reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

witam się z rana u nas też pogoda do bani pochmurno,jeszce nie pada ale nie wierzę że nie będzie :) i jak tu być pozytywnie nastawionym w taka straszną aurę?
życzę młego dnia odezwę się jak wrócę muszę sie zbierać po mi autobus ucieknie a wtedy to by nie był za fajnie heehhe....

jejka już 16 tydzień a jeszcze niedawno był 5 tydz i stwierdzenie ciąży :)
ale ten czas leci nie zdążymy się obrócić a zaraz będziemy pakować się do porodu :)

reklama
hej dziewczyny............ jesem ak wściekla ze nie wiem co robic... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:jestem po wizycie tak wizycie nie po amniopunckcji... amnio wyznaczyli mi na 6ego kwietnia. ta babka lekarka genetyk powiedziala mi o co juz wiem od innych lekarzy ........... poprostu nie moge 6kwietnia to ja juz bede w 17 tyg a na wyniki sie czeka do 3 tyg czyi z wynikami bede juz w 20tyg................ja nie wiem czy oni nie rozumia ze czas jest wazny .. :-:)-:)-(poprosu rece mi opadaja!!!!!!!!!!!!!!!

Karolina masakra jakas wiesz nawet nie wiem co Ci napisac
mysle ze doskonale rozumieją tylko tak wlasnie przez pieprz...poglady jest,to co pisalam wiele stron wczesniej,kobieta ma rodzic chore dzieci a nie domagac sie swoich praw

wyobrazci sobie ze romawialam z lekarka z Invicty i ona powiedziala ze 6ego to pozno i ze mam sie konaktowac z dr Preisem aby to przyspieszyc....................ja poprosu zwariuje i powiedziala ze ta lekarka chyba nie wie jak wazny jest czas w przypadku (ewntualnej terminacji jednego z plodow)boshe ja zwariuje...............

wiem kochanie i trzymam mocno kciuk za Ciebie,u mnie jedyne co to czas nie goni

Boze dla Ciebie to chyba najgorszy okres w zyciu. Napewno bijesz sie z myslami, co zrobic w okreslonej sytuacji. Naprawde strasznie Ci wspolczuje , bo ja mialam tylko namiastke tej sytuacji , zanim wszystko okazalo sie , ze jednak jest ok. Naprawde jestem z Toba calym sercem, bo chyba nikt na forum (jedynie tylko Dorotka ) tak naprawde nie zdaje sobie sprawy co w tej chwli czujesz i przezywasz.

oj Saraa zdaje sobie sprawe zdaje z tego co juz za Karoliną a co jeszcze przed nią

ehh Kasiu ja porpostu nie werze w to co sie dzieje............... dla mnie to cholerny koszmar z ktorego nie moge sie obudzic............ jak oni smia mi mowić takie rzeczy ze ot tak nie i juz.................................:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

wiesz to samo czuej jakis piep..ny koszmar z ktorego nie moge sie wybudzic,jak tylko nie mysle jest dobrze jak mysle koszmar

trzeba walczyc bo to twoje PRAWO,prawo konstytucyjne a oni go omijaja bo im nie na reke kobieta z podejrzeniem noszenia dziecka z wada genetyczna:baffled: co za morehowe panstwo:cool: rece normalnie opadaja z bezradnosci

wysylam ci priva;-) ide dumac z kim tu sie jeszcze skontaktowac by to przyspieszyc:confused:

wiesz Anja co oni z sobie z tego prawa robią

dziewczynki żebyscie wiedziały i sie nie denerwowały tak bardzo...... udalo mi sie umowic na wizyte prywatna do DR Preissa ordynatora i specjalisty od blizniaczych ciaz.. na srode 31ego na 20.15 wiec mam ostatnia nadzieje ze mi Amnio na 1ego przesunie.. boze spraw prosze zeby przesunal............ ma duzo wplywow...... jedno co to moj lekarz ten prowadzacy ciaze od poczatku powiedzial ze nie maja prawa mi odmowic terminacji ( w razie wady) jednego z plodow i tego mam sie trzymac....................
nie dalam rady rozmawiajac z nim peklam i poplakalam sie ze slowa nie moglam wydusic on powiedzial ze jest ze mna i ze koniecznie mam walczyc o swoje prawa..................

