduszko i caly maluszek/maluszka( bo nie pytalam z emocji ktore ma to cholerne NT podwyzszone) zrobila kolejny pomiar i nt sie zmniejszylo wychodzi okol 5 wiec mozemodlitwy pomagaja...... boze obie na koniec powiedzialysmy ze fantastycznie ze parka oby tylko zdrowa parka ..... jeju no musi byc zdrowa nie ma innego wyjscia buziaczki i do poniedzialku bo w weekend odpoczywam od internetku.....
Karolinkare, to cudownie. bardzo się cieszę.

Ja dziś mialam dzień lenia, rano zafundowałam Małemu zabawę na placu zabaw, a od 12 siedzieliśmy w domku :-) nareszcie wieczór bez potwornego bólu krzyża :-)
Jutro przyjeżdżają do nas moi rodzice więc korzystam i umówiłam się do fryzjera, trzeba się trochę upięknić na wiosnę :-)

Korba Ty to masz podejście;-)

heh no ja ogolnie jestem z tych co sa optymistami :) I wogole szalona ale to by dlugo opisywac :) Trzeba sie cieszyc poki mozna i nie martwic na zapas bo za duze zapasy nie ma nagrody :) Ja klade sie juz do wyrka bo tez jakas wyssana jestem , mimo ze spalam popoludniu chwile. Jezeli juz bym polegla w wyrku zycze kolorowych snow i spokojnej nocy.

reklama
Karolinkare gratulacje z parki , a o reszte sie nie martw ,bedzie dobrze
Kerna ja ruchow tez nie czuje, raz cos poczulam ale nie wiem czy to bylo to, ale jak bylam wczoraj u lekarza to mowil ,ze fasol fika jak akrobata i pytal czy czuje , a ja nic nawet bulgotania

Do góry