reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Haszi fajna alternatywa nie powiem, może i ja na kilka się skuszę choćby dla użytku domowego a na spacerki papmki :) Z cztery szt kupię i kilka wkładów zobaczymy co z tego wyniknie a jakbyś gdzieś widziała tańsze niż 28 zł i wkłady to daj linka bo ja na allegro tylko patrzałam :)
Co do wydatków u nas też spore będą, ale od czego ma się lumpeksy, takie malunie ciuszki są w bardzo dobrym stanie a gatunkowo lepsze niż te ze sklepu :) Do tego ubezpieczyliśmy się w 2 ubezpieczalniach, za urodzenie ok 10.000 nam spłynie a piechotą nie chodzi :)

reklama
znalazłam je na allegro 1szt kosztuje 29zl plus przesyłka
troche mnie to zniehcęca, ba miesziecznie wydawałam około 100zl na pieluszki wiec tu miała bym 3 w tej cenie:baffled: a na dzien to potrzebowałabym chyba z 5 plus koszty prania... no i kwsestia rozmiaru- uniwersalny jakos mnie nie przekonuje... ale pomysł bardzo fajny, tylko żeby były troszke tańsze...

Asiek te 29 zł płacisz za ten otulacz z jednym wkładem, poza tym wkłady wymieniasz a jedna szt to 7 zł czyli jeśli chodzi o jednorazowy wydatek to coś rzędu ponad 100 zł ale potem nie kupujesz już pieluch :) tylko pierzesz wkłady :) No i poczytałam że mamy które to stosują żadnych problemów z wysypkami i odparzeniami nie mają :)
No ja spróbuję przynajmniej w domu :)

witam sie z brzuszkami :)
ja wlasnie zjadlam sniadanko :-) hehehe tak pozno bo o 15 dopiero wstalam :tak::tak::tak::tak: no wiecie ja nie mam obowiazkow takie jak dzieci wiec sie lenie jak najdluzej bo za 8 mies juz nie bede sie tak lenic :-D:-D:-D jedynie weekendy wstaje o 6 :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: bierzemy w weekendy mojego mena corke z poprzedniego malzenstwa ona ma 7 lat i jak ja mamy to wcale nie interesuje ja tata tylko ja :tak::tak::tak::tak: wpada nam o 6 rano do sypialni i mwrudzi ze nie chce jej sie spac i mam z nia wstac i isc do duzego pokoju ogladac bajki hehehe;-);-);-);-) dlatego dzis musialam odrobic stracony weekend hehehe
powiem wam jesli chodz o uplawy to ja mam caly czas mokro w gaciach :-):-) i tez jak cos mi poleci to biegiem do lazienki zobaczyc czy to czasem nie krew ......a jesli chodzi o plyny do higieny intymnej to najbardziej lubie intyme ta niebieska :-):-):-)

Asiek mi teraz idzie 100 zł jak młody już tyle nie kupkuje. Jak byn kupiła takie przy pierwszym ehhhh.
A znajomi ze stanów proponowali a ja głupia nie wiedziałam co to...:baffled:
Mi się tez ten rozmiar uniwersalny nie podobał, bo wydawało mi sie ze mlodzierz bedzie miec za szeroko nózki ale potem sobie pomyślałam, że i tak obydwu dawalam dodatkowo tetre, żeby nie było problemu z bioderkami.
gaja te Naughty Baby są chyba teraz najtańszymi kieszonkami na rynku przy dobrej jakości podobno. Tez musimy pomyśleć o ubezpieczeniu.;-)
wanilia ty jedna :-pteż musiałam pomidorowa przez ciebie ugotować.:-D Z lanym ciastem ale z przepisu teściowej.:tak:

Witam Dziewczyny

Ale fatalnie sie dzisiaj czuje ... ehhhh
A ja wręcz przeciwnie, dzis dostałam speeda :-) umyłam podłogi w całym domu, nagotowałam na dwa dni i wyszorowałam wanne i zlew w łazience, rzadko mi się zdarza taki napływ checi do sprzątania, a i Jasio dzis bardzo grzeczny, może to dlatego, mój syncio od 1,5 godziny wkłada skarpety do pufy i wyjmuje :-))) grunt to sie dobrze bawić :tak:
Gaja, a jakie to ubezpieczenie, że weźmiecie tyle kasy??? My w PZU braliśmy po tysiaku za dzieciątko.

Ostatnia edycja:
moje dobre samopoczucie skończyło siż chwila kiedy to zmuliło mnie na widok cebulki w sosie, którtą wprost uwielbiałam do tej pory (

reklama
a co do sówaczka to ciężko określic tak naprawde który to tydzień dopiero wizyka u gin potwierdzi napewno, jedno jest pewne 2 kreski są (po wiz poprawie sówaczek)

Do góry