trzymam kciuki mocno za amnio 1 kwietnia
ja jade 29 na wizyzte i juz mam pietra
juz jak to przed tamtą zaczynam niezle schizowac
napisze Wasm wieczorem w poniedzalek co znowu mi powiedzial i zlecil,pewnie kojelna dawka antybiotyku i to skierowane na amnio,tylko ze u mnie czas az tak bardzi nie gra roli co u Karoliny
tylko przywiazanie do brzucha i wieczornego smyrania przez kropke

aj wogole do bani mowie Wam,wczoraj wrocilam zmeczona po pracy,z bolem glowy,z malzem sie poklocilam,wyszlam z corcia na spacer i jak wrocilam nawet mi sie kompka nie chcialo odpalic

dzien dobry

Cześć!
Siedzę sobie przy kawusi i podczytuję BB
b025.gif
... Małża nie ma bo o piątej rano pojechał na clutki dzień na fuchę więc mam wolna chatę
a015.gif

Niestety niewiele z tego będę miała bo ZA TYDZIEŃ Wielkanoc a u mnie bajzel na kółkach. Okna to takie szare, że lada dzień nic nie będzie widać
a030.gif
.

karolinkare znalazłaś się w naprawdę paskudnej sytuacji. Współczuję Ci z całego serca i mam nadzieję, że ten doktor do którego się umówiłaś naprawdę przyspieszy to badanie.
Swoją drogą to ja bym chyba tej lekarce zrobiła potężną awanturę...
c020.gif
Mogłaś jej zapytać czy jakby ONA była w Twojej sytuacji to czy nie wykorzystałaby wszystkich swoich "lekarskich" znajomości i nie miała badania już 5 razy z wynikami. Wk...a mnie takie coś.

asia-vectra ja po raz pierwszy odczułam coś dziwnego - i to nie było wzdęcie
e025.gif
w ten wtorek jak juz leżałam w łóżku. A wczoraj w pracy byłam strasznie senna i napiłam się kawy - była okropna - i potem czułam to samo co wtedy kilka razy pod rząd. To takie jakby pykanie z przodu brzucha. Wcześniej takiego czegoś nigdy nie czułam więc to musi być Mały!

tosia1 ja też nie miałam ani przezierności ani testu na toxo. Owszem, na pierwszej wizycie lekarka mi powiedziała, że na własne życzenie (czytaj: koszt) mogę sobie takie badanie zrobić. Ale nie zrobiłam ...
A fotek ja też nie umiałam otworzyć....

Wpadam się przywitać.....dziewczyny wczoraj znajoma urodziła dzieciątko w 6 m-cu ciaży oboje w Poznaniu w szpitalu nawet nie wiem jakiej płci sam tatuś nic nie mówi...nie mogę przestać o nich myśleć...DZIEWCZYNY UWAŻAJCIE NA SIEBIE, ODPOCZYWAJCIE, DZIDZIA NAJWAŻNIEJSZA!!!!!! Wpadnę później......pa
W 6-stym?? Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. A miała jakieś problemy w czasie ciąży które mogły spowodować tak wczesny poród?

Beata12.07 będzie ok! trzymam kciukasy!

22marietta witaj ponownie wśród nas!

