reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Witam was mamusie.. a ja od rana mam kiepski humor bylam odebrać wyniki z krwi i okazuje się że mam anemie... zupełnie nie wiem co robić boję się o okruszka :( w poniedziałek mam wizyte i badania polówkowe ... staralam sie miec rozmaite menu codziennych posilkow a tu takie wyniki ... co robić?

reklama
Cześć dziewczyny!
Całą noc mi sie takie głupoty śniły że sie przez to nie wyspałam. W 1 trymestrze spałam jak niemowle a teraz sie budze po 3-4 w nocy albo mi sie koszmary śnią. Macie jakieś dobre sposoby na mocny sen w ciąży?
Trixi do lekarza dzwoń a jutro do laboratorium mocz nieś. Miejmy nadzieje że to kręgosłup pracuje i tak promieniuje.
Beti rutinoscorbin 2 x dziennie po 2 tabletki na krwawienie z noska.

powiem Ci ja kiedys na noc piłam szklankę gorącego mleka na mnie naprwdę działało no ale jak narazie puk puk odpukać nie mam bezssenych nocy ale koszmary mi się śnią ehheh prawie każdą noc śni mi sie exiara mojego...no co za menda w snach mnie przesladuje hehe...
tu masz linka :) poczytaj

http://babyonline.pl/ciaza_i_porod_ciazowe_dolegliwosci_artykul,1198.html

Ostatnia edycja:
marietta nic się nie martw, lekarz obejrzy wyniki, zapisze żelazo i wszystko wróci do normy. Ja też brałam w poprzedniej ciąży i z okruszkiem nic się nie działo, także nie ma paniki :tak::tak:

hejka mamusie :-)

ja tak na szybciutko, bo znowu wybywam z domu załatwiać urzędy i do fryzjera- nareszcie :-)
życzę wam dużo zdrówka a ten pochmurny dzień i uśmiechu na buziach! :-)
beti kuruj się i wracaj do zdrowych
onionku przesyłam spóźnione ale nie mniej gorące życzenia urodzinowe, 100 lat i najnajnajlepszego! :-d
gratuluję udanych wizyt i owocnego odkrywania tajemnicy płci waszych maluszków- moje bejbi nadal nie pokazało skarbów :-) mieszy już 12.28 cm i ciąża wiek na 18 tc.
Trzymajcie się cieplutko, papa zajrzę tutaj w wolnej chwili, w weekend też mam zajęcia na uczelni....czekamy na wieści czy się odbędą.
gratuluje

Dzięki beti! Mam nadzieje że meliska zadziała bo na ciepłe mleko mnie mdli. Kurcze tylko ja zasypiam momentalnie ale sie wybudzam w nocy pare razy i to mnie przeraża ale z drugiej strony może dzidzia sie będzie tak budzić do karmienia i dlatego mnie podnosi.

Witajcie dziewczyny :-)
Musze sie pochwalic ,ze od wczoraj czuje ruchy - jej to niesamowite uczucie - nie sa moze jeszcze takie najsliniejsze ale juz wiem ,ze to Kropek sie odzywa . Wieczorem to tak fikal ,ze az sie smialam , dzis rano tez juz czuje.ze sie bawi i fika .Moj M przyklada ucho i tak bardzo tez chcialby to poczuc i nie moze zrozumiec ,ze musi na to jeszcze troszke poczekac.
A tak wogole to tez mnie meczy budzenie sie w nocy tak ok 3 i tak sie mecze do 6 ej i pozniej dopiero zasypiam - straszne to jest .
No i do slubu i wesela pozostalo tak malo - juz stres nas dobiega - jej zeby to juz bylo za 2 tyg i na luzie:-)
Milego dzionka :-)

Witam was mamusie.. a ja od rana mam kiepski humor bylam odebrać wyniki z krwi i okazuje się że mam anemie... zupełnie nie wiem co robić boję się o okruszka :( w poniedziałek mam wizyte i badania polówkowe ... staralam sie miec rozmaite menu codziennych posilkow a tu takie wyniki ... co robić?
JA też mam anemię ,dr powiedział ,że 40% kobiet w ciąży ją ma ,biorę żelazo, witaminy

reklama
marietta nic się nie martw, lekarz obejrzy wyniki, zapisze żelazo i wszystko wróci do normy. Ja też brałam w poprzedniej ciąży i z okruszkiem nic się nie działo, także nie ma paniki :tak::tak:

dokładnie :) ja też prawie od poczatku biorę żelazo i jak narazie nie zapowiada się za przestanie no ale nie martwię się bo to napewno dziecku pomoże a nie zaszkodzi...gorzej jakbyś miała anemie i nic nie brała zadnego żelaza ani witamin...dlatego nie martw sie bedzie ok :)

Do góry