reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Kerna a może maluszek jeszcze nie ma ochoty mamusi dokuczać kopniakami i czeka na taki odpowiedni moment, tak żeby było totalnie niespodziewanie.
Karolinkare gratulacje parki! Świetna wiadomość.
Ja sie też nie moge doczekać ruchów i poznania płci. Najlepsza jest moje babunia bo zawsze jak do niej dzwonie to mówi "tylko sie nie przestrasz jak cie kopnie" (hahaha)

reklama
Czesc dziewuszki... tak na szybciutko wpadłam do was..... bo jestem po wizycie i pani dr powiedziala ze mam w brzuszku chlopca i dziewczynke :)) jeju jestesmy tak niesamowicie szczesliwi ze az trudno to wyrazic. Ogolne powiem w skrocie pani dr zmierzyla bable kazde wazy 165g wiec moze dlatego taki maly brzuszek... wszystko na jej doswiadczone oko wyglada prawidlowo i serduszko i caly maluszek/maluszka( bo nie pytalam z emocji ktore ma to cholerne NT podwyzszone) zrobila kolejny pomiar i nt sie zmniejszylo wychodzi okol 5 wiec mozemodlitwy pomagaja...... boze obie na koniec powiedzialysmy ze fantastycznie ze parka oby tylko zdrowa parka ..... jeju no musi byc zdrowa nie ma innego wyjscia buziaczki i do poniedzialku bo w weekend odpoczywam od internetku.....

jejciu jak super nie dosc ze parka to jeszcze wychodzi na to ze wszystko szczesliwie sie zakonczy
Karolinkare kciuki caly czas zaciskam

karolinkare cudowne wiadomosci!!! A w modlitwie za Ciebie nie będziemy ustawać:-)

tak,tak,tak
Cześć dziewczyny.
Karolinkare ciesze sie baaaaaaaardzo i coś czuję że niedługo będziemy cieszyć się jeszcze bardziej:tak::tak::tak:
A ja stresa mam cholernego. Przez cały czas nie przejmowałam się brakiem ruchów. A teraz niestety tak i to bardzo. To już 19tc a ja nic nie czuję. Poczułam wtedy raz i tyle..teraz się zastanawiam czy to w ogóle było to. Przecież to jest druga ciaża i powinnam czuć szybciej. Ale jeszcze to by mnie tak nie martwiło jak fakt, że od miesiąca miałam mnóstwo stresów aż do łez i boję sie czy dzidzia to wytrzymała...po prostu czarne myśli w głowie...Dziewczyny czy przez stres mogło się coś dzidzi stać????????????????:-(

Kernus napewno nie,ale moze leniwe jest i dlatego tak malo sie rusza
wiesz co jak bylam 2 tyg temu na usg,to powiedzial mi ze jak bedzie wazyc 600-800 to poczuje,a wtedy wazylo 240
spokojnie poczujesz
ale dla spokoju moze idz wczesniej do gina

ok...dzieki zaraz cos wszamam i idę leżeć i oczekiwać...
Korba Ty to masz podejście;-)

to nie zawsze bynajmniej u mnie
ale jak za ciasne spodnie mam na sobie i siedze to jest niewygodnie jej i wtedy sie rzeczywiscie rusza

spokojnej nocy
spadam

Witam serdecznie :) jestem tu od dziś ale bardzo mi sie podoba, nazywam sie Monika i też jak Wy termin mam na wrzesnia dokladnie 21 ale dzien jeszcze moze ulec zmianie ale wrzesien bedzie napewno :) Ciesze sie że odkryłam to forum bede mogła sie podzielic swoim szcześciem z Wami i podczytac cenne rady. Pozdrawiam serdecznie

Witam serdecznie :) jestem tu od dziś ale bardzo mi sie podoba, nazywam sie Monika i też jak Wy termin mam na wrzesnia dokladnie 21 ale dzien jeszcze moze ulec zmianie ale wrzesien bedzie napewno :) Ciesze sie że odkryłam to forum bede mogła sie podzielic swoim szcześciem z Wami i podczytac cenne rady. Pozdrawiam serdecznie

witamy witamy :)

Kerna, u mnie też cisza i też się boję, że coś nie tak, bo w pierwszej ciąży już zaczynałam czuć malucha na tym etapie...u mnie usg dopiero 30 kwietnia a wizyta po usg...

