reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

cześć dziewczynki... witam po swietach mam nadzieje ze wybaczycie mi ta spora nieobecnosc ale po Amnio bardzo zle sie czulam przez kilka dni lezalam w lozku..... bo brzuszek mnie bolal i balam sie o maluszki. Amnio poszlo dobrze chociaz strasznie mnie bolalo bo dwa uklucia juz sama nie wiem ktore bylo gorsze...... pozniej przyjechalam z braciszkiem do domku i lezalam do soboty wlacznie .....
jestem bardzo niespokojna bo podczas usg wodniak wyszedl 9,4mm co nie rokuje za dobrze ale do wynikow amnio nic nie mozna powiedziec............ ogolnie to swieta smutnie przeszly bo kazdy mysli rozwazal dlaczego i wlasciwie odpowiedzi nie znalezlismy nigdzie
co do profka to bardzo wielkie zaskoczenie tzn pozytywne powiedzial mi ze mamy wyjscia rozne nawet w 20tyg ciazy ( nie bede pisac na forum bo rozne opinie sa na te tematy i nie chce byc oceniana. ale juz podjelismy decyzje)
zatem to tyle i teraz okres oczekiwania do 3 tyg masakra staram sie nie myslec ale mowie wam nikomu nie zycze tego co ja teraz przezywam
aha gratuluje mamusiom udanych wizyzt i mam nadzieje ze chociaz u was swieta byly radosne
buziaczki i dziekuje za trzymanie kciukow oby pomogly:tak:

reklama
cześć dziewczynki... witam po swietach mam nadzieje ze wybaczycie mi ta spora nieobecnosc ale po Amnio bardzo zle sie czulam przez kilka dni lezalam w lozku..... bo brzuszek mnie bolal i balam sie o maluszki. Amnio poszlo dobrze chociaz strasznie mnie bolalo bo dwa uklucia juz sama nie wiem ktore bylo gorsze...... pozniej przyjechalam z braciszkiem do domku i lezalam do soboty wlacznie .....
jestem bardzo niespokojna bo podczas usg wodniak wyszedl 9,4mm co nie rokuje za dobrze ale do wynikow amnio nic nie mozna powiedziec............ ogolnie to swieta smutnie przeszly bo kazdy mysli rozwazal dlaczego i wlasciwie odpowiedzi nie znalezlismy nigdzie
co do profka to bardzo wielkie zaskoczenie tzn pozytywne powiedzial mi ze mamy wyjscia rozne nawet w 20tyg ciazy ( nie bede pisac na forum bo rozne opinie sa na te tematy i nie chce byc oceniana. ale juz podjelismy decyzje)
zatem to tyle i teraz okres oczekiwania do 3 tyg masakra staram sie nie myslec ale mowie wam nikomu nie zycze tego co ja teraz przezywam
aha gratuluje mamusiom udanych wizyzt i mam nadzieje ze chociaz u was swieta byly radosne
buziaczki i dziekuje za trzymanie kciukow oby pomogly:tak:

moja kuzynka tez miała robioną amio... zle jej wyszła przyzierność karkowa i test pappa... dzieki Bogu po tym badanku wyszlo ze z dzidzia jest wszytko ok... ale tez rozwazala rozne wariany co zrozumiale... mam nadzieje ze u ciebie tez bedzize ok a czas do winików szybko zleci...

Karolinkare zastanawiałam się co tam u Ciebie. Ale tak przypuszczałam, że po amnio nie będziesz miała siły i chęci pisać. Żadne słowa pocieszania nie pomogą na pewno bo każdy przeżywa to i tak na swój własny sposób i myśli. Więc komuś łatwo radzić mówić nie myśl i pocieszać ale wiem, że tak się nie da.
Sama przechodzę pewne fazy. Ale łatwiej jest wiedząc, że ktoś jest z Tobą i trzyma kciuki a nas tutaj jest tyle.
Każdy ma swoje własne sumienie i masz rację to jest Twoja sprawa.
Ale generalnie prywatnie chciałabym wiedzieć co lekarz powiedział. Bo czasem się nad tym zastanawiam.

oj to ja jestem zakupocholiczka :)) P zazwyczaj nie zabieram zeby mi nie psuł humoru ;) wczoraj właśnie miałam martonik po sklepach co prawda sobie kupiłam tylko tuniczke ale dla niuni jaki sliczny komplecik same zobaczcie :))
Córunia jak modelka, śliczna :) A z tyłu to chyba reklamówka z H&M ?:-D:-D:-D Uwielbiam ten sklep:-) Widzę, ze też tak masz, jak nie sobie to chociaż dzieciki obkupię. Jak jadę z moim na zakupy to mam zakaz wchodzenia do sklepów z dziecięcymi ciuchami...aż tak źle ze mną:tak:

Karolinkare - dobrze ze juz znowu z nami jestes :) Teraz bedziemy trzymac kciuki za dobre wyniki :)

Mi biust na razie jeszcze nie urosl :) z waga mialam tak ze najpierw schudlam 3 kg a teraz powolutku je nadrabiam .Zawsze lubilam spac na lewym boku i plecach i w dalszyb ciagu to robie ,jak sie klade na prawy bok to zaraz mnie cos zaczyna bolec ,albo kloc :) M sie smieje ze Kaska nie lubi jak mama sie przewraca na prawy bok , moze ma racje :) Cisnienie mam jak wiekszosc wrzesniowek potwornie niskie..... ratuje sie poranna kaffka i mocna herbata.Gin mi nie zabronil , powiedzial ze jezeli organizm sie domaga "dopalacza" a ja dobrze sie po nim czuje to spoko :)

moja kuzynka tez miała robioną amio... zle jej wyszła przyzierność karkowa i test pappa... dzieki Bogu po tym badanku wyszlo ze z dzidzia jest wszytko ok... ale tez rozwazala rozne wariany co zrozumiale... mam nadzieje ze u ciebie tez bedzize ok a czas do winików szybko zleci...
wiem tez czytalam o roznych przypadkach ze przeziernoscbyla wysoka a potem wszystko bylo ok...... oby i u nas bo maluszki daja o sobie znac juz ........

Karolinkare zastanawiałam się co tam u Ciebie. Ale tak przypuszczałam, że po amnio nie będziesz miała siły i chęci pisać. Żadne słowa pocieszania nie pomogą na pewno bo każdy przeżywa to i tak na swój własny sposób i myśli. Więc komuś łatwo radzić mówić nie myśl i pocieszać ale wiem, że tak się nie da.
Sama przechodzę pewne fazy. Ale łatwiej jest wiedząc, że ktoś jest z Tobą i trzyma kciuki a nas tutaj jest tyle.
Każdy ma swoje własne sumienie i masz rację to jest Twoja sprawa.
Ale generalnie prywatnie chciałabym wiedzieć co lekarz powiedział. Bo czasem się nad tym zastanawiam.
dziekuje za dobre slowa Jolu... juz Ci wyslalam na priva

karolinkare nie wiem co napisać na pocieszenie, może tylko tyle, że myślami jesteśmy z Tobą :) Odpoczywaj i pozytywnych myśli jak najwiecej kochana!
dziekujemy za wsoarcie nawet nie wiecie ile dla mnie znaczy tymbardziej ze zadnej z kolezanek nie mowilam o niczym tykko bliskiej rodzinie........

karolinkare jesteśmy z Tobą
dziekuje :)

Witam koleżanki
Ja dziś humorek pierwsza klasa, przed chwilą dzwonłam do mojej jędzowatej dyrki z wiadomością,że szybko do pracy nie wrócę-była taka miła,że do tej pory w szoku jestem-ciąża jest jednak magiczna-zaczarowuje ludzi.
Wczoraj siedziałam pól dnia z moją roczną siostrzenicą, dziś też mnie to czeka, bo u siostrzeńca po świętach (trochę pokasływał)okazało się, że ma zapalenie płuc i zapalenie ucha. Tak więc rodzice siedzą z nim w szpitalu a ja z małą. Ale do czego zmierzam....straszna odpowiedzialność przebywanie z takim małym dzieciaczkiem, jak spała mąż co chwila sprawdzał czy oddycha, co chwila mleko ,herbatka, ciasteczko, pampers-byłam wykończona...i trochę przerazona ja to będzie we wrześniu.Podziwiam wszystkie mamusie będące w ciąży...

nie jest tak zle kochana, po prostu mniej o ciazy myslisz bardzziej o pryziemnych sprawach jak np wywawinie dziwnych przedmiotow z wc czy czyszczenie mebli z pasty do zebow:-D:crazy:

niektore dzieci sa grzeczne ,inne marudne a jeszcze inne mja 10000 cudnych pomyslow na godz wiec nie masz czasu na dooopke usiasc -tak mam ja, teraz bestia spi:tak::tak::tak::tak:

wlasnie skonczyl mi sie koektor pod oczy,musze sobie kupic jakis fajny a od wrzesnia to chyba permamentne wybielanie sincow :-D

nie moge ogarnac tyle postow napisalayscie:-p

KAROLINKA 3MJ sie, jeste mega silna kobieta, podziwiam cie!

Ostatnia edycja:
reklama
ta moja kuzynka pierwsze badanie mila robione w Irlandii i lekarz dal jej skierowanie na usuniecie plodu... ona przyjechala do Polski musiala za wszystko zaplacic... ale dzieki temu 20 marca zostala szczesliwa mama Huberta :) tylko dlugo czekala na wynik byla w 20 tyg jak jej przyslali czyli generlanie ostatni dzwonek...

Do góry