Ojoj, aleście popisały, czytam i czytam na raty, bo nie chcę niczego przegapić :-)
Witajcie wieczorkiem :-)
Dzisiaj miałam miec załozony pessar...i pocałowałam klamkę, doktora nie ma, będzie jutro. Tyle,że chciałam by TŻ mógł być ze mną odwieźć mnie po tym ząłożeniu, bo nie wiem czy ja zdatna będę, hihihi ;-) No nic, jeszcze jeden dzień luziku, nic się nie dzieje więcej, oprócz tych bóli w dole brzucha przy wysiłku. Więc jestem grzeczna, tylko mały spacerek i odpoczywam.
Ktoś pytał mnie jakie badanie z krwi miałam na prenatalnych- otóż PAPA-A, kolejne badanie już tylko USG genetyczne w 21 tygodniu ciąży- 5 maja.
Rozmawiałyście o pomiarze ciśnienia, ja mam badane regularnie na każdej wizycie czyli co 2 tygodnie, i mam Ok. 120/60.
Jutro odbieram wyniki z toksopolazmozy, mam mały niepokój ale nie panikuję. Zobaczymy.
Jeśli chodzi o upławy, to także nieco obfitsze, ale miałam robiony wymaz - czekałam na wynik 2 tyg, były niegroźne bakterie i miałam na 12 dni Betadynę, teraz jest czysto a upławy mniejsze, ale chyba teń większy śluż to norma w ciąży- hormony?
Aha , o opalaniu trochę szukałam, bo sama planuję jakieś małe wakacje na mojej działeczce na Pomorzu,a tam słonce cały dzien, zero drzewek by się schronic, bedzie wiec kapelusz, okularki i ubranko.Ale bez paniki poczytajcie artykuł.
Opalanie w ciąży - Porady - CudowneDzieci.pl
JolaMi cieszę się razem z Tobą :-)
Kasiona super, że nas odwiedziłaś!
Karolinkare trzymam kciuki za badanie, trzymaj się cieplutko!
Saara , super wieści , gratulacje :-)
Gratuluję dziewczyny udanych wizyt:-)
Aaaa i dziękuję za zaproszenie na NK i odpowiedzi ! Czy z kimś się jeszcze nie wymieniłam profilem? Zapraszam :-)
Dziewczyny, ale jesteście LASKI!!!