Dziewczyny wiecie co wyczytalam na jakims forum? Ze polozne zakazuja glaskania brzuszka bo to prawdopodobnie pobudza macice do skurczy. Pierszy raz o tym slysze a wy spotkalyscie sie z taka opinia?
Serio? Nigdy o tym nie słyszałam... ale wciąż czytam jakieś sprzeczne informacje. Wczoraj w jednej gazecie o nauce spania maluszków na jednej stronie, że niemowlak noszony wciąż na rękach nie nabierze tego nawyku a na kolejnej, żeby nie uczyć od małego ululania na rękach bo potem będą problemy.
Myślę, że z tym głaskaniem to zalezy od organizmu kobiety. Każdy ma inną wrażliwość i reakcje - u niektórych np. nasienie które dostaje się podczas stosunku też może wywoływac skurcze macicy a u niektórych nie.
Ten program Mein Baby oglądałabym częściej ale leci o takiej dziwnej godzinie 10.30 a wtedy albo coś robię albo mnie nie ma w domu.

Karolina84 a co to jest kąpiel OZONOWA?

W następny wtorek 30-tego idziemy do szpitala na wieczór informacyjny dla przyszłych rodziców. Takie spotkanie odbywa się raz w miesiącu i ma na celu poznanie szpitala, oddziału, personelu i zadawanie podstawowych pytań czyli co nalezy brać do szpitala itd. Jestem ciekawa jak będzie !

Dobra, teraz chyba MUSZĘ się ZMUSIĆ i coś w końcu zacząć robić.
Pozdrawiam!

Witam się z rana,
wczoraj nie miałam czasu a potem siły pisać, bo ciągle poza domem byliśmy, pojechaliśmy na działkę tam trzeba było porządki trochę zrobić i jak sie poschylałam, pograbiłam to potem dosyć miałam a teraz mam zakwasy.

Karolinkare po prostu brak mi słów na takie instytucje gdzie czas jest najważniejszy.

Dzien dobry
u nas pochmurno ale nie pada, maz juz w pracy i prawdopodobnie do 22 wiec znow sama((
Dzisiaj przychodzi do nas rzeczoznawca wycenic mieszkanie , zobaczymy co to nam da bo bank chce z nas sciagnac ubezpieczenia 3 tys zl(ze wzgledu na niski wklad wlasny), normalnie szok przezylam jak zobaczylam sume

I ja witam się z rana;-)

Za oknem wietrzysko i pada deszcz. Pewnie w związku z tą pogodą od rana boli mnie piekielnie głowa. A wczoraj było tak pięknie.........

Zjadłam śniadanko, wypiłam kakao, a teraz musiałabym się zabrać za porządki (ale mam lenia).:tak:

Miłego dnia wrześniówki:-)

Cześć!

W następny wtorek 30-tego idziemy do szpitala na wieczór informacyjny dla przyszłych rodziców. Takie spotkanie odbywa się raz w miesiącu i ma na celu poznanie szpitala, oddziału, personelu i zadawanie podstawowych pytań czyli co nalezy brać do szpitala itd. Jestem ciekawa jak będzie !

Dobra, teraz chyba MUSZĘ się ZMUSIĆ i coś w końcu zacząć robić.
Pozdrawiam!

Ja tez zawsze chodze na te spotkania. W pierwszej ciazy obeszlam wszystkie szpitale i kliniki. Fajnie ze zawsze dostaje sie z kazdego szpitala cala torbe reklam, czasopism dla dzieci i probek kremow. A w jednym nawet czapeczki z H&M dla dzieci dawali.

Czesc dziewczyny:)

widze ze wszedzie taka bura pogoda..brrr...
zjadlam sniadanko i czekam az moj wroci z zakladu i jedziemy na zakupy i musze go zaciagnac juz do fryzjera:D
pozniej przyjedzie siostra z rodzinka i mamy zamiar pobawic sie naszej mamusi wlosami hehe..ma do pasa i chcemy je zkrocic i zrobic jej balejaz bo niedlugo szykuje sie imprezka 60 lat i musi kobitka sie odmlodzic:D

jeju jak mi sie nic nie chce:(

reklama
Do góry