reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

WITAM CZWARTKOWO
w wA-WCE słonecznie, ja po śniadanku ,zaraz zmykam do notariusza, bo w mieszkaniu mieszkam od lipca a akt podpisuję dopiero dziś, ot polityka dewelperów.

Ja też się martwię brakiem kopniaczków, ba jakichkolwiek smyrnięć:-(
Poza tym wydaje mi się ,że brzuszek,też powinnam mieć większy, wczoraj byłam na basenie i tam wszystkie laski z mojego miesiąca mają brzuchole, a ja nic, nawet facet próbował mnie poderwać- czyli widać ,że brzuszka nie widać...
Pozdrawiam was gorąco

reklama
ja od pierwszej wizyty u lekarza biorę preparat z żelazem i witaminami i kwasem DHA chociaż anemii nie miałam... widocznie tak trzeba. Z tego co wiem to lekka anemia w ciąży to może się zdarzać często- lekarz napewno zapisze Ci żelazo

Dzięki beti! Mam nadzieje że meliska zadziała bo na ciepłe mleko mnie mdli. Kurcze tylko ja zasypiam momentalnie ale sie wybudzam w nocy pare razy i to mnie przeraża ale z drugiej strony może dzidzia sie będzie tak budzić do karmienia i dlatego mnie podnosi.

ano bardzo możliwe nie znam sie za bardzo ale może juz organizm się ustawia na nocne czuwanie nad maluszkami :) tylko ciekawe czemu ja tak nie mam heheh...fakt budze się w nocy na siku ale to ze 2 razy tylko a tak to śpię dobrze,jedynie co miałam bezsenne noce to przed okresem zawsze i jak zaszłam w ciąze to też spać nie mogłam i też nie wiem jaki był tego powód...

monia nie martw się brakiem znaków od dzidzki...mi lekarz powiedział że dopiero od 20 albo i 22 tc dopiero moge pocz\uc no a jak zobaczyłam na usg jak maluszek się kreci to uspokoiłam się i czekam az da o sobie znać :)
no i ciesz się kochana figurką jak cie faceci podrywaja to super hehe...i na brzuszek przyjdzie czas...u mnie tez mało widać :( ale czekam aż domek zacznie się powiększać :)

Ostatnia edycja:
witajcie dziewczynki....... humorek poprawiony bo slonko wyjrzalo i przygrzalo od rana :) dzisiaj mijaja 2 tyg od Amnio jeszcze tydzien jeziu nie moge uwierzyc ze tak szybko zlecialo.......

witajcie dziewczynki....... humorek poprawiony bo slonko wyjrzalo i przygrzalo od rana :) dzisiaj mijaja 2 tyg od Amnio jeszcze tydzien jeziu nie moge uwierzyc ze tak szybko zlecialo.......

No widzisz :-) ten tydzień zleci jeszcze szybciej a na samym końcu czekają Cie dobre wiadomości ;-) moje kciuki dalej są zaciśnięte

ja również trzymam kciuki..pamietaj jesteśmy z Tobą :) no tak czas leci jak szalony niedawno dowiedzielismy się o ciążach a tu już prawie półmetek :)

Cześć dziewczyny!
Całą noc mi sie takie głupoty śniły że sie przez to nie wyspałam. W 1 trymestrze spałam jak niemowle a teraz sie budze po 3-4 w nocy albo mi sie koszmary śnią. Macie jakieś dobre sposoby na mocny sen w ciąży?
Trixi do lekarza dzwoń a jutro do laboratorium mocz nieś. Miejmy nadzieje że to kręgosłup pracuje i tak promieniuje.
Beti rutinoscorbin 2 x dziennie po 2 tabletki na krwawienie z noska.

Jej ja od 2 tygodni też masz porypane sny. Nie żeby koszmary od razu,ale są nieprzyjemne. Jakieś baby się kręcą koło mojego Michała a on z tego zadowolony itd Ex też mi się śnił nie wiadomo dlaczego. Myślałam,że tylko ja tak mam,a tu widzę,że niektóre z Was podobnie. MOże jest to spowodowane naszymi obawami dotyczącymi naszej atrakcyjności w ciąży. NIby słyszymy od naszych mężów,że cudowne brzuszki itd,ale same widzimy ,że zaczynamy coraz bardziej przypominać wielorybki i tak w głębi serca obawiamy się tuszy, rozstępów, cellulitu itd takie normalne babskie lęki :eek:

Karolinkare cały czas trzymam kciuki i wierzę,że będzie wszystko dobrze :tak:

Ostatnia edycja:
Jej ja od 2 tygodni też masz porypane sny. Nie żeby koszmary od razu,ale są nieprzyjemne. Jakieś baby się kręcą koło mojego Michała a on z tego zadowolony itd Ex też mi się śnił nie wiadomo dlaczego. Myślałam,że tylko ja tak mam,a tu widzę,że niektóre z Was podobnie. MOże jest to spowodowane naszymi obawami dotyczącymi naszej atrakcyjności w ciąży. NIby słyszymy od naszych mężów,że cudowne brzuszki itd,ale same widzimy ,że zaczynamy coraz bardziej przypominać wielorybki i tak w głębi serca obawiamy się tuszy, rozstępów, cellulitu itd takie normalne babskie lęki :eek:

Karolinkare cały czas trzymam kciuki i wierzę,że będzie wszystko dobrze :tak:

ja również trzymam kciuki..pamietaj jesteśmy z Tobą :) no tak czas leci jak szalony niedawno dowiedzielismy się o ciążach a tu już prawie półmetek :)

No widzisz :-) ten tydzień zleci jeszcze szybciej a na samym końcu czekają Cie dobre wiadomości ;-) moje kciuki dalej są zaciśnięte

Kurcze Ja tez wierze ze bedzie.... na forum ginekologicznym gdzie wszystkie dziewczyny maja podobne problemy(tyle ze z jednym dzieciatkiem) maja dobre wyniki tylko 8 z 45 ma zle ... przeciez ja nie moge byc az tak pechowa prawda?......

MOże jest to spowodowane naszymi obawami dotyczącymi naszej atrakcyjności w ciąży. NIby słyszymy od naszych mężów,że cudowne brzuszki itd,ale same widzimy ,że zaczynamy coraz bardziej przypominać wielorybki i tak w głębi serca obawiamy się tuszy, rozstępów, cellulitu itd takie normalne babskie lęki :eek:

Ja przed ciążą do pięknych nie należałam ledwo się łapałam do przeciętnych a teraz z tymi kilogramami i workami pod oczami wyglądam jak straszydło :-( Sama wiem że jestem brzydka ale mam cichą nadzieję że dziecko odziedziczy urodę po tatusiu

karolinkare pewnie że nie... jeszcze tylko tydzień i będziesz wiedziała na pewno że wszystko jest ok :-) ja też mam wizytę u gin 22 (usg połówkowe) więc będziemy się razem stresować

Ostatnia edycja:
reklama
Ja przed ciążą do pięknych nie należałam ledwo się łapałam do przeciętnych a teraz z tymi kilogramami i workami pod oczami wyglądam jak straszydło :-( Sama wiem że jestem brzydka ale mam cichą nadzieję że dziecko odziedziczy urodę po tatusiu
dziewczynki wszystkie jestesmy piekne w ciazy( mimo pryszczy, zylek, rozstepow,celulitu i odrobimy tluszczyku) .... to najpiekniejszy okres i nie musismyy sie stresowac naszym wygladem :)

Do góry