reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Korba a moze ty masz zapalenie zyl?
W ciazy to sie czesto zdarza. Ja t ez biore codziennie acard na rozrzedzenie krwi.

Tez własnie pomyslałam o zylach, skoro bola cie nogi na calej długości.

Karolinkare ja tez trzymam kciuki za Twoje niunie:))

Kerna powodzenia na wizycie:)

Ja to samo, powdzonka dziąłszki ;)

co do smarowidła to zakupilam sobie krem na rozstepy Ireny eris Pharmaceris od 4 miesiaca, ładnie sie wchłania i jak narazie dobrze uelastycznia. Zobaczymy potem..ha ha. Oliwka juz na mnie nie dziala, bo zaczeła mi sie robic dziwna skóra taka foliowa powłoka. I tez zaczynała schodzic mi skóra, ale bardziej na brzuchu.

reklama
co do smarowidła to zakupilam sobie krem na rozstepy Ireny eris Pharmaceris od 4 miesiaca, ładnie sie wchłania i jak narazie dobrze uelastycznia. Zobaczymy potem..ha ha. Oliwka juz na mnie nie dziala, bo zaczeła mi sie robic dziwna skóra taka foliowa powłoka. I tez zaczynała schodzic mi skóra, ale bardziej na brzuchu.[/QUOTE]

Kochana a ile koszuje ten krem? bo ja smaruje sie tylko balsamem nawilzajacym a mam chec kupic cos innego.

Małgoś ja kupiłam na allegro i kosztował mnie 28,50 z przesylka. Popatrz w aptece czy drogeriach , bo moze byc ciut taniej.

Ojoj, aleście popisały, czytam i czytam na raty, bo nie chcę niczego przegapić :-)
Witajcie wieczorkiem :-)
Dzisiaj miałam miec załozony pessar...i pocałowałam klamkę, doktora nie ma, będzie jutro. Tyle,że chciałam by TŻ mógł być ze mną odwieźć mnie po tym ząłożeniu, bo nie wiem czy ja zdatna będę, hihihi ;-) No nic, jeszcze jeden dzień luziku, nic się nie dzieje więcej, oprócz tych bóli w dole brzucha przy wysiłku. Więc jestem grzeczna, tylko mały spacerek i odpoczywam.
Ktoś pytał mnie jakie badanie z krwi miałam na prenatalnych- otóż PAPA-A, kolejne badanie już tylko USG genetyczne w 21 tygodniu ciąży- 5 maja.
Rozmawiałyście o pomiarze ciśnienia, ja mam badane regularnie na każdej wizycie czyli co 2 tygodnie, i mam Ok. 120/60.
Jutro odbieram wyniki z toksopolazmozy, mam mały niepokój ale nie panikuję. Zobaczymy.
Jeśli chodzi o upławy, to także nieco obfitsze, ale miałam robiony wymaz - czekałam na wynik 2 tyg, były niegroźne bakterie i miałam na 12 dni Betadynę, teraz jest czysto a upławy mniejsze, ale chyba teń większy śluż to norma w ciąży- hormony?

Aha , o opalaniu trochę szukałam, bo sama planuję jakieś małe wakacje na mojej działeczce na Pomorzu,a tam słonce cały dzien, zero drzewek by się schronic, bedzie wiec kapelusz, okularki i ubranko.Ale bez paniki poczytajcie artykuł.
Opalanie w ciąży - Porady - CudowneDzieci.pl
JolaMi cieszę się razem z Tobą :-)
Kasiona super, że nas odwiedziłaś!
Karolinkare trzymam kciuki za badanie, trzymaj się cieplutko!
Saara , super wieści , gratulacje :-)
Gratuluję dziewczyny udanych wizyt:-)
Aaaa i dziękuję za zaproszenie na NK i odpowiedzi ! Czy z kimś się jeszcze nie wymieniłam profilem? Zapraszam :-)
Dziewczyny, ale jesteście LASKI!!!

kurcze ale jak czytam w necie o tych zylach to niby mnie inaczej boli i nie mam obrzeku ani zaczerwienienia wiec to chyba nie one , zobaczymy jak przez 2 dni nie przejdzie to ide do lekarza :)

Beti!!! Spróbuj wejść w ustawienia, potem w twój profil, potem w sygnaturę i wkleić namiar na suwaczka (tzw.URL) prosto w tą dużą ramkę. Może się uda. Powodzenia!!!

Beti!!! Spróbuj wejść w ustawienia, potem w twój profil, potem w sygnaturę i wkleić namiar na suwaczka (tzw.URL) prosto w tą dużą ramkę. Może się uda. Powodzenia!!!

ah już mam dość tego suwaczka :wściekła/y: normalnie każdemu wychodzi tylko nie mnie :no: i teraz nie wiem czy aż taka głupia jestem że nie potrafię tak prostej dla innych rzeczy czy co..........:szok::no::wściekła/y:

ja już po kolacji niedługo idę kompu bo jutro o 7 wstaję ciekawe jak to będzie bo ja o tej godz to przeważnie na drugi bok się przewracam heheh :-D

ja jak narazie smaruję się oliwka bambino..dla mnie tania i dobra a po niej mam właśnie bardzo nawilżoną gładziutką skórę...:tak:...no i pachnę niemowlaczkiem :-D;-):tak:

witam dziewczyny!
wlasnie na kolacje zrobilam sobei kanapki ze smalcem i ogorkiem kiszonym.
dzisaj dzien szybko mina w piatek smigamy na swieta do Niemiec i czeka mnie plyniecie 20godzin promem do Paryza!!mam nadzieje ze zadnych rewolucji zoladkowych nie bedzie!!i ze podroz bedzie przyjemnoscia!!
Milego wieczoru!!

reklama
Do góry