:-)
Olgadom w pierwszej ciazy czulas bo to byl chlopiec i kopal mocno jak na chlopca przystalo, teraz napewno to dziewczynka i delikatnie mamusie kopie.

Sapik witaj

A ja wlasnie siadlam przy kompie z kolanami pod broda i zaczelo kopac. Chyba za bardzo je przycisnelam.

Ostatnia edycja:
kerna ksiązkowo to czucie pierwszych ruchów płodu ma taaaaaką rozbiezność, czyli od 17 do 26 tc, a wieć jak to w statystyce duuuża:eek: wiec nic sie nie martw tylko spokój Cie uratuje i cierpliwość. co do nerwów, to pewnie,że dzidziusie nie lubia gdy sie mama denerwuje i stresuje, ale moze teraz zamiast rozpamiętywac przeszłośc niedaleką a nerwową, to po prostu spróbuj odpocząc i nie mysleć za wiele:sorry: Ja też z tych wrażliwców jestem, co mi sie zaraz cisnienie podnosi, nawet na ostatniej wizycie we wtorek połozna jakąs taka niemiła była dla mnie i oschła. bo zamiast o 14. zdążyłam po pracy dopiero na 15. do niej, a potem jak mi cisnienie mierzyła, to widocznie mi skoczyło, bo zaraz było 140/100:no:
Ja ci mówię Ty odpocznij, polez se w lotosie...:-D to cytat z bajki "auta"- na mnie zawsze działa, więc tobie tez pomoże:rofl2:

sapik witaj i pisz koniecznie;-)

reklama
Czesc dziewuszki... tak na szybciutko wpadłam do was..... bo jestem po wizycie i pani dr powiedziala ze mam w brzuszku chlopca i dziewczynke :)) jeju jestesmy tak niesamowicie szczesliwi ze az trudno to wyrazic. Ogolne powiem w skrocie pani dr zmierzyla bable kazde wazy 165g wiec moze dlatego taki maly brzuszek... wszystko na jej doswiadczone oko wyglada prawidlowo i serduszko i caly maluszek/maluszka( bo nie pytalam z emocji ktore ma to cholerne NT podwyzszone) zrobila kolejny pomiar i nt sie zmniejszylo wychodzi okol 5 wiec mozemodlitwy pomagaja...... boze obie na koniec powiedzialysmy ze fantastycznie ze parka oby tylko zdrowa parka ..... jeju no musi byc zdrowa nie ma innego wyjscia buziaczki i do poniedzialku bo w weekend odpoczywam od internetku.....

ale super!!!!!niech tylkobeda zdrowe ale cos czuje,ze bedzie za 2 tyg duzo wiecej szczecia i radosci
:-D
A ja stresa mam cholernego. Przez cały czas nie przejmowałam się brakiem ruchów. A teraz niestety tak i to bardzo. To już 19tc a ja nic nie czuję. Poczułam wtedy raz i tyle..teraz się zastanawiam czy to w ogóle było to. Przecież to jest druga ciaża i powinnam czuć szybciej. Ale jeszcze to by mnie tak nie martwiło jak fakt, że od miesiąca miałam mnóstwo stresów aż do łez i boję sie czy dzidzia to wytrzymała...po prostu czarne myśli w głowie...Dziewczyny czy przez stres mogło się coś dzidzi stać????????????????:-(

Kerna,nie stresuj sie,moze wlasnie przez stres nie moglas wyczuc:confused2:,zadzwon do gina ale odpoczywaj ile sie i da i duzo radosci sobie prawiaj,mysl pozytywnie a niedlugo bedziesz "skopana" :))):tak::tak:
gdyby stres mial szkodzic dzieciom,to podczas wojny nie powinno urodzic sie zadne dziecko. Sila zycia jest w takiej malej malpce WIELKA:tak:
bedzie dobrze!

Do góry