reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

witam Dziewczynki :-) dziś wydaje mi się troszkę lepiej... no ja jestem z Wami na bieżąco... staram się duuużo leżeć..a podłogi czekają.... na mojego M... od soboty.. :-D ale powiedział, że już dziś na pewno umyje.. tia... :-) piszecie, że może bym poszła do lekarza wcześniej niż jutro... jak byłam w sobote w szpitalu to miałam badanie dowcipne i usg i lekarz jednoznacznie stwierdził, że jak się nie będzie pogarszać to wystarczy leżenie i leki do czwartkowej wizyty...więc jeszcze poczekam...choć z wielką niecierpliwością i strachem... co do pracy... pewnie nie wrócę.. szkoda mi troszkę, bo lokalizacja w której pracuję istnieje do końca kwietnia, więc po 7 latach chciałabym jeszcze być z moimi kochanymi znajomymi.. ale cóż, Dzidzi najważniejsze...Beniaminko, mam nadzieję, że brzusio szybko przejdzie, Dorotko, dobrze, że od przyszłego tygodnia wreszcie zwalniasz tempo..
Miłego dnia wrześnióweczki!

reklama
Dzień dobry przy kawci!
Całą noc sniło mi sie wczorajsze usg. Takie fajne uczucie było jak zobaczyliśmy co robi, jak grymasi, ziewa i mlaska, paluszki pokazuje. Dzięki temu obudziłam sie z super humorkiem:-)
Na obiad zrobie żeberka duszone z cebulką i ziemniaczki.
Gratuluje wszystkim udanych wizyt!

Spadam, się wykąpać, jutro mam jajeczko w pracy i chcę ładnie wyglądać więc planuję nałożyć samoopalacz nie wiem czy w ciąży można?

Tutaj monia wszytko o samoopalaczu-podobno mozna stosować w ciąży-wiadomo wszystko z głową i może nie codziennie ,ale raz na jakiś czas to spoko-ja będę i jakoś przeżyję ten nieprzyjemny zapach: Samoopalacze :: MediWeb.pl

U mnie pogoda super za to jutro wzięłam sobie wolne na małe porządki i pewnie będzie padać bo mam w planie -przetrzeć okna. Mówię przetrzeć bo nie będe ich szorowała tak jak planowałam początkowo-bo lepiej niech będa przetarte niż ja bym miała przypłacić to zdrowiem. Za to w szafach muszę zrobić generalne porządki bo panuje w nich totalny chaos.

Ostatnia edycja:
Witam, ja dzisiaj nie za dobrym humorze. Odebrałam wyniki i mam za niska hemoglobine i hematokryt:/ Zaczynam sie bac ze to anemia, ale jutro wizyta u gina, wiec ciekawe co powie. Po za tym pogoda paskudna, pochmurno, pada deszcz:/ Mam nadzieje ze jakos mi sie humor poprawi, bo narazie jestem załamana:(

Witam wrześnióweczki
ja z taką wielka prosba do was czy któras orientue sie może co mogę zażyć na ból gadrła,przez pół nocy nie spałam przez ten straszny ból.
Wiem ze gdzieś już pisałyście odnosnie przeziębień itd ale szczerze mówiąc nie chce mi sie przeszukiwać całego forum,dlatego reż z góry dziękuje

Dziewczynki, czasem mamy tak, że wybrałyśmy wyniki np krwi a do wizyty tydzień... no i jak to baby.. martwimy się itd. Kiedyś przez przypadek trafiłam na taką stronkę Zadaj pytanie | abcbadania.pl i już parę razy zdarzyło mi się skorzystać... odpowiadają na niej lekarze w przeciągu dnia albo dwóch.. może i Wam się przyda...

1) Kilka razy dziennie płucz gardło wodą z solą, sodą oczyszczoną lub naparem z szałwii.
2) Liście kapusty sparz gorącą wodą, rozbij tłuczkiem do mięsa, przyłóż do szyi i owiń szalikiem na 20 minut.

Kasias większości kobietom w ciąży spada hemoglobina, to naturalne, bierz witaminki a lekarz pewnie zapisze ci żelazo albo dietkę bogatą w żelazo. Nie ma się co martwic.

Karolina na gardło tylko Tantum Verde, oczywiście nie mówię o domowych sposobach. Żadnych septolette, cholinex itd. nie można brac i radziłabym się wybrac do lekarza pierwszego kontaktu co by obejrzał gardełko i stwierdził czy to zapalenie czy cos poważniejszego. Ja dostałam od lekarza na gardło Bioparox, miejscowy antybiotyk ale miałam też zapalenie zatok i bez niego pewnie by się nie obyło.

reklama
Cześć! Ja też dziś nie najlepiej się czuję! :no:
Dopadł mnie okropny katar:wściekła/y: Już sobie zrobiłam ten słynny syrop cebulowo - miodowy. W smaku nie zły - mam nadzieję, że będzie równie skuteczny! A może ktoś jeszcze mi coś poradzi?
Poza tym dzwoniłam do gina - uskrzydlona, że już nie mam plamień od soboty. Zapytałam go, czy już mogę chodzić, a on na to - lekki spacer po domu i do łózka. :-( A ja zaplanowałam, że dziś wreszcie coś dobrego ugotuję. Myślałam o zupie grochowej na wędzące!

Lilu gratuluję dziewczynki!
Tosiu! Cieszę się, że już lepiej, ale jak widzisz, nie można wpadać w euforię - trzeba grzecznie leżeć!

Do góry