reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Olcia23 a co Twój lekarz na tak niskie ciśnienie?
Wiesz ja jestem przewrażliwiona na tym punkcie. Wypytałam mojego na wszystkie możliwe sposoby.
Zresztą swoją rodzinną też. Może dlatego że stale muszę je kontrolować.
no wlasnie jeszcze nie bylam-probuje sie umowic-

no i ze co jak ciagle takie niskie?wiesz cos o tym bo ja niewiele

reklama
niskiego ciśnienia w ciąży się nie leczy, po prostu jest i tak do około 7 - mego m-ca ciąży najczęściej. Mi zawsze mówili że jak niskie to nie szkodzi gorzej wysokie. I tyle.

A ja zdycham tzn brzuch pobolewa ale nie to najgorsze slaba jestem i zakrecona -cisnienie 74/58 .....

macie jakis pomysl co z tym zrobic -ja cale zycie sie mecze z niskim cisnieniem ale teraz to juz szok(w pierwszej ciazy mi podnioslo wiec miewalam takie 100/70 i lepiej sie czulam) a teraz:-(
Ja tez od zawsze mam niskie ciśnienie, najgorzej z rana wstać potem jakoś przechodzi.
Ja już po zakupach na obiad zrobiłam spagetti bo mała miała ochotę a na jutro zupka warzywna czeka już gotowa.
Wolałam zrobić dziś niż jutro znowu stać przy garach.
Pogoda u nas się poprawiła, wyszło słoneczko więc mykam na drugie zakupy tym razem trzeba kupić składniki do ciast i sałatek.Niby święta poza domem, ale świąteczne sniadanko czy kolacje i tak w domu więc coś w lodówce mieć trzeba ha ha ha
A kupiłam se arbuziolka ponad 4 kg z Biedronki i nawet soczysty i słodki prawie połowy już nie ma.
Jak któraś ma ciekawy przepis na potrawę z jajek typu jajka faszerowane czy w galarecie niech wrzuci na wątek kulinarny :)
Potrzebuje jakiś sprawdzony przepisik na świąteczne śniadanko.

Ja kiedys miala problemy z cisnieniem( stres w pracy) mialam wysokie, potem juz normalne. Balam sie ze jak bede w ciąży to mi znowu cisnienie bedzie wariowac, ze skoczy do góry. ale mam niskie. Na poczatku mialam wstret do kawy, a przed ciaza piłam 2 czasami 3 dziennie, fusiasta z mlekiem. Jak mi przeszły wymioty i mdłosci, to znowu posmakowała mi kawka z mleczkiem. Pije jedna z rana i starcza mi na cały dzien. Bez niej ból głowy murowany, a do tego jestem chyba meteopatka bo kazda zmiana pogody odbija sie bólem głowy.

Karolinka, zasikam kciuki za wizute u profka i po100tnie za jutrzejszy dzien:tak:

widze,ze energia na forum az kipi, zloty srodek 2gotrysemestru,teraz najlepiej robic remonty:-Dzakupy:-D i inne sprawy pozalatwiac,by lipiec i sierpien przelezakowac w cieniu z mega porcja truskawek z bita smietana;-)

spadam do mojego remontu,po konsultacjach z hydraulikiem musze poprzestawiac wanne i prysznic:cool: wiec szkicow ciag dalszy....wieczorem przychodzi koles od kafelek wiec pewnie
obliczen ciag dalszy sie szykuje,na wymarzona lazienke brakuje mi kilku m2:baffled:

milego dnia:tak:

Ja tez od zawsze mam niskie ciśnienie, najgorzej z rana wstać potem jakoś przechodzi.
Ja już po zakupach na obiad zrobiłam spagetti bo mała miała ochotę a na jutro zupka warzywna czeka już gotowa.
Wolałam zrobić dziś niż jutro znowu stać przy garach.
Pogoda u nas się poprawiła, wyszło słoneczko więc mykam na drugie zakupy tym razem trzeba kupić składniki do ciast i sałatek.Niby święta poza domem, ale świąteczne sniadanko czy kolacje i tak w domu więc coś w lodówce mieć trzeba ha ha ha
A kupiłam se arbuziolka ponad 4 kg z Biedronki i nawet soczysty i słodki prawie połowy już nie ma.
Jak któraś ma ciekawy przepis na potrawę z jajek typu jajka faszerowane czy w galarecie niech wrzuci na wątek kulinarny :)
Potrzebuje jakiś sprawdzony przepisik na świąteczne śniadanko.

Ja mam przepis na jaja faszerowa. Zaraz wrzuce na watek ulinarny for You :-)

Ja mam niskie cisnienie tak koło 90/50:-( i do tego bardzo często boli mnie głowa, myslałam ,że to właśnie z tego powodu ale lekarz zdecydowanie powiedział że niskie ciśnienie nie ma na to żadnego wpływu i nie mam się tym przejmować tylko jakoś przeżyc!!:dry:Najbardziej drażni mnie fakt ,że jak mierze ciśnienie w domu to maksa mi wychodzi 100/60 a w przychodni jakos zawsze pielęgniarka mi wymierzy prawidłowe???:baffled::confused:Nie wiem czy ona to robi na oko czy jak?? Jak wracam do domu to znowu mierzę i tak samo mi wychodzi niskie!

reklama
Do góry