reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

WITAM CZWARTKOWO
w wA-WCE słonecznie, ja po śniadanku ,zaraz zmykam do notariusza, bo w mieszkaniu mieszkam od lipca a akt podpisuję dopiero dziś, ot polityka dewelperów.

Ja też się martwię brakiem kopniaczków, ba jakichkolwiek smyrnięć:-(
Poza tym wydaje mi się ,że brzuszek,też powinnam mieć większy, wczoraj byłam na basenie i tam wszystkie laski z mojego miesiąca mają brzuchole, a ja nic, nawet facet próbował mnie poderwać- czyli widać ,że brzuszka nie widać...
Pozdrawiam was gorąco

reklama
ja od pierwszej wizyty u lekarza biorę preparat z żelazem i witaminami i kwasem DHA chociaż anemii nie miałam... widocznie tak trzeba. Z tego co wiem to lekka anemia w ciąży to może się zdarzać często- lekarz napewno zapisze Ci żelazo

Dzięki beti! Mam nadzieje że meliska zadziała bo na ciepłe mleko mnie mdli. Kurcze tylko ja zasypiam momentalnie ale sie wybudzam w nocy pare razy i to mnie przeraża ale z drugiej strony może dzidzia sie będzie tak budzić do karmienia i dlatego mnie podnosi.

ano bardzo możliwe nie znam sie za bardzo ale może juz organizm się ustawia na nocne czuwanie nad maluszkami :) tylko ciekawe czemu ja tak nie mam heheh...fakt budze się w nocy na siku ale to ze 2 razy tylko a tak to śpię dobrze,jedynie co miałam bezsenne noce to przed okresem zawsze i jak zaszłam w ciąze to też spać nie mogłam i też nie wiem jaki był tego powód...

monia nie martw się brakiem znaków od dzidzki...mi lekarz powiedział że dopiero od 20 albo i 22 tc dopiero moge pocz\uc no a jak zobaczyłam na usg jak maluszek się kreci to uspokoiłam się i czekam az da o sobie znać :)
no i ciesz się kochana figurką jak cie faceci podrywaja to super hehe...i na brzuszek przyjdzie czas...u mnie tez mało widać :( ale czekam aż domek zacznie się powiększać :)

Ostatnia edycja:
witajcie dziewczynki....... humorek poprawiony bo slonko wyjrzalo i przygrzalo od rana :) dzisiaj mijaja 2 tyg od Amnio jeszcze tydzien jeziu nie moge uwierzyc ze tak szybko zlecialo.......

witajcie dziewczynki....... humorek poprawiony bo slonko wyjrzalo i przygrzalo od rana :) dzisiaj mijaja 2 tyg od Amnio jeszcze tydzien jeziu nie moge uwierzyc ze tak szybko zlecialo.......

No widzisz :-) ten tydzień zleci jeszcze szybciej a na samym końcu czekają Cie dobre wiadomości ;-) moje kciuki dalej są zaciśnięte

ja również trzymam kciuki..pamietaj jesteśmy z Tobą :) no tak czas leci jak szalony niedawno dowiedzielismy się o ciążach a tu już prawie półmetek :)

Cześć dziewczyny!
Całą noc mi sie takie głupoty śniły że sie przez to nie wyspałam. W 1 trymestrze spałam jak niemowle a teraz sie budze po 3-4 w nocy albo mi sie koszmary śnią. Macie jakieś dobre sposoby na mocny sen w ciąży?
Trixi do lekarza dzwoń a jutro do laboratorium mocz nieś. Miejmy nadzieje że to kręgosłup pracuje i tak promieniuje.
Beti rutinoscorbin 2 x dziennie po 2 tabletki na krwawienie z noska.

Jej ja od 2 tygodni też masz porypane sny. Nie żeby koszmary od razu,ale są nieprzyjemne. Jakieś baby się kręcą koło mojego Michała a on z tego zadowolony itd Ex też mi się śnił nie wiadomo dlaczego. Myślałam,że tylko ja tak mam,a tu widzę,że niektóre z Was podobnie. MOże jest to spowodowane naszymi obawami dotyczącymi naszej atrakcyjności w ciąży. NIby słyszymy od naszych mężów,że cudowne brzuszki itd,ale same widzimy ,że zaczynamy coraz bardziej przypominać wielorybki i tak w głębi serca obawiamy się tuszy, rozstępów, cellulitu itd takie normalne babskie lęki :eek:

Karolinkare cały czas trzymam kciuki i wierzę,że będzie wszystko dobrze :tak:

Ostatnia edycja:
Jej ja od 2 tygodni też masz porypane sny. Nie żeby koszmary od razu,ale są nieprzyjemne. Jakieś baby się kręcą koło mojego Michała a on z tego zadowolony itd Ex też mi się śnił nie wiadomo dlaczego. Myślałam,że tylko ja tak mam,a tu widzę,że niektóre z Was podobnie. MOże jest to spowodowane naszymi obawami dotyczącymi naszej atrakcyjności w ciąży. NIby słyszymy od naszych mężów,że cudowne brzuszki itd,ale same widzimy ,że zaczynamy coraz bardziej przypominać wielorybki i tak w głębi serca obawiamy się tuszy, rozstępów, cellulitu itd takie normalne babskie lęki :eek:

Karolinkare cały czas trzymam kciuki i wierzę,że będzie wszystko dobrze :tak:

ja również trzymam kciuki..pamietaj jesteśmy z Tobą :) no tak czas leci jak szalony niedawno dowiedzielismy się o ciążach a tu już prawie półmetek :)

No widzisz :-) ten tydzień zleci jeszcze szybciej a na samym końcu czekają Cie dobre wiadomości ;-) moje kciuki dalej są zaciśnięte

Kurcze Ja tez wierze ze bedzie.... na forum ginekologicznym gdzie wszystkie dziewczyny maja podobne problemy(tyle ze z jednym dzieciatkiem) maja dobre wyniki tylko 8 z 45 ma zle ... przeciez ja nie moge byc az tak pechowa prawda?......

MOże jest to spowodowane naszymi obawami dotyczącymi naszej atrakcyjności w ciąży. NIby słyszymy od naszych mężów,że cudowne brzuszki itd,ale same widzimy ,że zaczynamy coraz bardziej przypominać wielorybki i tak w głębi serca obawiamy się tuszy, rozstępów, cellulitu itd takie normalne babskie lęki :eek:

Ja przed ciążą do pięknych nie należałam ledwo się łapałam do przeciętnych a teraz z tymi kilogramami i workami pod oczami wyglądam jak straszydło :-( Sama wiem że jestem brzydka ale mam cichą nadzieję że dziecko odziedziczy urodę po tatusiu

karolinkare pewnie że nie... jeszcze tylko tydzień i będziesz wiedziała na pewno że wszystko jest ok :-) ja też mam wizytę u gin 22 (usg połówkowe) więc będziemy się razem stresować

Ostatnia edycja:
reklama
Ja przed ciążą do pięknych nie należałam ledwo się łapałam do przeciętnych a teraz z tymi kilogramami i workami pod oczami wyglądam jak straszydło :-( Sama wiem że jestem brzydka ale mam cichą nadzieję że dziecko odziedziczy urodę po tatusiu
dziewczynki wszystkie jestesmy piekne w ciazy( mimo pryszczy, zylek, rozstepow,celulitu i odrobimy tluszczyku) .... to najpiekniejszy okres i nie musismyy sie stresowac naszym wygladem :)

Do góry